Paella met kip, mosselen en zeevruchten recept van Foodblog Foodinista

Paella met kip, mosselen en zeevruchten

Deel deze post

Het leuke aan paella is dat je eindeloos kunt variëren. Er wordt bij paella veelal gedacht dat het een visrecept is en dat het ook met alleen vis gemaakt moet worden. Maar eigenlijk is het een restjes recept, een maaltijd ontstaan uit armoede. Heel vroeger ging er alleen maar wild vlees in paella, gevangen bij de jacht en werd er zo een rijke maaltijd gecreëerd. Toen de paella de kust bereikte claimde de stad Valencia de paella en werd het een vismaaltijd. Zo dat was een geschiedenislesje. Natuurlijk zijn er een altijd basis ingrediënten. Maar zie in Spanje, maar eens een klassieker te eten overal kun je kiezen uit diverse paella’s en gelukkig maar! Eerder creëerde ik al deze populaire paella met kip, chorizo en garnalen. Deze zomer werd het tijd voor een nieuw recept voor paella met kip, mosselen en zeevruchten ook omdat we er zelf erg veel zin in hadden. Daarbij zou ik het nog wel een keer willen maken. Maar ik ga eerst dit zomerse paella recept met kip, mosselen en zeevruchten met je delen.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Paella met kip, mosselen en zeevruchten - Foodblog Foodinista
Recept voor Paella met kip, mosselen en zeevruchten van Foodblog Foodinista

Ingrediënten paella met kip, mosselen en zeevruchten voor 4 personen

 • 250 gram paella rijst (gebruik echte paella rijst, zoals deze)
 • 1 kipfilet van 150 gram
 • 500 gram mosselen in schelp
 • 150 gram gemengde zeevruchten, zoals deze
 • 2 rode paprika’s
 • 200 gram verse doperwten
 • 2 uien
 • 1 tomaat
 • 2 teentjes knoflook
 • 750 ml visbouillon
 • 1 eetlepel tomatenpuree
 • theelepel saffraandraadjes
 • snufje kurkuma
 • snufje geroosterde zoete paprikapoeder, zoals deze
 • handje verse peterselie
 • snufje peper
 • 1 citroen of limoen
 • 1 eetlepel olijfolie of zonnebloemolie
Recept voor Paella met kip, mosselen en zeevruchten van Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de paella met kip, mosselen en zeevruchten

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en stoven 50 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, paellapan, spatel, vergiet, vleestang, lepel, theelepel, klein glas

Recept voor Paella met kip, mosselen en zeevruchten van Foodblog Foodinista

Recept paella met kip, mosselen en zeevruchten

Start met de saffraan apart te zetten in een bakje met 50 ml water, zodat deze de smaak en kleur los kan laten in het water. Zet de visbouillon klaar.

Kip grillen en op smaak brengen

Verhit in de paellapan de olie. Bestrooi de kip met de paprikapoeder, kurkuma en peper. Wanneer de olie heet is braad je de kipfilet in de paellapan. Draai de kip afentoe om.

Snijwerk voor de paella

Snijd de uien in grove uienringen. Haal de zaadlijsten uit de paprika en snijd de paprika’s in lange stroken.

Groente bereiden voor de paella

Wanneer de kip rondom is dichtgeschroeid ga je de uien en de paprika moe bereiden in de olijfolie. Deze worden glazig, niet bakken. Knijp de knoflookteentjes uit. Meng na vijf minuten de doperwtjes door de groente. Breng op smaak met de tomatenpuree.

Paella met kip, mosselen en zeevruchten bereiden

Verdeel de paellarijst over de pan. Blus alles af met de saffraan en het vocht van de saffraan. Vervolgens met de visbouillon. Roer alles een keer door, zodat de groente, paellarijst en smaakmakers goed verdeeld zijn en dus ook de smaken. Snijd de tomaat in blokjes en verdeel deze over de paella. Laat de paella op laag voor voor 30 minuten koken. Snijd ondertussen alvast de peterselie fijn, de citroen of limoen in plakjes en spoel de mosselen schoon. Gebruik alleen de dichte mosselen. Na 30 minuten mogen de zeevruchten en de mosselen erbij. De zeebruchten gaan verdeeld over de paella. Vervolgens verdeel je de mosselen mooi gelijk en met de opening naar de bovenkant over de paella. Na ongeveer tien minuten is de paella klaar!

Paella klaar maken voor het serveren

Maak de paella af met frisse peterselie en knijp voor de smaak limoen of citroen uit. Serveer een rijkelijk bord met paella waarvoor je zoveel zeevruchten, mosselen en een stuk kip op het bord serveert. Eet smakelijk!

Nog een Spaans recept maken?

Maak dan bijvoorbeeld ook eens het Spaanse stoofvlees. Op de blog ga je het recept vinden voor Spaans stoofvlees met chorizo. Kijk hier voor het recept.

Meer rijst gerechten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


Geen reactie's

Geef een reactie