Ei muffin met groente ontbijt recept foodblogger Foodinista gezonde recepten top 5

Ei muffin met groente

Deel deze post

Met eieren kun je ontzettend veel en eigenlijk eet ik ze ook best veel, zowel bij het ontbijt, lunch als diner. Misschien is dit wel het meest simpele recept om de eieren te bereiden en zijn ze voor zowel iedere maaltijd heel erg leuk en lekker om te serveren en ook met dit ei recept kun je weer heel veel variëren. Deze keer heb ik het gewoon gehouden bij een ei muffin met groente, het klinkt veel moeilijker dan het is, want wat is het simpel om ei muffins te maken. De eieren gaan alleen maar de oven in. Geen hele dooiers en geen exacte kooktijd en al het andere. Zo simpel is dit recept. Nog makkelijker dan een ei koken, wat iedereen moet kunnen.

In dit voorbeeld heb ik ze echt gemaakt voor het ontbijt, maar ja het is net wat je met de ei muffins mee gaat bakken. In dit recept is er met de muffins meegebakken prei, jonge kaas en tomaat. De ei muffins kun je ook variëren met zalm en spekjes en zijn dan bij het diner een mooi aanvulling bij spinazie en een aardappeltje bijvoorbeeld. Dus gebruik je creativiteit een klein beetje en een makkelijke favoriet in de keuken is gevonden.

Ingrediënten ei muffin met groente voor 4 stuks

4 eieren
50 ml melk of soyamelk
1 kleine prei
2 tomaten
25 geraspte jonge kaas
bakspray en anders olijfolie

Tips voor de bereiding van de ei muffins 

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 5 minuten en 15 minuten in de oven
Benodigdheden: Mengschaal, Muffinmat medium formaat, lepel, garde, kaasrasp

Recept voor ei muffin met groente

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Klop de eieren los en schenk de melk of soyamelk er doorheen. Deze zorgen ervoor dat de eieren romiger worden. Snij de prei fijn en doe dit ook met de tomaat. Meng met een lepel de prei, tomaat en kaas door de eieren. Spray of smeer de muffinmat of het blik in met de olie, zodat de muffins niet blijven plakken. Schenk de eieren met groente in het blik.

Plaats het blik in het midden van de oven voor 15 minuten op 175 graden. Prik in de eieren met een statéprikker voor controle. Als het goed is blijft er niks hangen, dan zijn de eieren klaar. Is het nog te vochtig? Plaats ze dan nog twee minuten in de oven. Je moet de muffins er nu zo uit kunnen halen. (De groente zijn vochtig, gebruik je geen groente dus bijvoorbeeld alleen spekjes, zalm of kaas dan is 12 minuten lang genoeg).

Vindt je het leuk om muffins te maken als bijgerecht kijk dan ook naar het recept voor aardappelmuffins.

Als eerste de nieuwste foodblogs en recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie