
24 mrt Kip Tandoori pannetje met saffraanrijst – One pot wonder ovenschotel
Op de blog vind je regelmatig bakplaat recepten, recepten uit de oven die je in één keer klaar maar en zo de oven in schuift. Weinig werk, maar wel een hele lekkere en gevarieerde maaltijd. Het is ook een manier waarop je veel klassiekers, zoals het recept kip tandoori pannetje met saffraanrijst. leuk kunt bereiden en waarop ik zeker weet dat jij ook kunt koken. Een pannetje kip uit de oven is een prima voorbeeld. Kippenpoten marineren, rijst op smaak brengen in de pan en groente snijden en wanneer alles in de oven staat even een frisse yoghurtsalade maken met mango en komkommer. Klinkt misschien als veel, maar echt waar het is het niet.
Zelf kip tandoori maken in de oven
Voordat deze kip tandoori bij je op tafel staat. Misschien niet de kip tandoori, zoals je het kent en zoals ik het ook heb leren kennen. Zo’n potje met een pittige, maar ook romige saus door de yoghurt of room, omdat het lekkerder klinkt. Vroeger kookte ik het ook veel in mijn studententijd, maar ondertussen weet ik wel beter. Je kunt eigenlijk alles zelf maken. Daarom ook deze kip tandoor zonder pakjes en zakjes en lekker gegrild uit de oven. Maar wel gemarineerd en met saffraanrijst. Hoe we dit alles maken? Lees het hier mijn recept voor Kip tandoori pannetjes met saffraanrijst en frisse komkommer en mango salade.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Nog zo’n leuke one-pot-wonder bereiden in de oven? Bekijk dan ook eens de orzo in tomatensaus met inktvis en feta.
Ingrediënten Saffraanrijst met Kip Tandoori en Frisse mango en komkommersalade voor 4 personen
Saffraanrijst ingrediënten
- 200 gram rijst
- 500 ml kippenbouillon
- snufje Saffraandraadjes
- 1 theelepel kurkuma
- 1 blikje tomatenpuree
- snufje peper en zout
- 1/4 limoen voor de schil
- 1 limoen voor de sap
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 rode paprika’s
- 1 knoflookteen
- 1 ui
Ingrediënten tandoori kippenpoten
- 4 kippenpoten
- 1/4 theelepel cayennepeper
- 1 eetlepel zoete gerookte paprikapoeder
- 1 eetlepel komijnpoeder
- snufje kaneel
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 2 cm gember
- 2 knoflookteentjes
- eetlepel olijfolie
Ingrediënten yoghurtsalade met mango en komkommer
- 200 ml stevige yoghurt, zoals Griekse of Turkse yoghurt en de light variant kan ook
- 1/2 komkommer
- 1 mango
- handje verse koriander
- handje verse munt
- snufje zout
Tips voor de bereiding van de kip tandoori kippenpoten in de oven met saffraanrijst en mango komkommer yoghurtsalade
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten en 1 uur in de oven
Benodigdheden in de keuken
- snijplank
- mes
- ovenbestendige stoofpan
- hakmolen
- rasp
- knoflookpers
- theelepel
- 2 spatels
- maatbeker
Nog een maaltijd bereiden in de oven? Bekijk dan ook de tajine bakplaat met kip, aardappeltjes en abrikozen.
Recept Kip tandoori pannetje met saffraanrijst en yoghurtsalade met mango en komkommer
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Kippenpoten marineren in Tandoori marinade
Verdeel de kippenpoten op een snijplank en maak de tandoori marinade. Giet in een hakmolen of vijzel, wanneer je deze hebt, beiden gaat perfect de volgende ingrediënten voor de kippenpoten marinade. Cayennepeper, paprikapoeder, knoflook, gember, olijfolie, komijnpoeder, korianderpoeder en kurkuma. Zorg dat dit één glad geheel wordt. Smeer de kippenpoten in met deze marinade. Laat de kippenpoten rusten terwijl we de rijst voorbereiden.
Rijst voorbereiden in de pan
Snijd de uien in halve ringen en de paprika in kleine stukjes. Verhit in de stoofpan de olijfolie. Bak de uien glazig. Knijp de knoflook uit en deze mag ook in de pan. Breng op smaak met de rasp van de limoen en het limoensap. De saffraan mag erbij evenals de kurkuma. Blijf roeren en blus af met de tomatenpuree en de kippenbouillon. Meng de rijst door de groente, kruiden en de bouillon. Meng dit alles goed door elkaar en schraap de uien, paprika en rijst van de bodem.
Saffraanrijst met tandoori kip in de oven
Plaats de kippenpoten, een beetje in de bouillon, kris-kros boven op de rijst. De deksel mag op de pan. De stoofpan mag voor 50 minuten in de oven op 175 graden. De rijst gaat koken en de kip gaat garen. Na 50 minuten mag de pan nog één keer 20 minuten in de oven zonder de deksel op 175 minuten, maar dan op grillstand.
Frisse Yoghurtsalade maken met mango en komkommer
Bij zo’n kruidige maaltijd moet een frisse tegenhanger. Terwijl de pan in de oven staat maak je de frisse yoghurtsalade met mango en komkommer. Meng in een schaal de yoghurt met een handje munt en koriander. Breng op smaak met een snufje zout. Snijd de komkommer en mango in kleinere stukjes en meng deze door de yoghurt. Klaar ben je! Uiteindelijk is het tijd om de rijst met tandoori kip en yoghurtsalade met mango en komkommer op te dienen.
Maaltijden bereiden in de oven?
Je kunt bijvoorbeeld heel makkelijk lekker risotto in de oven maken. Het recept kun je hier vinden. Ook de ovenschotel met kabeljauw en worteltjes uit de oven is een goed en lekker idee! Het recept staat hier. Een ander idee en altijd lekker zijn frittata’s. Een hele lekker en iets meer culinaire is bijvoorbeeld deze frittata met zalm en groene asperges welke je hier kunt vinden.
Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's