Oreo Tiramisu - Een grote feestelijke schaal met een heerlijk oreo toetje

Oreo Tiramisu – Een grote feestelijke schaal met een heerlijk oreo toetje

Deel deze post

Eén van mijn lievelingstoetjes is tiramisu. Misschien kun je daarom ook wel verschillende thema recepten vinden op de blog waarvan de basis tiramisu is, maar deze Oreo tiramisu is helemaal nieuw op de foodblog en een aanrader! Een lekker oreo toetje na een maaltijd, waarbij je zeker wel wat ruimte mag over houden of gewoon bij de koffie wanneer er iets te vieren valt. Ook dan is tiramisu een feestje, vooral met de favoriete Oreo koekjes.

Wij kennen tiramisu natuurlijk al heel lang als het Italiaanse dessert recept, de echte klassieker. Maar ondertussen weten we ook dat we met tiramisu kunnen spelen. Zo maakte ik bijvoorbeeld voor de Paasdagen een tiramisu met advocaat en voor de kerstdagen een tiramisu met speculaas, stoofpeertjes en amaretto. Deze tiramisu recepten hebben iets gemeen: Nederlandse smaakmakers en alcohol. De Nederlandse ingrediënten zorgen natuurlijk voor leuke en lekkere variaties. Er is wel een probleem. Kinderen kunnen tiramisu ook heerlijk vinden, maar bij deze varianten is het niet mogelijk. Dus het is tijd voor kindvriendelijke tiramisu. Bij mij thuis zijn ze er in ieder geval dol op! Zoals deze bokkenpootjes tiramisu.

Waar kleine en grote kinderen ook dol op zijn? Oreo’s! En ook met Oreo’s kun je een heerlijke tiramisu maken. Maar hoe maak je de tiramisu met Oreo’s? Ik ga het Oreo tiramisu recept nu met je delen!

Oreo Tiramisu - Een grote feestelijke schaal met een heerlijk oreo toetje
Oreo Tiramisu - Een grote feestelijke schaal met een heerlijk oreo toetje

Ingrediënten Oreo tiramisu voor 10 personen

  • 1 bak mascarpone 500 gram
  • 1 eierdooier
  • 5 kopjes espresso (cafeïne vrij) het is voor de smaak en het vochtig maken
  • 400 gram lange vingers
  • halve rol Oreo koekjes
  • 2 eetlepels Duo Penotti Cookies & Milk
  • 150 gram Oreo kruimels

Tips voor het bereiden van de Oreo tiramisu

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: schaal van ongeveer 20 bij 30, garde, lepel, theelepel, pannenlikker, schaal

Volg Foodblog Foodinista op Facebook Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Oreo Tiramisu - Een grote feestelijke schaal met een heerlijk oreo toetje
Oreo Tiramisu - Een grote feestelijke schaal met een heerlijk oreo toetje

Recept Oreo tiramisu

Zelf Oreo tiramisu maken is niet moeilijk. Volg de volgende stappen en de Oreo tiramisu is klaar voor je het weet.

Zet als eerste de koffie en laat deze afkoelen. Zet de koffie in een groter schaaltje, want je moet de lange vingers er in soppen. Voor de kinderen gebruik ik caffeïne vrije koffie.

Tiramisu room kloppen met Oreo’s

De mascarpone mag in een grote schaal, waarin je de mascarpone eerst los klopt met een garde. Breek het ei en scheid de dooier van het eiwit. De dooier mag bij de mascarpone. Klop de dooier los met de mascarpone. Ook de twee eetlepels Cookies & Cream mogen bij de mascarpone. Wanneer de mascarpone luchtig is dan klop je met een spatel de Oreo kruimels door de mascarpone room. Zet deze even weg in de koelkast.

Bodem maken voor de Oreo tiramisu

Sop de lang vingers in de koffie, niet te nat, en plaats de lange vingers in de schaal. Zorg dat de bodem geheel bedekt is. Bewaar de koffie nog, want je gaat nog een laag bedekken. Voor de eerste laag heb je bijna één pak nodig, gemiddeld gaat er 200 gram in één pak lange vingers. Houd daar rekening mee. Schep de helft van de mascarponeroom over de lange vingers. Herhaal dit nog een keer dus gebruik daarom de helft. Bedek de mascarpone met de lange vingers, haal de lange vingers door de koffie door de koffie, en daarna nog een keer met de laatste mascarpone. Plaats de Oreo tiramisu in de koelkast voor minimaal 2 uur, maar het liefst een hele nacht. Dan kan de tiramisu zacht worden en één geheel. Dit is echt het lekkerste!

Oreo tiramisu versieren

Wanneer je de tiramisu gaat op dienen dan maak je de Oreo tiramisu nog even af. Daarvoor heb je de Oreo koekjes nodig. Breek de koekjes in vier delen, door de helft of een keer een heel koekje en steek deze in de Oreo Tiramisu. Vervolgens: Eet smakelijk!

Psssssst Wordt jij ook zo blij van onze recepten die wij kostenloos met jou delen. Scheelt toch weer een kookboek of e-book. Dit doen wij met liefde. Wil jij ons ook een keer trakteren op koffie, boodschappen of een kleine bijdrage in het website beheer dan vinden we dit erg leuk! Blijven wij al die leuke tips verzamelen.

Toetjes recept van Foodinista?

Maak dan ook eens rabarber tiramisu een frisse tiramisu in een glas of maak zelf simpel chocolademousse met limoncello.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie