13 jul Gegrilde aubergine van de barbecue Aziatische stijl – Vegetarisch Barbecue recept
De zomer is begonnen, het zonnetje schijnt en de barbecue staat buiten te wachten om gebruikt te wachten. Ook op de barbecue kun je heerlijke gezonde gerechten bereiden. Ook kun je variëren met hele lekkere vegetarische barbecuerecepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gegrilde aubergine van de barbecue Aziatische stijl? Dit recept lijkt ook wel op een Aziatische aubergine steak, want je vlees vervang je eigenlijk door aubergine. Je gaat de aubergine marineren en vervolgens lang garen, waardoor de aubergine steak heerlijk mals wordt. De aubergine krijgt deze keer in de marinade Aziatische smaken mee en we gaan de aubergine uiteindelijk ook garneren met Aziatische bijgerechten en smaakmakers. Benieuwd hoe? Lees dan mee met de recept voor de gegegrilde aubergine van de barbecue Aziatische stijl. Een vegetarisch barbecue recept.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Aubergine steak Aziatische stijl – 4 Aubergine steaks
- 2 aubergines
Ingrediënten voor de marinade
- 4 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
- 4 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- 1 eetlepel gembersiroop
- 2 knoflookteentjes
- 1 eetlepel sambal
- 1 theelepel honing
Extra om de aubergine steaks helemaal af te maken:
Satésaus, atjar, komkommer, kroepoek, gebakken uitjes, koriander, sesamzaadjes, peterselie. Maak het gerecht helemaal af naar eigen smaak.
Tips voor de bereiding van de gegrilde aubergine van de barbecue Aziatische stijl
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Marineren 2 uurtjes en grillen 45 minuten
Benodigdheden: barbecue, bewaarbakje, lepel, mes, snijplank, barbecuetang
Recept Aubergine steak Aziatische stijl
Aubergine marineren
Meng in een bewaarbakje, zoals bijvoorbeeld een tupperware bakje of schaal van Mepal, de schaal moet groot genoeg zijn voor aubergine steaks, de ingrediënten voor de marinade. Start met het mengen van de zonnebloemolie, sojasaus, sesamolie, honing, gembersiroop en sambal. Knijp de knoflook uit en meng ook deze door de marinade. Haal de aubergines door de marinade. De aubergines kunnen in de schaal. Schep met een lepel de marinade rijkelijk over de aubergines. De schaal kan dicht. Plaats deze 2 uur in de koelkast, zodat de aubergines goed kunnen marineren.
Aubergines grillen
Verhit de barbecue naar 180 graden. Gebruik voor het grillen van de aubergines een grilleplaat. Laat de aubergines vervolgens grillen voor 45 minuten. De aubergines worden langzaam zacht en krijgen een heerlijke rokerige smaak.
Aubergine steaks versieren
De aubergine steaks zijn gewoon zo al heel erg lekker, maar je kunt zo nog lekkerder en mooier maken. Serveer de auberin steaks met satésaus. Smeer dit er een beetje op. Versier de aubergines vervolgens met verse kruiden, zoals koriander en peterselie. Strooi gebakken uitjes en sesamzaad over de aubergines. Eet smakelijk!
Meer inspiratie voor barbecuerecepten?
Bekijk ook eens de volgende barbecuerecepten op Foodblog Foodinista:
– Vis op de barbecue? Maak dan de zalm teriyakispiesjes met courgette het recept ga je hier vinden.
– Niks boven de echte klassieker een shaslick.
– Geen diner zonder dessert, maak deze gevulde bananen op de barbecue.
– Nog een heerlijke barbecuespies maken? Maak dan ook de zalm teriyaki spies op de barbecue. Het recept ga je hier vinden.
Meer barbecue recepten en simpele en snelle barbecuetips ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.
Geen reactie's