Barbecuesalade recept met kerrie en appel - Deze zet je zelf snel op tafel - Recept van Foodblog Foodinista

Barbecuesalade recept met kerrie en appel – Deze zet je zelf snel op tafel

Deel deze post

Gaat het wel of geen barbecueweer worden? Het blijft allemaal een beetje spannend. Toch deel ik zo aan het einde van de zomer nog even een barbecuesalade die je juist met weinig ingrediënten of juist dagelijkse producten zo op tafel kunt zetten. Want een barbecuesalade mag nooit ontbreken bij een barbecue avondje. Want wanneer ik vraag naar jullie favoriete barbecuerecepten dan krijg ik regelmatig als antwoord: ik weet het eigenlijk niet, gewoon iets simpels gegrild of barbecueën is zo leuk en lekker door de salades en een lekker stokbroodje, want dat maakt het gezellig. Het is heel herkenbaar! Want het duurt altijd even voordat de echte barbecuegerechten bereid zijn en wanneer je niet goed oplet heb je je al volgegeten aan het stokbroodje met smeerseltjes en al die salades. Die kant en klaar salades zijn alleen wel echte ‘dikmakertjes’ poeh he je moet echt uitkijken! Lekker; dat wel. Maar je kunt ook heel makkelijk en vooral heel smaakvol zelf frisse salades voor bij de barbecue maken. Zo moeilijk is het allemaal niet. Ook wanneer je denkt dat je niks in huis hebt, want een barbecuesalade met de meest simpele ingrediënten kan soms zo op tafel staan. Neem bijvoorbeeld dit barbecuesalade recept met kerrie en appel. Het staat snel op tafel, maar veel ingrediënten heb je dagelijks in huis. Soms zijn het zelfs restjes en je maakt er zo een frisse barbecuesalade of bijgerecht mee.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Frisse barbecuesalade kerrie, appel, krieltjes en tomaat van foodblog Foodinista

Ingrediënten barbecuesalade met kerrie, appel en verse groente

  • 2 appels
  • 100 gram cherry tomaatjes
  • 250 gram krieltjes
  • 150 gram diepvries doperwten
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 bosuitjes
  • handje verse bieslook
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de frisse en snelle barbecuesalade

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, lepel, 2 (steel)pannen, schaal

Vegetarische kerrie aardappelsalade recept van Foodblog Foodinista

Recept Frisse kerrie barbecuesalade met appel, diverse groente en ei 

Zo simpel is het om de frisse kerrie barbecuesalade zelf te maken. Als je de salade die je zelfs met restjes kunt maken éénmaal één keer hebt gemaakt dan weet je het dat zonde is om nog een keer een bak te kopen. Het is niet alleen makkelijk, maar de gezondere en frisse kerrie huzarensalade is ook nog eens veel verser en natuurlijk gezonder. Logische natuurlijk met verse fruit en diverse verse groente.

Hoe maken we de frisse kerrie barbecuesalade met appel, ei, krieltjes en gemengde groente?

Start met het koken van het ei dit mag hard. Laat het ei vervolgens schrikken en snel afkoelen in de vriezer, zodat het ei in de salade kan. Kook ondertussen ook het water voor de doperwtjes en in ander pannetjes voor de krieltjes. Kook de doperwtjes en de krieltjes beetgaar.

Meng ondertussen in een schaal de mayonaise met de peper, zout en kerriepoeder. Snijd de bieslook en bosuitjes fijn. Meng deze door de kerriesaus. Snijd ook de appel fijn en meng deze door de salade. Snijd de tomaatjes door de helft. Giet de doperwtjes en de krieltjes af en laat deze even afkoelen in de koelkast. Snijd ondertussen de eieren fijn en meng deze door de salade. Meng nu ook de afgekoelde krieltjes en doperwten door de salade. Zo simpel en snel maak je de gezondere en frisse barbecuesalade die een vervanger kan zijn van je kant en klare kerrie aardappelsalade.

Vegetarische kerrie aardappelsalade recept van Foodblog Foodinista

Saladerecepten van Foodblog Foodinista

Maak naast de frisse barbecuesalade met appel ook eens deze Aziatische makreelsalade of de zoete salade met makreel en appel.

Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie