Tiramisu met rabarber en frambozen - Zomer toetje recept van Foodblog Foodinista

Tiramisu met rabarber en frambozen – Zomer toetje recept

Deel deze post

Een toetje om je vingers bij af te likken! Natuurlijk is de klassieke tiramisu overheerlijk. De echte Italiaanse tiramisu kan ik het hele jaar wel eten. Oké, niet zo’n goed plan, wel heel smaakvol. Maar oké ook deze tiramisu met onze seizoensliefde de rabarber en dan met zoet zurige frambozen is een echte aanrader. Deelde ik eerder al het recept met je voor het maken van raberber en frambozen siroop en rabarber en frambozen compote, wat echt heel simpel is, maar vooral heerlijk en vers, nu gaan we daar een heel erg lekker dessert mee maken. We gaan bouwen met de smaakmakers. Niet moeilijk hoor je moet alleen de ingrediënten klaar hebben staan en daarbij geef ik je ook nog even inspiratie wat je zou kunnen maken de siroop en compote. Vervolgens maak je de tiramisu met rabarber en frambozen als volgt.

Tiramisu met rabarber en frambozen - Zomer toetje recept van Foodblog Foodinista

Tiramisu met rabarber en frambozen voor 4 glazen

half pak lange vingers
halve pot rabarber frambozen compote (ongeveer 150 gram) het recept voor de compote ga je hier vinden, je kunt ook de normale rabarber compote kunnen gebruiken die je hier gaat vinden.
100 ml rabarber frambozen siroop, het recept voor de siroop ga je hier vinden
200 ml ongeklopte slagroom
1 eetlepel fijne suiker
250 gram mascarpone
25 gram pure chocolade
Voor de garnering verse munt en eventueel een extra framboosje

Tips voor de bereiding van de tiramisu met frambozen en rabarber

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: De siroop en compote maken duurt wel 1 uur het recept voor de verse rabarber en frambozen compote ga je hier vinden, de tiramisu heb je binnen 15 minuten gemaakt, laat deze wel 3 uur in de koelkast op smaak komen.
Benodigdheden: 4 mooie glazen, schaal, staafmixer, lepel, rasp

Voor deze recepten kan ik niet zonder mijn:

Tiramisu met rabarber en frambozen - Zomer toetje recept van Foodblog Foodinista
Tiramisu met rabarber en frambozen – Zomer toetje recept - Foodblog Foodinista

Recept frambozen-rabarber tiramisu in glas

Mascarpone room kloppen

Klop de slagroom stijf met de suiker, gebruik daarvoor een staafmixer. Klop vervolgens met de staafmixer nog een keer de mascarpone door de slagroom, totdat het één romig geheel is.

De glazen vullen voor een frisse tiramisu

Breek in ieder glas 2 lange vingers. Verdeel over de bodem steeds twee eetlepels frambozen rabarber siroop. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers met siroop. Breek vervolgens één lange vingers over de mascarpone. Schep twee twee eetlepels rabarber-frambozen compote over de lange vingers. Maak de tiramisu af met de mascarpone. Steek een lang vinger recht op in ieder glas.

Garneren en serveren

Druppel nog een beetje rabarber en frambozen siroop over de mascarponeroom. Rasp pure chocolade over de glazen heen. Lekker, maar het ziet er ook mooi uit. Plaats de glazen drie uurtjes in de koelkast. Dan worden de lange vingers zacht en de tiramisu zal één geheel worden. Maak de tiramisu bij het opdienen af met bijvoorbeeld een blaadje munt of een extra famboosje. Eet smakelijk!

Nog een rabarberrecept?

Meer recepten met rabarber? Bak dan ook eens de rabarbercake met witte chocolade. Genieten maar! Het recept voor de cake met rabarber en witte chocolade ga je hier vinden. Voor het echte bakwerk bekijk je ook eens de rabarbertaart met ricotta en rubychocolade. De taart ga je hier vinden.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie