Recept Boeuf Bourguignon - Frans Stoofpotje recept - Foodblog Foodinista

Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees recept

Deel deze post

Van alle stoofvlees recepten op de blog stond één van de bekendste en een heel lekker recept nog niet op de blog; boeuf bourguignon. Met mijn liefde voor Frankrijk werd het wel eens tijd. Ook hebben we boeuf bourguignon al eerder gegeten ik was regelmatig niet helemaal tevreden met het recept, maar nu was het zover het was tijd om het te delen op de blog, zoadat jij er ook van kunt genieten; mijn recept voor boeuf bourguignon, het Frans stoofvlees recept met rode wijn. Geniet er van en bon apetit!

Franse stoofschotel recept - Boeuf Bourguignon - Foodblog Foodinista

Ingrediënten boeuf bourguignon voor 6 porties

750 gram runderlappen
125 gram magere spekblokjes
500 ml rode wijn
2 uien
1 teentje knoflook
3 wortels
2 handjes verse peterselie
2 blaadjes laurier
3 stronkjes bleekselderij
250 gram champignons
3 aardappels
300 ml rundvleesbouillon, maak deze kruidig met 2 blokjes
potje zilveruitjes
2 bruine boterhammen
blikje tomatenpuree
1 eetlepel bloem
snuf peper en zout
klontje roomboter

Wat eet je bij de Boeuf Bourguignon

De boeuf bourguignon is een volle stoofschotel met alles er in. Wij eten er alleen stokbrood bij. Soppen en dippen en de stoofschotel opeten. Eventueel is een kleine portie rijst ook een optie.

Tips voor de bereiding van de boeuf bourguignon

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: voorbereiding 50 minuten en stoven minimaal 5 uur
Benodigdheden: snijplank, mes, hakmolen, knoflookpers, stoofpan, koekenpan, keukenpapier, vergiet, sudderplaatje

Franse stoofschotel recept - Boeuf Bourguignon - Foodblog Foodinista

Recept Boeuf Bourguignon – Frans stoofpotje met rode wijn en rundvlees

Spekjes bakken

Snipper de uien en de knoflook. Verhit de koekenpan. Bak eerste de spekjes, zodat het eigen vet los komt en bak vervolgens de uien en knoflook mee. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Leg het keukenpapier in een schaaltje. Schep de uien, knoflook en spekjes in laat het vet uitlekken.

Boeuf bourguignon voorbereiden

Snijd het rundvlees grof. Smelt de boter in de stoofpan. Schroei het vlees om en om dicht. De bloem en een snufje peper en zout mogen erbij. Ook de spekjes, ui en knoflook. De verhitting mag omlaag. Maak ondertussen de wortels schoon en snijd deze in plakjes en maak de bleekselderij schoon en snijd deze in stukjes. Roerbak deze mee met het stoofvlees. Schil de aardappels en snijd deze in blokjes. Spoel even af in een vergiet, zodat er geen zand meer tussen zit. Ook de aardappels mogen in de pan. De laurier mag erbij. Meng alles met de tomatenpuree. Blus af met 250 ml rode wijn en 300 ml rundvleesbouillon. Leg één bruine boterham bovenop voor het binden. Laat de boeuf bourguignon 3 uur sudderen. Plaats de pan daarvoor op een lage verhitting op een sudderplaatje.

Extra ingrediënten toevoegen aan de stoofschotel na 3 uur

Roer de boeuf bourguignon goed door elkaar. Waarschijnlijk is deze goed ingekookt. De extra 250 ml wijn mag in de pan. Snijd de champignons in plakjes en giet de zilveruitjes af. De schampignons, zilveruitjes en peterselie mogen in de pan. Meng alles nog een keer goed. Plaats nog een boterham bovenop en laat de boeuf bourguignon nog twee uur sudderen. Het is het meest smaakvol om het stoofvlees niet op de zelfde dag te eten, maar om een nacht te laten staan. Zet het stoofvlees de volgende dag voor je gaat eten een half uur voor de maaltijd aan en ga dan genieten! Eet er een stokbroodje of rijst bij. Eet smakelijk!

Stoofschotel recepten met rundvlees van Foodblog Foodinista

Maak dan ook eens een zoete Marokkaanse stoofschotel met appel,het Oosters stoofvlees met 5 spices of kies voor het echte zuurvlees. Nog een echte aanrader is het Spaanse stoofpotje met rundvlees en chorizo en daarvoor kun je het recept hier vinden.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie