17 jun Stoofpotje rundvlees curry Madras met aubergine
Een heerlijke curry voor alle seizoenen. Pittig eten zet je smaak papillen weer extra op scherp bij koud of juist warm weer, zoals het stoofpotje rundvlees curry Madras met aubegine. Het resultaat van dit curry recept. De Aziatische keuken is ideaal het hele jaar door. Logisch natuurlijk, want ja in de streken waar deze curry’s en spicy Aziatische maaltijden worden gegeten is het meestal ook lekker warm. Je weet misschien al wel dat ik graag stoofvlees maak, maar ook een Aziatisch wok gerecht kan ik wel waarderen met kip, rundvlees of garnalen en lekkere smaken.
Curry recepten
Ik dacht er al een tijdje om een curry met stoofvlees te maken en zachte aubergine. Met mijn nieuwe Le Creuset Pannen kon ik het niet weerstaan. Want deze blauwe Le Creuset pan. Ik ben zo blij met mijn nieuwe Le Creuset pan. Een perfecte pan voor stoofpotjes. Deze moest natuurlijk getest worden. Natuurlijk kan dit stoofpotje rundvlees curry Madras met aubergine ook in de slowcooker, mocht je het willen, want ook daar zal het super mals stoven, maar ik ging aan het werk met het curry Madras rundvlees stoofpotje en ik ga het recept met je delen, en oké lekker koken met mijn nieuwe pan.
Ingrediënten rundvlees curry Madras met aubergine voor 6 personen
- 750 gram runderlappen
- 200 ml kokosmelk
- 1 grote ui
- 3 knoflookteentjes
- 3 centimeter verse gember
- 3 eetlepels Curry Madras kruiden
- 1 eetlepel kurkuma
- 1 theelepel komijnzaad
- blokje rundvlees bouillon
- 400 ml gezeefde tomaten
- 2 tomaten
- 2 aubergines
- 1 eetlepel neutrale olie (zonnebloemolie, kokosolie, etc.)
- 200 ml water
- handje verse koriander
Ingrediënten en extra’s voor erbij:
- Rijst
- Naan brood
- frietjes met mayonaise
Weetje!
Indiase Madras curry met rundvlees? In India is de koe toch heilig. Ja, zeker. Al zwakt dit wel iets af, maar daar laat ik mij verder niet over uit. Madras curry komt wel uit het zuiden van India en daar is India ook Islamitisch en wordt wel degelijk koe gegeten.
Tips voor de bereiding van de Rundvlees Madras Curry
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 25 minuten, stoven 6 uur
Klaar zetten in de keuken voor het koken
- 2 snijplanken 1 voor vlees en 1 voor groente
- 2 messen 1 voor vlees en 1 voor groente
- spatel
- stoofpan
- maatbeker
- ovenplaat
- bakpapier
- hakmolen
Recept Curry Madras met rundvlees en aubergine
Rundvlees curry madras maken
Verhit de olie in de stoofpan. Snijd de ui in grove halve ringen. Roerbak de ui in de olie. Knijp de knoflook uit en roerbak deze ook mee. Snijd de gember fijn en roerbak gember mee. Snijd het vlees eerst in grove stukken van ongeveer 4 bij 4 cm. Verdeel vervolgens het vlees en roer even om en om, totdat het vlees om en om bruin ziet. De curry madras kruiden mogen bij het vlees. Roerbak deze om en om mee het vlees, zodat de smaken van de kruiden los komen. Ook de extra kurkuma en komijnzaad mogen erbij. Evenals het bouillonblokje. Laat dit even 5 minuten sudderen. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 3 bij 3 centimeter en de tomaten in kleine blokjes en meng deze door de rundvlees met curry.
Stoven van de curry madras
Blus het geheel af met de gezeefde tomaten, kokosmelk en water. Laat het geheel op lage temperatuur 6 uur sudderen. Dan is je curry madras stoofvlees klaar en kan het opgediend worden. Het allerlekkerste is het stoofvlees, wanneer je dit een dag vooruit maakt. Een dag later is het vlees malser en zijn de smaken beter ingetrokken.
Curry madras rundvlees met aubergine opdienen
De curry madras opdienen. Kook de rijst en bak het naanbrood af. Snijd de koriander fijn voor een frisse smaak. Verdeel de rijst op het bord. De curry er naast en geef er stukjes naanbrood bij. Strooi koriander over de maaltijd. Eet smakelijk!
Meer recepten van Foodinista?
Ook leuk om zelf te maken:
- Lekker zomers koken? Maak zelf paella!
- Meer Aziatische? Dan is het pannetje kip tandoori wellicht ook iets voor jou?
Als eerste de nieuwste recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's