
15 apr Avocado gevuld met eiersalade en zalm
Avocado, ei en zalm is best wel en goede combinatie. Nou ja heel erg goed eigenlijk. Dan is dit gerechtje er ook nog één dat gewoon voor je zelf heel erg lekker is om zo uit te lepelen, maar ook bij een ontbijt, brunch of lunch heel erg mooi op tafel staat. Dan bedoel ik de avocado gevuld met eiersalade en zalm. Ik kan een hele lange inleiding schrijven, maar je moet ze eigenlijk gewoon maken.
Ingrediënten avocado gevuld met eiersalade en zalm voor 4 halve avocado’s
- 2 half zachte avocado’s
- 2 eieren
- 1 eetlepel mayonaise
- 2 plakjes zalm
- halve theelepel verse bieslook
- halve theelepel dille
- snufje peper en zout
Tips voor de bereiding van de gevulde avocado met eiersalade en zalm
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, snijplank, mengschaal, lepel, mes, eiersnijder
TIp: Maak ook eens het recept voor de gevulde tomaten met ei uit de oven
Recept voor de avocado gevuld met eiersalade en zalm
Kook eerst de eieren hard en laat deze afkoelen in de koelkast. Maak ondertussen de basis voor de eiersalade. Meng de mayonaise, peper, zout en dille. Snijd de bieslook fijn en meng deze ook door het sausje. Pel de eieren en snijd deze fijn met een mes of in de eiersnijder. Meng het ei door de mayonaise. Snijd de zalm in snippers en meng alles door elkaar.
Snijd de avocado’s door de helft en ontpit de avocado’s. Vul de avocado’s met de eiersalade met zalm. Versier de avocado’s met eiersalade met een laatste beetje dille voor extra garnering en de avocado’s zijn klaar! Het allerlekkerste is het om ze zo uit te eten.
Dat doe ik sowieso regelmatig. Wist je dat avocado’s rijk zijn aan magnesium? Vooral tijdens mijn zwangerschap heb ik veel last van zware benen en spierkramp. Dit kan duiden op een magnesium te kort. Ook ander kwalen kunnen ontstaan door magnesium te kort.
Meer ontbijtrecepten en brunchrecepten van Foodblog Foodinista
Meer inspiratie voor ontbijtrecepten? Wat dacht je van de volgende recepten?
– Maak ook een ontbijt je met eieren en groene asperges.
– Wie is er niet dol op een luxe ontbijtje met zalm en eieren.
– Maak je omelet als een eimuffin.
Meer blogs ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
berdine
Geplaatst op 19:05h, 18 septembereven de receptuur nalezen….de zalm moet door de salade want de ei zit er al in (laatste zin, eerste alinea)…..en eieren spoel je koud in water das een stuk sneller als de koeling…..
admin
Geplaatst op 19:30h, 18 septemberDank je! Klopt ei vervangen door zalm. Spoelen kan natuurlijk ook. Dat doe ik ook als ik verder niet iets anders doe. Of de eieren in een bakje water af laten koelen.