Wat eten we deze week? – Winter Weekmenu Week 1 2023 Foodinista

Wat eten we deze week? – Winter Weekmenu Week 1 2023 Foodinista

Deel deze post

Tijd voor een nieuw weekmenu met winter en feestdagen recepten, want we naderen het einde van het jaar en deze week start officieel de kerst. Natuurlijk is de gezelligste tijd van het jaar ook begonnen. Kerstboom in huis, kaarsjes aan en de sfeerverlichting. Daarbij passen ook feestelijke gerechten en dit weekmenu staat er vol mee. Ideeën voor heerlijke feestdagen. Recepten waarbij er voldoende variatie is voor de hele familie. Met in dit weekmenu recepten die al richting de kerstdagen gaan en een tip voor het kerstmenu op school, want deze kerstdiners zijn natuurlijk deze week.

De kerstboom staat waarschijnlijk in huis en dan mag er ook voorgeproefd worden met gezelligheid. Al staat de kerstboom bij ons niet, want wij zijn verhuisd we leven een beetje in chaos. Dit is echt een grote uitzondering, want ik vind de kerstversieringen zo gezellig! Ach je moet er iets voor over hebben. Ga je al gezellig eten bij de kerstboom of het kerstmenu uitproberen? Lees dan nog meer even met dit weekmenu, want ook daar deel ik ideeën voor. Voor nu: kijk mee in het winter weekmenu week 1 2023 op Foodblog Foodinista. Wat dacht je bijvoorbeeld van kerst tiramisu met stoofpeertjes, gnocchi met truffel en saffraansoep met coquilles?

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu inspiratie van 2021 en de weekmenu’s van 2022 met ‘bordenvol inspiratie’. Bekijk hier het herfst weekmenu week 13 2023.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Wat eten we deze week? – Winter Weekmenu Week 1 2023

Maandag – Orzo risotto met paddenstoelen en burrata

Risotto van Orzo met paddenstoelen en burrata - Foodblog Foodinista

Begin de week met deze vegetarische pasta risotto met paddenstoelen en burrata. Ook een mooi recept voor de feestdagen met een leuk budget. Wil je deze orzo risotto extra chique maken? Gebruik dan truffel als topping.

Recept orzo risotto met paddenstoelen en burrata

Dinsdag – Stoofpotje hert in port met aardappelpuree

Hert stoofpotje recept: Hert in Port bereid met aardappelpuree - Foodblog Foodinista

Het is guur weer en dan is het tijd voor een heerlijk stoofpotje. Zoals deze hert in Port. Langzaam laten stoven en dan met aardappelpuree erbij. Kies maar een flesje port uit.

Recept stoofpotje hert in Port

Woensdag – Saffraansoep met coquilles en garnalen

Saffraansoep met coquilles en Hollandse garnalen - Foodblog Foodinista

Breek de week met een bord soep in stijl en een mooi recept om even te oefenen voor de feestdagen en wanneer je zelf gaat koken? Misschien nog wel inspiratie? Dit soep recept met coquilles is namelijk op de website heel erg populair.

Recept saffraansoep met coquilles en Hollandse garnalen

Donderdag – Kerstkoekjes toetje en gevulde frambozen met room

Kerstkoekjes tompouche met vanilleroom en frambozen kerstmenu voor kinderen recepten van Foodblog Foodinista

De avond van het kerstdiner voor kinderen op school. Nog op zoek naar een leuk idee? In het kerstmenu voor kinderen is dit toetje mega populair! Je kunt de kerstkoekjes zelf bakken of kerstkoekjes kant en klaar kopen. Spuit er room tussen en eet smakelijk! Nog een tip de gevulde framboosjes met room of Nutella.

Kerstkoekjes toetje maken – Kerstdiner tip voor kinderen

Vrijdag – Zalmbonbon gevuld met kruidenroomkaas

Zalmbonbon met kruidenroomkaas - Foodblog Foodinista

Weekend! En een heel lang kerstweekend is begonnen. Tijd voor een glaasje bubbels en start het weekend met een mooie zalmbonbon tijd feestelijkheden.

Recept zalmbonbon met kruidenroomkaas

Nog aan het nadenken voor het indelen van de kersttafel? Lees hier leuke tips en creëer met simpele aanpassingen de mooiste kersttafel.

Zaterdag – Gnocchi met witte truffel en spinazie

Gnocchi met witte truffel en spinazie - Foodblog Foodinista

Een beetje kerst met een heel makkelijk recept. Gnocchi met witte truffel en spinazie. Binnen 15 minuten op tafel en genieten van dit makkelijke recept.

Recept gnocchi met witte truffel en spinazie

Zondag – Kerstavond – Romige kippenragout met kipfilet en gehaktballetjes

Romige kipragout met kipfilet en kip gehaktballetjes - Foodblog Foodinista

Fijne kerstdagen! Het is kerstavond en deze starten we klassiek met kippenragout met kipfilet en kipgehaktballetjes.

Recept kippenragout met kipfilet en kipgehaktballetjes

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie