23 jul Shaslicks recept voor op de barbecue
Shaslicks; misschien wel één van de bekendste barbecue recepten die je kent. Van die lekkere barbecue spiesen met gemengd vlees en groente. Eigenlijk mogen shaslicks naast saté en hamburgers niet ontbreken bij een barbecue. Shaslicks zijn niet gewoon een spiesje met vlees, paprika en ui, maar juist de marinade geeft de bijzondere smaak aan de shaslicks. Een goede paprikapoeder en andere ingrediënten, nee geen soja, zoals vaak wordt gedaan, maar juist de Oost-Europese ingrediënten, zoals Hongarije waar je paprikapoeder kunt shoppen in de markthal in Boedapest. Mijn recept is geïnspireerd op het recept uit het kookboek Saté & Bier. Dit saté kookboek is een perfect cadeau voor een barbecue liefhebber. 30 saté recepten in één kookboek. Ik deel het recept met je van de shaslicks en vertel natuurlijk nog meer over kookboek Saté & Bier. Het kookboek voor de bier en barbecue spiesjes liefhebber.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten voor 4 Shaslicks
- 500 gram schouderkarbonade
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 2 uien
Ingrediënten shaslick marinade
- 2 teentjes knoflook
- snuf cayennepeper
- 1 theelepel gerookte zoete paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen korianderzaad, anders het korianderzaad even in de vijzel
- 3 eetlepels mayonaise
- snuf zout
Tips voor de bereiding van de shaslicks
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten + marineren en grillen
Benodigdheden: Mengschaal, bakje, snijplank, mes, knoflookpers, korianderzaad, barbecuespiesen
TIP! Maak de marinade een dag voor je gaat barbecueën of in de ochtend, het vlees moet minimaal vier uur marineren.
Origineel shaslicks recept
Shashlick marinade recept
Maak als eerste de marinade voor het vlees. Meng de mayonaise met de paprikapoeder, cayennepeper, korianderzaad en het zout. Knijp de knoflook uit en meng ook deze door de mayonaise. Snijd het vlees in blokjes van ongeveer drie bij drie centimeter en meng het vlees door de shashlick marinade. Laat het vlees voor minimaal vier uur marineren in de koelkast.
Shaslicks rijgen
Snijd de ui in ringen en de paprika’s in blokjes. Rijg het vlees en de groente om en om aan de spiesen en maak zo de shaslicks klaar voor de barbecue. Grill de shaslicks ongeveer een half uur op de barbecue. Het vlees mag niet meer rood zijn. Volgens het boek Saté & Bier eet je de shaslicks natuurlijk met een biertje. Daarbij zou een echte Vienna Lager passen, maar een amber biertje past ook perfect.
HET KOOKBOEK SATÉ + BIER BESTEL JE HIER!
DIT KOOKBOEK IS OOK EEN MOOI VADERDAG CADEAU
Meer over kookboek Saté & Bier
Deze zomer kun je met het kookboek Saté & Bier variëren op de barbecue en interessante barbecue spiesen maken met een uitgebreide achtergrond. Dat komt meestal door de combinatie van de bier met de saté. Denk je bij saté aan saté met pindasaus dan gaat er met het boek saté en bier een wereld voor je open. Een wereldreis aan satérecepten. Denk bijvoorbeeld aan een Roemeense knoflook saté die je afblust met een American Amber Ale. Niet alleen het recept krijg je in het kookboek saté en bier, maar ook de achtergrond van de saté en het bier. Naast het kookboek met saté recepten en bier tips voor de barbecue is het boek ook een interessant kookboek om te lezen. Je leert meer over eten en bier en de achtergrond van saté en bier. Laat staan de uitgebreide fotografie en de plaatjes.
TIP! MEER OVER BIER LEREN? DENK DAN EENS AAN EEN BIERISTA BIERCURSUS
Meer barbecuerecepten en kookboekentips ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's