Penne met truffel simpel luxe recept

Penne met truffel

Deel deze post

Een luxe gerecht wat zo ontzettend simpel is! In minder dan twintig minuten staat het op tafel, maar heb je wel echt een gerecht je op tafel gezet wat echt genieten is. Een recept wat ik dan ook wel even wil delen. Eigenlijk draait alles gewoon om de juiste truffel tapenade. Een simpel recept deze penne met truffel, maar geen pasta recept wat je snel weer vergeet.

Benodigdheden Penne met truffel voor 4 personen

400 gram penne pasta, de penne vult zich echt goed met de tapenade
4 eetlepels truffeltapenade
4 kleine handjes rucola
snufje peper
1 eetlepel olijfolie
50 gram pecorino of parmezaanse kaas

Tips voor de bereiding van de pasta met truffel

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, lepel, vergiet, mengschaal, spatel, kaasrasp

Recept voor penne met truffel

Kook de pasta, zoals aangegeven op de verpakking. Kook met de pasta de olijfolie mee dit zorgt er voor dat pasta veel minder gaat plakken en de pasta krijgt er ook een mooie glanzende kleur van. Giet na het koken de pasta af en bewaar ongeveer 50 ml van het kookvocht. Alleen het kookvocht, geen gewoon warm water, want in het kookvocht zijn juist de zetmelen achter gebleven.

Meng de pasta in een normale schaal met de truffeltapenade. De pasta koelt snel af en wordt snel droog hiervoor is het vocht goed. Giet dit beetje vocht erbij en meng het door de pasta. De pasta wordt weer glanzend en warm. Verdeel het over de borden. Verdeel de rucola over de pasta en schaaf de kaas over de penne. Serveer de penne met truffel. Een simpel en snel penne met truffel recept.

Zijn snelle, simpele, maar heerlijke recepten ook jouw favoriet? Kijk dan verder bij de twintig minuten recepten voor meer goede ideëen en nog zo’n truffelrecept maken? Dan is deze truffelrisotto ook echt een smulrecept.

Als eerste de nieuwste foodblogs en recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie