09 apr Gevulde tomaten met ei en kruiden
Op zoek naar en verrassend recept voor het Paasontbijt of de Paasbrunch? Dan heb ik er één. Bij dit recept zie je alleen gevulde tomaat met ei, maar deze gevulde tomaten met ei zijn heerlijk gekruid! Dit verrassende recept voor gevulde tomaten met ei komt uit het kookboek Spice for Life. Een kookboek waarvoor je de vijzel of keukenmachine uit de kast kunt pakken. Alleen zat ik het kookboek nog voor het ontbijt door te lezen. Mijn ook viel op de gevulde tomaten met ei met kruidenpasta.
Verrassend ontbijt recept
Een verrassend recept uit kookboek Spice for Life. Spice for Life is compleet gebaseerd op de Indiase keuken, Indiase kruiden melanges en de recepten zijn dan ook vol gekruid en gebaseerd op curry’s, maar wel met een moderne insteek. Geen angst, want met deze gevulde tomaten met ei ga je geen curry eten voor het ontbijt, maar de gevulde eieren hebben een verrassende smaak, waarmee je dag wel begonnen is. Naast de tomaten en eieren gaan er ook gezonde kruiden in. Je maakt zelf een snelle kruidenmix die je met de tomaten mee grilt.
Kookboek Spice for life
Naast de gevulde tomaten en meer soortgelijke inspiratie kun je in het kookboek Spice for Life meer recepten vinden met rijke aroma’s en kruidenmixen. Van garnalencurry tot groente stoofpotjes.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten gevulde tomaten met ei – 4 tomaten
- 4 grote vleestomaten
- 4 kleine eieren
- 1 theelepel komijnzaad
- 1/2 theelepel zwarte peperkorrels
- 1 theelepel rode chilivlokken
- 1 theelepel fenegriekblaadjes bij de groenteboer op de markt
- 1 eetlepel boter
- 1 knoflookteen
- stukje verse gember
- 1 eetlepel verse koriander
Extra en voor de garnering: koriander (voor frisheid) en rode chilipeper zonder zaadlijsten (voor meer pit)
Tips voor de bereiding van de gevulde tomaten met ei
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: koekenpan, vijzel, snijplank, mes, ovenschaal, keukenpapier, pannetje
Recept voor de gevulde tomaten met ei
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Tomaten voorbereiden voor de oven
Snijd van alle tomaten een heel dun laagje van de onderkant af, dan blijven de tomaten rechtop staan. Zorg wel dat het heel dun is, zodat de tomaten niet leeg kunnen lopen. Snijd vervolgens het hoedje van de tomaten af en maak de tomaten leeg. Haal het vruchtvlees eruit. Zet de tomaten in de ovenschaal. Smelt de boter in een pannetje en smelt de boter. Smeer de binnenkant van de tomaten in met de gesmolten boter en de buitenkant, zodat de alles beter gaat grillen in de oven.
Kruidenmix maken
Verhit de koekenpan en verhit alle kruiden kort in de koekenpan, zodat de smaken los komen. Haal vooraf de knoflook uit de schil, net als de gember. Verhit de kruiden voor twee minuten en vijzel de kruiden vervolgens fijn. Heb je geen vijzel doe het dan in een keukenmachine, dan zijn de kruiden iets grover, maar het gaat ook zeker goed.
Eieren in de tomaten
Verdeel de kruiden in de tomaten. Nu is het spannend. Breek de eieren over de tomaten en laat deze in de tomaten zakken. Het liefst met een hele dooier. Plaats de ovenschaal in de oven voor 15 minuten op 200 graden en je hebt zachte eieren en gegrilde tomaten met een Indiaans kruiden mengsel een verrassend gerecht voor de Paasdagen of ieder willekeurig feestelijk ontbijt of brunch.
Meer ontbijt recepten met eieren maken?
Meer inspiratie? Op de blog staat meer recept inspiratie voor de ontbijttafel. Maak ook gevulde avocado’s en scrambled eggs met groene asperges.
Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's