25 aug Limoenrisotto met garnalen
Het is nog augustus dus een licht zomerrecept mag nog, laten we namelijk ondanks de regenbuien de zomer nog een beetje in ons hoofd houden en dat gaat goed met deze limoenrisotto met garnalen!
Met deze limoenrisotto met garnalen komt bij ons de zon weer terug in de keuken en dat wil ik nog wel even zo houden. Aankomende winter komen er nog voldoende hartigere of zware gerechten, omdat we daar dan zoveel trek in hebben!
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten limoenrisotto voor 2 personen
- 100 gram risottorijst
- 1 limoen
- 150 gram (kleine) garnalen
- 40 gram roomboter
- 2 blaadjes basilicum
- 1 blokje visbouillon
- 400 ml water
- 100 ml witte wijn
- 20 gram Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teen knoflook
- 3 bosuitjes
Tips voor het maken van de limoenrisotto met garnalen
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: pan, snijplank, mes, lepel, maatbeker, waterkoker, knoflookpers, kaasrasp
Recept limoenrisotto met garnalen
Kook het water voor de bouillon alvast in de waterkoker. Verhit de olijfolie in de pan. Snij de bosuitjes fijn (alleen het witte gedeelte) en maak de knoflookteen schoon.
Als de olie is verhit mogen de bosui en de uitgeknepen knoflook erbij. Laat dit 1 minuutje sudderen.
De risotto mag in de pan en laat deze nog 2 minuten sudderen, zodat het zetmeel los komt.
Na deze twee minuten gaan we met het vocht beginnen. Giet de witte wijn erbij. De risotto staat nu net onder het vocht en neemt de wijnsmaak goed op.
Meng het water met het bouillonblokje en zet deze nog even apart.
Schaaf door de risotto een beetje limoenschil, hier zit een extra sterke smaak aan en laat dit meekoken.
Als de wijn bijna is opgenomen door de risotto, schenk dan in drie keer de bouillon erbij, totdat de risotto net onder bouillon staat en het vocht kan opnemen.
Bij de tweede keer mogen de garnalen erbij.
In principe drie keer bouillon bijschenken, maar als de risotto beetgaar is meng dan de roomboter, limoensap van een halve limoen en 10 gram van de Parmezaanse kaas erdoorheen.
Laat dit nog circa 5 minuten pruttelen en de limoenrisotto met garnalen is klaar! Time to serve. De overige Parmezaanse kaas mag eroverheen en leg de basilicum erbij.
Risotto recepten van Foodinista
Ook zo dol op risotto? Dan zijn deze risotto recepten ook iets voor jou:
- In het aspergeseizoen maak je natuurlijk risotto met asperges
- Geen risotto met witte wijn, maar risotto met rode wijn
- Lente risotto met frisse doperwtjes en limoen een variant op dit recept
Direct de nieuwste recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Nom nom nom tag Foodblog Foodinista
Geplaatst op 13:03h, 10 april[…] manieren combineren. Simpel en eenvoudig, maar ook met diverse ingrediënten. Een favoriet is deze limoenrisotto met garnalen heel lekker in de lente en […]