Recept Indonesische maiskoekjes oud en nieuw snackrecept foodblog Foodinista

Indonesisch hapjes en fingerfood – Ook lekker tijdens de feestdagen

Deel deze post

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

3 Indonesische en Aziatische kerst en nieuwjaarshapjes recepten

Ingrediënten Indonesische Maiskoekjes 16 stuks

  • 1 grote ui
  • 4 knoflooktenen
  • 3 tl ketoembar (korianderzaad)
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 280 gram mais uit blik
  • 3 el bloem
  • Snuf zout en peper
  • 100 ml zonnebloemolie
Aziatische kerst en nieuwjaarshapjes maiskoekjes met chilisaus foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de Indonesische maïskoekjes

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten

Nodig voor de bereiding

  • Wok
  • snijplank
  • blender
  • 2 spatels
  • 2 borden
  • keukenpapier
  • mes
  • mengschaal
  • lepel

Recept voor pittige maiskoekjes

Snijd de ui en knoflook grof. Maal de ui, knoflook, ketoembar en eieren in de blender. Meng deze in de mengschaal met een snuf zout en peper, nootmuskaat en versgemalen peper. Meng vervolgens met de maiskorrels. Verhit een scheutje zonnebloemolie in de wok en frituur hier per drie de maiskoekjes in. Per kant drie minuten. Dan zijn ze goudbruin. Serveer de maiskoekjes met zoete chilisaus.

Gestoomde aubergines met pindasaus 16 hapjes

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • Pindasaus (kant en klaar)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • verse koriander
  • 2 eetlepels gebakken uitjes

Tips voor de bereiding van de aubergines met pindasaus

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 1 uur (stomen) Pindasaus 20 minuten

Nodig in de keuken voor de bereiding

  • stoofpan
  • snijplank
  • mes
  • steelpan
Gestoomde aubergine met asian home gourmet satésaus foodblog Foodinista

Recept gestoomde aubergines met pindasaus

Stoom de aubergines in de rijstkoker, tot de schil begint te rimpelen. Dan zijn de aubergines zacht en sappig. Maak ondertussen de saté saus. Door in een pannetje de gesnipperde ui en knoflook twee minuten de fruiten en hier de pindasaus in op te warmen. Snij iedere aubergine in acht delen en snijd er een klein stukje af, zodat de aubergine plat is. Verdeel de satésaus er overheen, strooi de gedroogde uitjes en de koriander eroverheen.

Mosterdkip 8 drumsticks

Ingrediënten voor mosterdkip

  • 800 gram drumsticks
  • 50 ml ketjap manis
  • klont boter
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 El honingmosterd
  • 2 el sambal oelek
  • limoenschaafsel
  • 250 ml kokosmelk
  • snufje zout en peper
Mosterdkip drumsticks recept receptblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de mosterdkip

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: marineren 30 minuten, stoven 1 uur

Nodig in de keuken voorde bereiding van de mosterdkip

  • mengschaal
  • braadpan
  • spatel
  • vleestang

Recept mosterdkip

Marineer de drumsticks met de ketjap en een snufje zout en peper voor dertig minuten in de mengschaal.
Snipper ondertussen de uien en de knoflook. Wanneer de kip gemarineerd is; verhit de boter in de braadpan, fruit de ui en de knoflook voor twee minuten en bak de kip voor 5 minuten rondom aan. Giet de mosterd, kokosmelk en sambal bij de kip. Laat deze 1 uur stoven. En draai de kip ondertussen één keer om. Schaaf er de limoen doorheen en serveer met partjes limoen.

Welk borrelhapje van de Indonesische kerst en nieuwjaars borrelhapjes is jouw favoriet?

Deze hapjes kun je natuurlijk het hele jaar door eten.

Aziatische recepten van Foodblog Foodinista

Meer heerlijke recepten maken? Maak dan ook eens één van de volgende recepten voor een complete Aziatische maaltijd.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie