Stoofpotje rundvlees curry Madras met aubergine recept - Foodblog Foodinista

Stoofpotje rundvlees curry Madras met aubergine

Deel deze post

In de zomer kan ik juist de smaken van een curry extra waarderen. Pittig eten zet je smaak papillen weer extra op scherp. De Aziatische keuken is dan sowieso ideaal. Logisch natuurlijk, want ja in de streken waar deze curry’s en spicy Aziatische maaltijden worden gegeten is het meestal ook lekker warm. Je weet misschien al weel dat ik graag stoofvlees maak, maar ook een Aziatisch wok gerecht kan ik wel waarderen met kip, rundvlees of garnalen en lekkere smaken. Zo dacht ik er al een tijdje om ook een keer een curry met stoofvlees te maken en zachte aubergine. Daar was het nu echt wel een tijd voor, want ik heb een hele fijne nieuwe pan! Pannen heb ik nooit genoeg. Maar deze pan. Ik ben er zo blij mee. Ik heb een nieuwe Le Creuset pan. Een perfecte pan voor stoofpotjes. Deze moest natuurlijk getest worden. Natuurlik kan dit stoofpotje rundvlees curry Madras met aubergine ook in de slowcooker, mocht je het willen, want ook daar zal het super mals stoven, maar ik ging aan het werk met het curry Madras rundvlees stoofpotje en ik ga het recept met je delen, en oké lekker koken met mijn nieuwe pan.

Stoofpotje rundvlees curry Madras recept met aubergine - Foodblog Foodinista

Ingrediënten rundvlees curry Madras met aubergine voor 6 personen

 • 750 gram runderlappen
 • 200 ml kokosmelk
 • 1 grote ui
 • 3 knoflookteentjes
 • 3 centimeter verse gember
 • 3 eetlepels Curry Madras kruiden
 • 1 eetlepel kurkuma
 • 1 theelepel komijnzaad
 • blokje rundvlees bouillon
 • 400 ml tomatenblokjes
 • 2 aubergines
 • 1 eetlepel neutrale olie (zonnebloemolie, kokosolie, etc.)
 • 200 ml water
 • handje verse koriander

Voor erbij: Rijst en Naan brood (bijvoorbeeld) of frietjes met mayo (waarom niet!)? Het blijf stoofvlees, maar dan anders.

Weetje!

Indiase Madras curry met rundvlees? In India is de koe toch heilig. Ja, zeker. Al zwakt dit wel iets af, maar daar laat ik mij verder niet over uit. Madras curry komt wel uit het zuiden van India en daar is India ook Islamitisch en wordt wel degelijk koe gegeten.

Stoofpotje rundvlees curry Madras recept met aubergine - Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de Rundvlees Madras Curry

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 25 minuten, stoven 6 uur
Benodigdheden: 2 snijplanken 1 voor vlees en 1 voor groente, 2 messen 1 voor vlees en 1 voor groente, spatel, stoofpan, maatbeker, ovenplaat, bakpapier, hakmolen

Stoofpotje rundvlees curry Madras recept met aubergine - Foodblog Foodinista

Recept Curry Madras met rundvlees en aubergine

Stoven van de curry Madras

Verhit de olie in de stoofpan. Snijd de ui in grove halve ringen. Roerbak de ui in de olie. Knijp de knoflook uit en roerbak deze ook mee. Snijd de gember fijn en roerbak gember mee. Snijd het vlees eerst in grove stukken van ongeveer 4 bij 4 cm. Verdeel vervolgens het vlees en roer even om en om, totdat het vlees om en om bruin ziet. De curry madras kruiden mogen bij het vlees. Roerbak deze om en om mee het vlees, zodat de smaken van de kruiden los komen. Ook de extra kurkuma en komijnzaad mogen erbij. Evenals het bouillonblokje. Laat dit even 5 minuten sudderen. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 3 bij 3 centimer en meng deze door de rundvlees met curry. Blus het geheel af met de tomatenblokjes, kokosmelk en water. Laat het geheel op lage temperatuur 6 uur sudderen. Dan is je curry madras stoofvlees klaar en kan het opgediend worden. Het allerlekkerste is het stoofvlees, wanneer je dit een dag vooruit maakt. Een dag later is het vlees malser en zijn de smaken beter ingetrokken.

Curry madras rundvlees met aubergine opdienen

De curry madras opdienen. Kook de rijst en bak het naanbrood af. Snijd de koriander fijn voor een frisse smaak. Verdeel de rijst op het bord. De curry er naast en geef er stukjes naanbrood bij. Strooi koriander over de maaltijd. Eet smakelijk!

Meer recepten van Foodinista?

Ook leuk om zelf te maken:

Als eerste de nieuwste recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie