Kip Tandoori pannetje met saffraanrijst - One pot wonder uit de oven - Foodblog Foodinista

Kip Tandoori pannetje met saffraanrijst – One pot wonder uit de oven

Deel deze post

Op de blog vind je regelmatig bakplaat recepten, recepten uit de oven die je in één keer klaar maar en zo de oven in schuift. Weinig werk, maar wel een hele lekkere en gevarieerde maaltijd. Het is ook een manier waarop je veel klassiekers leuk kunt bereiden en waarop ik zeker weet dat jij ook kunt koken. Want als ik het kan dan kan jij het ook. Zo’n superkok ben ik helemaal niet. Maar ik wil wel dat het er bij ons thuis iedere dag gevarieerd, het liefst gezond en op een gezellige manier gegeten wordt. Dan mag je het af en toe jezelf ook wel makkelijk maken. Met zo’n pannetje kip uit de oven gaat het kan ook prima. Kippenpoten marineren, rijst op smaak brengen in de pan en groente snijden en wanneer alles in de oven staat even een frisse yoghurtsalade maken met mango en komkommer. Klinkt misschien als veel, maar echt waar het is het niet. Geduld, ja geduld dat moet je dan weer wel hebben. Voordat deze kip tandoori bij je op tafel staat. Misschien niet de kip tandoori, zoals je het kent en zoals ik het ook heb leren kennen. Zo’n potje met een pittige, maar ook romige saus door de yoghurt of room, omdat het lekkerder klinkt. Vroeger kookte ik het ook veel in mijn studententijd, maar ondertussen weet ik wel beter. Je kunt eigenlijk alles zelf maken. Daarom ook deze kip tandoor zonder pakjes en zakjes en lekker gegrild uit de oven. Maar wel gemarineerd en met saffraanrijst. Hoe we dit alles maken? Lees het hier mijn recept voor Kip tandoori pannetjes met saffraanrijst en frisse komkommer en mango salade.

Kip Tandoori pannetje met saffraanrijst - One pot wonder uit de oven - Foodblog Foodinista

Nog zo’n leuke one-pot-wonder bereiden in de oven? Bekijk dan ook eens de orzo in tomatensaus met inktvis en feta.

Kip Tandoori pannetje met saffraanrijst - One pot wonder uit de oven - Foodblog Foodinista
Kip Tandoori pannetje met saffraanrijst - One pot wonder uit de oven - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Saffraanrijst met Kip Tandoori en Frisse mango en komkommersalade voor 4 personen

Ingrediënten rijst

200 gram rijst
500 ml kippenbouillon
snufje Saffraandraadjes
1 theelepel kurkuma
1 blikje tomatenpuree
1/4 limoen voor de schil
1 limoen voor de sap
snufje peper en zout
1 eetlepel olijfolie
2 rode paprika’s
1 knoflookteen
1 ui

Kip Tandoori pannetje met saffraanrijst - One pot wonder uit de oven - Foodblog Foodinista
Ingrediënten tandoori kippenpoten

4 kippenpoten
1/4 theelepel cayennepeper
1 eetlepel zoete gerookte paprikapoeder
1 eetlepel komijnpoeder
snufje kaneel
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel kurkuma
2 cm gember
2 knoflookteentjes
eetlepel olijfolie

Ingrediënten yoghurtsalade met mango en komkommer

200 ml stevige yoghurt, zoals Griekse of Turkse yoghurt en de light variant kan ook
1/2 komkommer
1 mango
handje verse koriander
handje verse munt
snufje zout

Kip Tandoori pannetje met saffraanrijst - One pot wonder uit de oven - Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de kip tandoori kippenpoten in de oven met saffraanrijst en mango komkommer yoghurtsalade

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten en 1 uur in de oven
Benodigdheden: snijplank, mes, ovenbestendige stoofpan, hakmolen, rasp knoflookpers, theelepel, 2 spatels, maatbeker

Nog een maaltijd bereiden in de oven? Bekijk dan ook de tajine bakplaat met kip, aardappeltjes en abrikozen.

Kip Tandoori pannetje met saffraanrijst - One pot wonder uit de oven - Foodblog Foodinista

Recept Kip tandoori pannetje met saffraanrijst en yoghurtsalade met mango en komkommer

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Kippenpoten marineren in Tandoori marinade

Verdeel de kippenpoten op een snijplank en maak de tandoori marinade. Giet in een hakmolen of vijzel, wanneer je deze hebt, beiden gaat perfect de volgende ingrediënten voor de kippenpoten marinade. Cayennepeper, paprikapoeder, knoflook, gember, olijfolie, komijnpoeder, korianderpoeder en kurkuma. Zorg dat dit één glad geheel wordt. Smeer de kippenpoten in met deze marinade. Laat de kippenpoten rusten terwijl we de rijst voorbereiden.

Rijst voorbereiden in de pan

Snijd de uien in halve ringen en de paprika in kleine stukjes. Verhit in de stoofpan de olijfolie. Bak de uien glazig. Knijp de knoflook uit en deze mag ook in de pan. Breng op smaak met de rasp van de limoen en het limoensap. De saffraan mag erbij evenals de kurkuma. Blijf roeren en blus af met de tomatenpuree en de kippenbouillon. Meng de rijst door de groente, kruiden en de bouillon. Meng dit alles goed door elkaar en schraap de uien, paprika en rijst van de bodem.

Groenten en Fruit

Saffraanrijst met tandoori kip in de oven

Plaats de kippenpoten, een beetje in de bouillon, kris-kros boven op de rijst. De deksel mag op de pan. De stoofpan mag voor 50 minuten in de oven op 175 graden. De rijst gaat koken en de kip gaat garen. Na 50 minuten mag de pan nog één keer 20 minuten in de oven zonder de deksel op 175 minuten, maar dan op grillstand.

Frisse Yoghurtsalade maken met mango en komkommer

Bij zo’n kruidige maaltijd moet een frisse tegenhanger. Terwijl de pan in de oven staat maak je de frisse yoghurtsalade met mango en komkommer. Meng in een schaal de yoghurt met een handje munt en koriander. Breng op smaak met een snufje zout. Snijd de komkommer en mango in kleinere stukjes en meng deze door de yoghurt. Klaar ben je! Uiteindelijk is het tijd om de rijst met tandoori kip en yoghurtsalade met mango en komkommer op te dienen.

Maaltijden bereiden in de oven?

Je kunt bijvoorbeeld heel makkelijk lekker risotto in de oven maken. Het recept kun je hier vinden. Ook de ovenschotel met kabeljauw en worteltjes uit de oven is een goed en lekker idee! Het recept staat hier. Een ander idee en altijd lekker zijn frittata’s. Een hele lekker en iets meer culinaire is bijvoorbeeld deze frittata met zalm en groene asperges welke je hier kunt vinden.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


Geen reactie's

Geef een reactie