Andijviestamppot ovenschotel met brie, walnoten en appel recept van Foodblog Foodinista

Andijviestamppot ovenschotel met brie, appel en walnoot

Deel deze post

Koud weer en regenbuien? Dan is het tijd voor een lekkere stamppot. En stamppot kun je ook heel goed vegetarisch maken. Dat doen we dan ook deze keer. Het is een andijviestamppot ovenschotel geworden met brie, appel en walnoot. Kortom een goed gevulde andijvieschotel met gegratineerde brie en appel die je eigenlijk maakt als een gewoon stamppot, althans zoals ik mijn stamppot maak en dan met lekkere ingrediënten, zodat je vlees helemaal niet mist. We gratineren de andijvie ovenschotel lekker in de oven en het enige wat dan nog rest is eet smakelijk! De andijviestamppot ovenschotel met brie maak je als volgt.

Andijviestamppot ovenschotel met brie, walnoten en appel recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten andijviestamppot ovenschotel met brie voor 4 personen

8 middelgrote aardappels
600 gram andijvie
puntje brie
handje walnoten fijngehakt
eetlepel honing
2 appels
1 rode ui
100 ml melk
klontje boter
snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de andijviestamppot ovenschotel met brie, appel en walnoten

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten en 30 minuten in de oven
Benodigdheden: pan, grote pan voor de stamppot, ovenschotel, snijplank, mes, aardappelstamper, lepel, spatel

Recept voor andijviestamppot ovenschotel met brie, appel en walnoten van Foodblog Foodinista

Recept stamppot ovenschotel met andijvie, brie, appel en walnoten

Kook het water voor de aardappelen. Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze in stukken. Kook de aardappelen met een snuf zout in ongeveer 15 minuten beetgaar.

Andijviestamppot maken

Giet de aardappel af en stamp de aardappelen met de melk, boter, snufje peper en zout, roomboter en met de andijvie tot een andijviestamppot. Schil één appel en snijd deze in kleine blokjes meng deze met de spatel door de andijviestamppot.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Recept voor andijviestamppot ovenschotel met brie, appel en walnoten van Foodblog Foodinista

Andijviestamppot ovenschotel maken

Schil de tweede appel en snijd de tweede appel in plakjes. Snijd de brie in lang plakken en hak de walnoten fijn. Schep de andijviestamppot in een ovenschaal. Bedek de andijviestamppot de de brie, appeltjes en walnoten. Druppel honing over de stamppot en spray een beetje olijfolie over de andijviestamppot. Plaats de andijviestamppot in de oven voor 30 minuten op 180 graden. Eet smakelijk!

Stamppotrecepten van Foodinista

Lekker toch stamppot op een koude dag? Maak anders ook eens één van de volgende stamppotrecepten.
* Stamppot met rucola en kruidenkaas. Weer eens iets anders en verrassend lekker. Het recept kun je hier vinden.
* Ook heel smakelijk is de andijviestamppot, waarvoor je het recept hier kunt vinden.
* Een klassieker en echt winters? Dan wil je hutspot met suddervlees. en daarvoor kun je het recept hier vinden.
* Dol op witlof? Dan is deze stamppot met witlof en rucola echt iets voor jou!
* Een favoriet van velen, spinazie met zalm, maar dan in een stamppot? Mijn stamppotrecept kun je hier vinden.

Meer recepten en food musthaves van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie