Stroopwafel tiramisu - Italiaans met een Nederlandse twist - Foodblog Foodinista

Stroopwafel tiramisu – Italiaans met een Nederlandse twist

Deel deze post

Eén van van mijn lievelingstoetjes is toch echt wel tiramisu. Misschien kun je daarom ook wel verschillende thema recepten vinden op de blog waarvan de basis tiramisu is, maar deze Stroopwafel tiramisu is helemaal nieuw op de blog! Een beetje Italiaans en een beetje Nederlands. Een tiramisu zonder alcohol en kindvriendelijk. Een Tiramisu die een aanrader is als dessert, maar ook leuk bij de koffie of als taart bij een verjaardag. Wanneer we de feestjes weer groter vieren dan is het toch leuk om meerdere mogelijkheden te bieden en dan is het toch ook makkelijk en lekker om bijvoorbeeld een stroopwafel tiramisu, Oreo tiramisu of bokkenpootjes tiramisu te maken. Ik kan je vertellen dit is echt makkelijk en het zal in de smaak vallen! Sowieso is het veel makkelijker dan een taart bakken en zo kun je bijvoorbeeld naast de ‘grote taart’ nog iets anders en keuze aanbieden. Dus aan het werk! Deze stroopwafel tiramisu met caramel maak je als volgt!

Stroopwafel tiramisu - Italiaans met een Nederlandse twist - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Stroopwafel tiramisu voor 10 personen

 • 1 bak mascarpone 500 gram
 • 200 ml slagroom
 • 1 eetlepel suiker
 • 1 eierdooier
 • 5 kopjes espresso (cafeïne vrij) het is voor de smaak
 • 2 pakken lange vingers (350 gram)
 • 1 zak kleine stroopwafeltjes
 • 4 eetlepels Caramel dessertsaus
 • 1 theelepel kaneel

Tips voor het bereiden van de Stroopwafel tiramisu

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: schaal van ongeveer 20 bij 30, garde, lepel, theelepel, pannenlikker, schaal

Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Stroopwafel tiramisu - Italiaans met een Nederlandse twist - Foodblog Foodinista

Recept Stroopwafel tiramisu

Zelf stroopwafel tiramisu maken is niet moeilijk. Volg de volgende stappen en de stroopwafel tiramisu is klaar voor je het weet.

Zet als eerste de koffie en laat deze afkoelen. Zet de koffie in een groter schaaltje, want je moet de lange vingers er in soppen. Voor de kinderen gebruik ik caffeïne vrije koffie.

Mascarpone room kloppen met stroopwafel smaak

De mascarpone mag in een grote schaal, waarin je deze eerst even luchtig klopt. Breek het ei en scheid de dooier van het eiwit. De dooier mag bij de mascarpone. Klop de dooier los met de mascarpone. Twee eetlepels caramel saus mogen bij de mascarpone. Klop de slagroom luchtig en spatel deze met de kaneel door de mascarponeroom.

Bodem maken voor de stroopwafel tiramisu

Sop de lange vingers in de koffie, niet te nat, en plaats de lange vingers in de schaal. Zorg dat de bodem geheel bedekt is. Bewaar de koffie nog, want je gaat nog een laag bedekken. Voor de eerste laag heb je bijna één pak nodig, gemiddeld gaat er 200 gram in één pak lange vingers. Houd daar rekening mee. Schep de helft van de mascarponeroom over de lange vingers. Herhaal dit nog een keer dus gebruik daarom de helft. Bedek de mascarpone met de lange vingers, haal de laatste lange vingers door de koffie en daarna nog een keer met de laatste mascarpone. Plaats de stroopwafel tiramisu in de koelkast voor minimaal 2 uur, maar het liefst een hele nacht. Dan kan de tiramisu zacht worden en één geheel. Dit is echt het lekkerste!

Stroopwafel tiramisu versieren en compleet maken

We maken de stroopwafel tiramisu nu helemaal af. Druppel met een theelepel caramelsaus over de tiramisu. Breek een aantal kleine stroopwafeltjes en steek deze in de tiramisu. Iedereen wilt natuurlijk wel een stroopwafeltje bij de tiramisu dus geef er ook nog een aantal bij in een schaaltje.

Stroopwafel tiramisu - Italiaans met een Nederlandse twist - Foodblog Foodinista

Meer tiramisu recepten?

Maak dan ook eens rabarber tiramisu een frisse tiramisu in een glas. Wel alcohol, maar toch variëren wat dacht je dan van tiramisu met Baileys?

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
 • Ruth
  Geplaatst op 08:02h, 15 maart

  Vraagje, moeten nou de stroopwafels of de lange vingers in de koffie? Je begint met sop de stroopwafels in de koffie. Zover ik het begrijp moeten ze er alleen op ter decoratie.

 • Daphne van Aken
  Geplaatst op 11:50h, 15 maart

  Hi Ruth,

  Je hebt helemaal gelijk! Ik heb het aangepast :-)

  Groetjes,

  Daphne

Geef een reactie