Het hele jaar door Tiramisu - 10x Tiramisu variatie recepten

Het hele jaar door Tiramisu – 10x Tiramisu variatie recepten

Deel deze post

Tiramisu is om je vingers bij af te likken, zoals een echte klassieker of recepten met een twist die je bijvoorbeeld aanpast op de feestdagen of seizoensproducten. Toch zie je bij tiramisu meestal de zelfde ingrediënten terug, zoals koffie, mascarpone en lange vingers. Vooral koffie is een belangrijke smaakmaker. Kies dan ook altijd voor kwaliteitkoffie die je natuurlijk zet met een mooie koffiemachine, met verse bonen kofie bij voorkeur, zoals een koffiemachine van Helpingcherry. Een luxe assortiment aan koffie machines waarbij je altijd een vers kopje koffie kunt zetten met vers gebrande koffiebonen. Koffie is natuurlijk niet alleen belangrijk in de tiramisu, maar wanneer je geen koffie gebruikt in de tiramisu (wat kan) dan is een kopje koffie bij de tiramisu natuurlijk erg lekker, zoals een sterke espresso. Nu is het alleen nog de vraag welke tiramisu ga jij maken? Met deze tiramisu variatie recepten moet er toch wel iets naar je smaak bij zijn?

10x Tiramisu variatie recepten – Welke tiramisu ga jij maken?

Tiramisu kun je met en zonder koffie maken. Een echte klassieker dip je natuurlijk in sterke espresso met Italiaanse koffie likeur. Daar zijn diverse varianten op de vinden. Ik neem je mee en ik ben benieuwd welke tiramisu jij welt serveren als dessert of feestelijk bij de koffie of misschien wel brunch.

P.s. alle tiramisu recepten ga je vinden bij de toetjes recepten op de blog.

Tiramisu klassiekers met een twist

Klassieke tiramisu met Baileys

Tiramisu maken met Baileys - Tiramisu recept van Foodblog Foodinista

Eigenlijk serveer je een klassieke tiramisu, maar de likeur vervang je door Baileys. Een romige tiramisu om van te genieten.

Frisse tiramisu met Licor43 en Sinaasappel

Tiramisu met Licor 43 en sinaasappel - FOodblog Foodinista

Een klassieke tiramisu met een frisse smaak. Vervang de koffie likeur door Licor43 en rasp sinaasappel door de room en je krijgt een verrassende tiramisu.

Lente tiramisu recepten

Tiramisu met frambozen en rabarber

Tiramisu met rabarber en frambozen - Zomer toetje recept van Foodblog Foodinista

Een frissen en fruitige tiramisu maak je met deze tiramisu met rabarber en frambozen. Het is weer eens iets heel anders.

Feestdagen tiramisu recepten

Thema recepten blijven toch altijd erg leuk! Ook tiramisu recepten die zijn afgestemd op de feestdagen. Zoals een Sinterklaas tiramisu, Kerst tiramisu of tiramisu recepten voor de Paasdagen met advocaat.

Tiramisu met advocaat

Voor de Paadagen een speciale tiramisu met advocaat, chocolade en natuurlijk koffie op tafel zetten? Dan is dit je Paas tiramisu recept. Lekker opscheppen uit een gulzige grote schaal!

Paas tiramisu met advocaat in een glas

Wil je het liever klein houden? Dan zijn deze glaasjes met Paas tiramisu in een glas iets echt voor jouw. Het zalige van tiramisu, maar dan in een glas.

Sinterklaas tiramisu met taai taai

Sinterklaas tiramisu met taai taai en versier je tafel met deze tips!

Met Sinterklaas houden we van zoetigheid! Wat dacht je van met het Sinterklaas snoepgoed een tiramisu maken? Zoals deze Sinterklaas tiramisu met taai taai. De taai taai geeft een heerlijke kruidige smaak en de taai taai wordt door de koffie natuurlijk heerlijk zacht.

Kerst Tiramisu met speculaas, stoofpeetjes en amaretto

Kerst Tiramisu recept met speculaas en stoofpeertjes - Foodblog Foodinista

Het jaar afsluiten met een speciale kerst tiramisu. Een laagjes tiramisu met speculaas, stoofpeertjes en amaretto. De smaken van de winter in een tiramisu.

Kidsproof tiramisu recepten

Kinderen houden natuurlijk ook van tiramisu. Voor de recepten met koffie en alcohol heb ik wel tips. Gebruik bijvoorbeeld caffeïne vrije koffie, dit kan ook met bonen koffie. Alcohol kun je eerst uit koken dit verandert niks aan de smaak de alcohol verdampt zo grotendeels, maar er zijn ook leuke kidsproof tiramisu recepten zonder alcohol en ook nog zonder koffie.

Stroopwafel tiramisu

Stroopwafel tiramisu - Italiaans met een Nederlandse twist - Foodblog Foodinista

Zoet en een combinatie tussen Nederland en Italië. Maak Stroopwafel tiramisu.

Bokkenpootjes tiramisu

Bokkenpootjes tiramisu recept - Foodblog Foodinista

Nog zo’n tiramisu waarbij we Nederland en Italië op een hele lekker manier laten mixen: Bokkenpootjes tiramisu. Wil je toch?

Oreo tiramisu

Oreo Tiramisu - Een grote feestelijke schaal met een heerlijk oreo toetje

Deze tiramisu mocht bij mijn kinderen direct de verjaardagstaart vervangen. Zo lekker! Als ik er maar een leuke topper opzet. Nou het kan geregeld worden. Zo lekker vonden ze het! Gewoon lekker scheppen uit de bak. Oreo tiramisu om je vingers bij af te likken.

En welke tiramisu is jouw favoriet? Kop je koffie erbij of als toetje? Zeg het maar!

De tiramisu recepten ga je vinden bij de dessert recepten op de blog of typ de naam in de zoeker.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Tomas
    Geplaatst op 08:47h, 21 maart

    Ben dol op tiramisu! Ik ga ze allemaal maken haha! Nee, kan niet kiezen.. Maar bedankt voor het delen!

  • Daphne van Aken
    Geplaatst op 21:47h, 21 maart

    Hahahaha begrijp ik heel goed! Konden wij ook niet, daarom maken we het ook zo vaak :-).

Geef een reactie