hoisin met garnalen snel roerbakrecept twintig minuten wok recept surf en turf

Wokken hoisin met garnalen en spekjes

Deel deze post

Ieder wokgerecht vind ik eigenlijk heel erg lekker en ik gebruik de wok veel te weinig en voor twintig minuten gerechten is het natuurlijk ideaal om even te wokken. Gisteren had ik weer even zo´n momentje en ik had ontzettend veel trek in garnalen en deze keer even geen pastagerecht. Nee een gerecht met rijst. Ja hoisin met garnalen, maar wat heb ik verder nog in huis en hoe ga ik het snel bereiden. Een snelle surf en turf met hoisin, garnalen en spekjes.

Ingrediënten voor hoisin met garnalen en spekjes voor 2 personen

2 kopjes rijst
250 gram grote wokgarnalen
100 gram magere spekjes
2 paprika´s voor gele, rode of groene niet echt een voorkeur
100 gram champignons
snufje peper
1 theelepel kokosolie of de wokolie let op! uit de spekjes komt al veel natuurlijk vet
twee eetlepels hoisinsaus
1 eetlepel oestersaus

Tips voor de bereiding van garnalen met spekjes in hoisinsaus

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, snijplank, wok, mes, spatel, vergiet

Recept voor hoisin met garnalen en spekjes

Kook de rijst, zoals op de verpakking is aangegeven of zoals jij de rijst altijd kookt.
Start met het snijden van de groente ik snij de paprika in kleine blokjes en de champignons in plakjes. Natuurlijk maak ik de groente ook even schoon.
Verhit de wok en bak als eerst de spekjes even kort. Je kunt het natuurlijke vet van de spekjes gebruiken om de groente en garnalen verder in te wokken. Is het niet voldoende doe er dan een klein theelepeltje kokosolie bij of de olie die jij gebruikt en wok als eerste de groente mee voor ongeveer drie minuten en vervolgens nog vijf minuten de garnalen.
Schep op het laatst de hoisinsaus en de oestersaus er doorheen en wok deze er nog goed door. Doe er geen extra zout bij, want de sausjes zijn al zout van smaak.

Meer rijstrecepten maken? 

Dan kunnen de volgende rijstrecepten ook wel iets voor jou zijn. Maak bijvoorbeeld gebakken rijst met krabsaffraanrijst met halloumi of een variant op de Chinese zoetzuur met gebakken rijst met zoetzuur.

Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Femke
    Geplaatst op 17:32h, 04 februari

    Oh yum, ik ben dól op garnalen. Echt een recept voor mij dit!

Geef een reactie