14 dec Indonesisch hapjes en fingerfood – Ook lekker tijdens de feestdagen
Heerlijke borrelhapjes en fingerfood. De Aziatische keuken en vooral de Indonesische keuken daar houden we wel van. Potten en pannen op het vuur voor grote maaltijden, maar ook kleinere hapjesen bijgerechten. Gerechten die ook als fingerfood of borrelhapjes tijdens de feestdagen geserveerd kunnen worden. Indonesische en Aziatische kerst en nieuwjaarshapjes die je het hele jaar door kunt eten. Alleen met deze hapjes kun je feestelijk het jaar uit gaan. Van mosterdkip, maiskoekjes naar aubergine in satésaus naar sambal eieren. De Indonesische keuken kun je ook goed op tafel zetten tijdens de feestdagen. Maak een grote pan rendang en soto ajam en je zet een mooi buffet op tafel. Bekijk ook de recepten in dit artikel met Indonesische twist en je hebt een tafel vol met heerlijk eten. Deze heerlijke Aziatische en Indonesische hapjes zorgen voor een feestbuffet.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
3 Indonesische en Aziatische kerst en nieuwjaarshapjes recepten
Ingrediënten Indonesische Maiskoekjes 16 stuks
- 1 grote ui
- 4 knoflooktenen
- 3 tl ketoembar (korianderzaad)
- 3 eieren
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel nootmuskaat
- 280 gram mais uit blik
- 3 el bloem
- Snuf zout en peper
- 100 ml zonnebloemolie
Tips voor de bereiding van de Indonesische maïskoekjes
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Nodig voor de bereiding
- Wok
- snijplank
- blender
- 2 spatels
- 2 borden
- keukenpapier
- mes
- mengschaal
- lepel
Recept voor pittige maiskoekjes
Snijd de ui en knoflook grof. Maal de ui, knoflook, ketoembar en eieren in de blender. Meng deze in de mengschaal met een snuf zout en peper, nootmuskaat en versgemalen peper. Meng vervolgens met de maiskorrels. Verhit een scheutje zonnebloemolie in de wok en frituur hier per drie de maiskoekjes in. Per kant drie minuten. Dan zijn ze goudbruin. Serveer de maiskoekjes met zoete chilisaus.
Gestoomde aubergines met pindasaus 16 hapjes
Ingrediënten
- 2 aubergines
- Pindasaus (kant en klaar)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- zonnebloemolie
- verse koriander
- 2 eetlepels gebakken uitjes
Tips voor de bereiding van de aubergines met pindasaus
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 1 uur (stomen) Pindasaus 20 minuten
Nodig in de keuken voor de bereiding
- stoofpan
- snijplank
- mes
- steelpan
Recept gestoomde aubergines met pindasaus
Stoom de aubergines in de rijstkoker, tot de schil begint te rimpelen. Dan zijn de aubergines zacht en sappig. Maak ondertussen de saté saus. Door in een pannetje de gesnipperde ui en knoflook twee minuten de fruiten en hier de pindasaus in op te warmen. Snij iedere aubergine in acht delen en snijd er een klein stukje af, zodat de aubergine plat is. Verdeel de satésaus er overheen, strooi de gedroogde uitjes en de koriander eroverheen.
Mosterdkip 8 drumsticks
Ingrediënten voor mosterdkip
- 800 gram drumsticks
- 50 ml ketjap manis
- klont boter
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 3 El honingmosterd
- 2 el sambal oelek
- limoenschaafsel
- 250 ml kokosmelk
- snufje zout en peper
Tips voor de bereiding van de mosterdkip
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: marineren 30 minuten, stoven 1 uur
Nodig in de keuken voorde bereiding van de mosterdkip
- mengschaal
- braadpan
- spatel
- vleestang
Recept mosterdkip
Marineer de drumsticks met de ketjap en een snufje zout en peper voor dertig minuten in de mengschaal.
Snipper ondertussen de uien en de knoflook. Wanneer de kip gemarineerd is; verhit de boter in de braadpan, fruit de ui en de knoflook voor twee minuten en bak de kip voor 5 minuten rondom aan. Giet de mosterd, kokosmelk en sambal bij de kip. Laat deze 1 uur stoven. En draai de kip ondertussen één keer om. Schaaf er de limoen doorheen en serveer met partjes limoen.
Welk borrelhapje van de Indonesische kerst en nieuwjaars borrelhapjes is jouw favoriet?
Deze hapjes kun je natuurlijk het hele jaar door eten.
Aziatische recepten van Foodblog Foodinista
Meer heerlijke recepten maken? Maak dan ook eens één van de volgende recepten voor een complete Aziatische maaltijd.
- Wat dacht je bijvoorbeeld van het recept voor deze heerlijke Indonesische saté?
- Maak ook eens de snelle, simpele en luxe gebakken rijst met krab en garnalen.
- Licht en heerlijk is deze Aziatische kippensoep.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's