paasrecepten inspiratie ontbijt recept roerei met groene asperges en zalm

Roerei met groene asperges en zalm

Deel deze post

In het weekend maak ik graag een iets uitgebreider feest van het ontbijt. Niet altijd gepland vaak kijk ik gewoon wat we in huis hebben en maak ik daar een lekker gerechtje bij. Deze keer waren er nog voldoende eieren in huis voor roerei of scrambled eggs alleen wat gaan we er bij doen. Roerei wordt het lekkerst met de juiste extra’s. Ik had bij de groenteboer mooie wok groene asperges gekocht. Hele fijne dunne die heel snel klaar zijn en nog een beetje zalm ligt er te wachten in de koelkast. Een mooie combinatie die eigenlijk heel de dag wel heel lekker is. Het ligt er aan hoe je het bereid. In dit geval voor het ontbijt. Roerei met groene asperges en zalm een mooi ontbijtrecept met wanneer je dit wilt toast, maar anders ook wel voldoende vullend is.

Benodigdheden Roerei met groene asperges en zalm (2 personen)

4 eieren
50 ml melk of soyamelk
1 eetlepel olijfolie
75 gram groene wokasperges
50 gram gerookte zalm
snufje peper en zout

Tips voor het bereiden van de scrambled eggs met asperges en zalm

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: wok, koekenpan, mengschaal, tang, garde, snijplank, mes, spatel

ontbijt recept roerei met groene asperges en zalm

Het recept voor roerei met groene asperges en zalm

Het recept is heel simpel je hebt alleen voor het ontbijt wel even twee pannen nodig wat veel kan zijn. Zet deze alvast klaar. De wok en de koekenpan.

Verhit in beiden op een laag vuur de de olijfolie (5 ml per pan) de overige 10ml houdt je om straks over het gerecht te gieten om het af te maken.

Breek ondertussen de eieren en kluts deze in bijvoorbeeld een maatbeker met de melk. Als de olijfolie verhit is dan mogen als eerste de asperges in de wok. Deze hebben ongeveer 8 minuten nodig. Na 3 minuten mogen de eieren ook in de koekenpan. Deze hebben ongeveer vijf minuten nodig. Laat het op een laag vuur aan de onderkant een heel zacht omelet worden. De bovenkant mag absoluut niet hard worden. Wanneer je de randen een beetje hard ziet worden. Ga dan met een spatel roeren. Zodat eieren roerei of scrambeld wordt. Het geheel is nu romig en dat moet zo blijven. verdeel de eieren over de borden of op de toast. Plaats de groene asperges erbij, net zoals de gerookte zalm. Naar smaak nog een beetje peper en zout over de eieren en de laatste olijfolie over de groene asperges. Klaar is je ontbijt gerecht voor roerei met groene asperges en zalm.

Meer ontbijt recepten kijk hier verder of maak ook nog gekaramelliseerde tomaatjes voor bij je scrambeld eggs.

Als eerste de nieuwste foodblogs en recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Kim`
    Geplaatst op 11:41h, 22 januari

    Wat een bijzonder ontbijt! Hier had ik echt nog nooit aan gedacht!

Geef een reactie