Bokkenpootjes tiramisu recept - Foodblog Foodinista

Bokkenpootjes tiramisu – Een grote feestelijke schaal met een heerlijk bokkenpootjes toetje

Deel deze post

Eén van van mijn favoriete toetjes is tiramisu. Daardoor kun je op de foodblog verschillende thema tiramisu recepten vinden. Een lekker toetje na een maaltijd, waarbij je zeker wel wat ruimte mag over houden of bij de koffie als taart, want ook dan is tiramisu een feestje. Dit bokkenpootjes tiramisu recept wil je dan ook zeker een keer maken. Wij kennen tiramisu natuurlijk als het Italiaanse recept en de echte klassieker. Ondertussen weten we ook dat we met tiramisu kunnen variëren.

Zo maakte ik bijvoorbeeld voor de Paasdagen een tiramisu met advocaat en voor de kerstdagen een tiramisu met speculaas, stoofpeertjes en amaretto. Deze tiramisu recepten hebben iets gemeen: Nederlandse smaakmakers en alcohol. De Nederlandse ingrediënten zorgen natuurlijk voor leuke en lekkere variaties, maar ook kinderen, bij mij thuis in ieder geval, vinden tiramisu erg lekker. Dan is alcohol geen goed idee, helaas. Daar ging ik over nadenken en ik wilde een kindvriendelijke tiramisu op tafel zetten. Bokkenpootjes zijn hele lekkere koekjes en met bokkenpootjes kun je heel goed een tiramisu maken. Het kruimelige, de amandelen en dan de chocolade die samen smelt! Heerlijk! Een goede basis voor een tiramisu. De bokkenpootjes koekjes zelf geven al heel veel smaak aan de tiramisu. Dit zorgt er voor dat je de bokkenpootjes tiramisu ook nog heel snel kunt maken en met weinig ingrediënten. Zo zet je een leuk feestelijk toetje op tafel of een heel lekker feestelijk recept, want wanneer je geen taarten bakker bent dan is een tiramisu ook heel feestelijk bij een verjaardag ofzo. Mij maak je er en ieder geval blij mee en de kinderen vragen er ook om! Hoe je de bokkenpootjes tiramisu maakt? Ik ga het bokkenpootjes tiramisu recept nu met je delen!

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Bokkenpootjes tiramisu recept - Foodblog Foodinista
Bokkenpootjes tiramisu recept - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Bokkenpootjes tiramisu voor 10 personen

  • 1 bak mascarpone 500 gram
  • 3 eierdooiers
  • 5 kopjes espresso (cafeïne vrij) het is voor de smaak
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel amandel aroma
  • 400 gram bokkenpootjes koekjes
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • handje geschaafde amandelen

Tips voor het bereiden van de bokkenpootjes tiramisu

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: schaal van ongeveer 20 bij 30, garde, lepel, hakmolen, theelepel, pannenlikker, schaaltje, koekenpan, strooibusje

Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Bokkenpootjes tiramisu recept - Foodblog Foodinista

Recept Bokkenpootjes tiramisu

Zelf bokkenpootjes tiramisu maken is niet moeilijk. Volg de volgende stappen en de bokkenpootjes tiramisu is klaar voor je het weet.

Zet als eerste de koffie en laat deze afkoelen. Zet de koffie in een groter schaaltje, want je moet de bokkenpootjes er in soppen. Breng de koffie op smaak met het amandel extract. Voor de kinderen gebruik ik caffeïne vrije koffie.

Tiramisu room kloppen

Breek de eieren en scheid de dooiers van het eiwit. De dooiers bewaar je in een schaal. Klop de dooiers los. De mascarpone mag er bij. Klop de eierdooiers met de mascarpone los tot een gladde mousse. Breng op smaak met de suiker.

Bodem maken voor de Bokkenpootjes tiramisu

Sop de bokkenpootjes in de koffie, niet te nat, en plaats de bokkenpootjes in de schaal. Zorg dat de bodem geheel bedekt is. Bewaar de koffie nog, want je gaat nog een laag bedekken. Voor de eerste laag heb je bijna één pak nodig, gemiddeld gaat er 200 gram in één pak bokkenpootjes. Uiteindelijk willen we voor de versiering drie bokkenpootjes over houden. Houd daar rekening mee. Schep de helft van de mascaroneroom over de bokkenpootjes. Herhaal dit nog een keer. Bedek de mascarpone met de bokkenpootjes, haal de bokkenpootjes door de koffie, en daarna nog een keer met de laatste mascarpone. Bestrooi de mascarpone met cacaopoeder. Plaats de bokkenpootjes tiramisu in de koelkast voor minimaal 2 uur, maar het liefst een hele nacht. Dan kan de tiramisu zacht worden en één geheel.

Bokkenpootjes tiramisu recept - Foodblog Foodinista

Bokkenpootjes tiramisu versieren

Wanneer je de tiramisu gaat op dienen dan maak je de bokkenpootjes tiramisu nog even af. Hak in een hakmolen de laatste bokkenpootjes fijn en strooi deze over de tiramisu voor een crunchy laagje. Maak een kleine koekenpan warm en verkleur de amandelen mooi bruin. Strooi ook de amandelen over de tiramisu. Vervolgens: Eet smakelijk!

Toetjes recepten van Foodblog Foodinista?

Maak dan ook eens rabarber tiramisu een frisse tiramisu in een glas of maak zelf simpel chocolademousse met limoncello.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie