Shaslicks recept uit kookboek saté en bier foodblog Foodinista

Shaslicks recept voor op de barbecue

Deel deze post

Shalicks; misschien wel één van de bekendste barbecuerecepten die je kent. Van die lekkere barbecuespiesjes met gemengd vlees en groente. Eigenlijk mogen shaslick naast saté en hamburgers niet ontbreken! Wel stond het recept voor een goede shaslick bij mij nog niet op de blog. Jammer, want ik vind ze zelf ook echt heerlijk en ik ben denk ik niet de enige! Wel had ik al een keer paprikaspiesen gemaakt, ook een aanrader, maar dan met kip en een andere marinade. Shaslicks zijn ook niet gewoon een spiesje met vlees, paprika en ui, maar juist de marinade geeft de bijzondere smaak aan de shaslick. Een goede paprikapoeder en andere ingrediënten, nee geen soja, zoals vaak wordt gedaan, maar juist een beetje de Oost-Europese ingrediënten. Mijn recept is geïnspireerd op het recept uit het kookboek Saté & Bier dat ik een tijdje terug al heb gekregen, maar toch echt heb bewaard voor het barbecueseizoen. Dan is het een perfect kookboek om in huis te hebben, te krijgen en om cadeau te geven, wanneer je voor een barbecue liefhebber iets zoekt. Ik deel het recept met je van de shaslicks en vertel natuurlijk nog meer over kookboek Saté & Bier. Het kookboek voor de bier en barbecuespiesjes liefhebber.

Shaslicks recept uit kookboek saté en bier foodblog Foodinista

Ingrediënten voor 4 Shaslicks

500 gram schouderkarbonade
1 rode paprika
1 groene paprika
2 uien

Ingrediënten shaslick marinade

2 teentjes knoflook
snuf cayennepeper
1 theelepel gerookte zoete paprikapoeder
1 theelepel gemalen korianderzaad, anders het korianderzaad even in de vijzel
3 eetlepels mayonaise
snuf zout

Tips voor de bereiding van de shaslicks

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten + marineren en grillen
Benodigdheden: Mengschaal, bakje, snijplank, mes, knoflookpers, korianderzaad, barbecuespiesen

Tip: Maak de marinade een dag voor je gaat barbecueën of in de ochtend, het vlees moet minimaal vier uur marineren.

Shaslicks recept uit kookboek saté en bier foodblog Foodinista
Zomer 2019 - Zomer Vieren

Origineel shaslicks recept

Maak als eerste de marinade voor het vlees. Meng de mayonaise met de paprikapoeder, cayennepeper, korianderzaad en het zout. Knijp vervolgens de knoflook uit en meng ook deze door de mayonaise. Snijd het vlees in blokjes van ongeveer drie bij drie centimeter en meng het vlees door de marinade. Laat het vlees voor minimaal vier uur marineren in de koelkast.

Snijd de ui in ringen en de paprika’s in blokjes. Rijg het vlees en de groente om en om aan de spiesen en maak zo de shaslicks klaar voor de barbecue. Grill de shaslicks ongeveer een half uur op de barbecue. Het vlees mag niet meer rood zijn. Volgens het boek Saté & Bier eet je de shaslicks natuurlijk met een biertje. Daarbij zou een echte Vienna Lager passen, maar een amber biertje past ook perfect.

Kookboek Saté & Bier kookboek review en shaslick recept foodblog Foodinista

Meer over kookboek Saté & Bier

Deze zomer kun je met het kookboek Saté & Bier volop variëren bij de barbecue en interessante spiesen maken met een uitgebreidere achtergrond. Dat komt meestal door de combinatie van de bier met de saté. Uit diverse landen komt wel een saté. Denk bijvoorbeeld aan een Roemeense knoflook saté die je afblust met een American Amber Ale. Niet alleen het recept krijg je in het kookboek saté en bier, maar ook de achtergrond van de saté en het bier. Naast het kookboek ook een interessant kookboek om te lezen, om meer van te leren over eten en bier en de achtergrond er van. Laat staan de uitgebreide fotografie.

Meer barbecuerecepten en kookboekentips ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie