Appeltaart tiramisu met speculaas - Foodblog Foodinista

Appeltaart tiramisu met speculaas

Deel deze post

Een favoriet toetje? Tiramisu. Misschien kun je daarom ook wel verschillende thema recepten vinden op de blog waarvan de basis tiramisu is, maar deze appeltaart tiramisu met speculaas is helemaal nieuw op de website! Een beetje Italiaans en een beetje Nederlands. Een tiramisu zonder alcohol en kindvriendelijk. Een Tiramisu die een aanrader is als dessert, maar ook leuk bij de koffie of als taart bij een verjaardag en dankzij de speculaas ook nog leuk en lekker tijdens het Sinterklaasfeest. Op de blog kun je overigens meerdere tiramisu variaties vinden, zoals stroopwafel tiramisu, Oreo tiramisu en bokkenpootjes tiramisu. Ik kan je vertellen dit is echt makkelijk en het zal in de smaak vallen! Sowieso is het veel makkelijker dan een taart bakken en zo kun je bijvoorbeeld naast de ‘grote taart’ nog iets anders en keuze aanbieden. Lekker en een leuk budget recept voor tijdens een feestje. Dus aan het werk! En deze appeltaart tiramisu met speculaas maak je als volgt!

Appeltaart tiramisu met speculaas - Foodblog Foodinista

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten Appeltaart tiramisu met speculaas voor 8 personen

  • 1 bak mascarpone 500 gram
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eieren
  • 2 kopjes espresso (cafeïne vrij) het is voor de smaak
  • 150 ml appelsap
  • 1/2 theelepel amandel aroma
  • 300 gram speculaas koekjes
  • 5 appels
  • 100 gram rozijnen
  • 1 theelepel kaneel

Tips voor het bereiden van de appeltaart tiramisu

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: schaal van ongeveer 20 bij 30, garde, lepel, theelepel, pannenlikker, schaal, mixer

Appeltaart tiramisu met speculaas - Foodblog Foodinista

Recept Appeltaart tiramisu met speculaas

Zelf appeltaart tiramisu maken is niet moeilijk. Volg de volgende stappen en de appeltaart tiramisu is klaar voor je het weet.

Zet als eerste de koffie en laat deze afkoelen. Zet de koffie in een groter schaaltje, want je moet de speculaas er in soppen, daarbij meng je de koffie met 100 ml appelsap en de amandel aroma. Voor de kinderen gebruik ik caffeïne vrije koffie.

Mascarpone room kloppen met appeltaart smaak

Breek de eieren en verdeel in één schaal het eigeel en in de anderen het eiwit. Klop het eigeel los met één eetlepel suiker en een 1/4 theelepel kaneel. Klop de helft van de mascarpone er doorheen, totdat deze romig is. Zet de mascarpone apart. Klop vervolgens de eiwitten met één eetlepel suiker tot een luchtige wolk. Doet dit met de mixer. Dit duurt ongeveer vijf minuten. Klop de mascarpone los en klop de mascarpone door het eiwit. Zet ook deze schaal met mascarpone even apart.

Appeltaart tiramisu met speculaas - Foodblog Foodinista

Kaneelappeltjes maken

Schil de appels en snijd in kleine stukjes. Kook in een pannetje 50 ml appelsap, amandel extract, 1/4 theelepel kaneel en een eetlepel suiker. Meng de appels en de rozijnen door de appelsap en laat de appels en rozijnen zacht inkoken voor ongeveer 5 minuten en vervolgens afkoelen.

Appeltaart tiramisu maken

Verdeel als eerste een laagje appels met rozijnen over de bodem. Dip speculaasjes in de koffie met appelsap en bedek de bodem. Smeer de romige mascarpone met eigeel over de eerste speculaaslaag. Bedek de mascarpone, twee eetlepels appeltjes en met de tweede laag speculaas dip ook deze in de koffie met appelsap. Bedek deze laag met de luchtige mascarpone met opgeklopt eiwit. Dip nog twee speculaas in de koffie en steek deze in de mascarpone en versier met de laatste appeltjes. Zet de mascarpone minimaal vijf uur in de koelkast, zodat deze kan opstijven, maar het liefst een nachtje.

Meer tiramisu recepten?

Maak dan ook eens rabarber tiramisu een frisse tiramisu in een glas. Wel alcohol, maar toch variëren wat dacht je dan van tiramisu met Baileys?

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie