Stamppot sperziebonen met kip en Old Amsterdam kaas - Foodblog Foodinista

Stamppot sperziebonen met kip en Old Amsterdam kaas

Deel deze post

Het is wel weer eens tijd voor een stamppotrecept. Ik kreeg veel verzoekjes voor een stamppot recept met sperziebonen en daar ben ik dan ook de keuken voor in gedoken. Mijn dochtertje is toevallig dol op sperziebonen en ik wilde eigenlijk het klassieke Nederlandse avg-tje Aardappel, vlees en groente recept combineren in een stamppot sperziebonen en dit echt super simpel houden. Binnen twintig minuten wilde ik deze stamppot sperziebonen op tafel hebben staan en ook nog eens niet te ingewikkeld, maar wel met lekkere smaken en herkenbare ingrediënten. Ik denk dat het is gelukt met de stamppot sperziebonen met kip en Old Amsterdam kaas en daar doen we ook nog een kaneel appeltje bij, want hoe lekker is appelmoes bij je avgtje? Dit stamppot recept is niet de eerste stamppot die je bij Foodinista kunt vinden. Deze keer is de stamppot echt lekker Nederlands, maar stamppot kun je eindeloos variëren. Van zachte smaken, zoet tot ook lekker pittig! Met klassiekers, zoals een klassieke Hete Bliksem en een lekkere pittige Indonesische stamppot of Mexicaanse stamppot. Trek gekregen in stamppot? Lees dan mee! Zo maak je de sperziebonen stamppot met kip, Old Amsterdam kaas en appel zelf.

Variëren met stamppot recepten

P.s. Nog een lekker stamppot recept? Maak ook eens de stamppot met andijvie, geitenkaas en Iberico worst. Ook dat is weer eens iets anders.

Stamppot recept sperziebonen met kip en Old Amsterdam kaas - Foodblog Foodinista

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten Stamppot met sperziebonen, kip, Old Amsterdam en appel voor 4 personen

Variëren met stamppot recepten

Recepten met zuurkool? Wat dacht je van deze hartige zuurkoolbroodjes met rookworst of deze koolhydraatarme frittata met zuurkool en rookworst?

TIP! Heb je de nieuwe Old Amsterdam Tasty Grill al gezien? Een Old Amsterdam Kaasburger! Leuk en lekker wanneer je wilt variëren, geen vlees of wanneer je gewoon dol bent op de smaak van Old Amsterdam! Je bestelt de Old Amsterdam Tasty grill hier. (kan ook op de barbecue!)

Tips voor de bereiding van de stamppot sperziebonen met kip en Old Amsterdam kaas

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: mes, grote stamppotpan, 2 kleine pannen, dunschilder, snijplank, spatel, aardappelstamper

Stamppot recept sperziebonen met kip en Old Amsterdam kaas - Foodblog Foodinista

Recept Sperziebonen stamppot met kip, Old Amsterdam en appel

Aardappelen koken

Kook het water voor de aardappelen met een snufje zout. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Spoel de aardappelen schoon. Kook de aardappelen beetgaar in de stamppot pan. Bereid ondertussen de sperziebonen en appel.

Sperziebonen en appeltjes koken

Kook in een andere pan water met een snufje zout. Dop de sperziebonen en breek ze door de helft. Kook de sperziebonen beetgaar. Schil de appels en snijd de appels in kleine blokjes. Verhit een steelpannetjes of kleine pan en kook de appeltjes zachter (geen appelmoest) voor 5 minuten met een snufje kaneel en 1/2 theelepeltje suiker. Na 5 minuten mag de verhitting van de appeltjes uit. Snijd ondertussen de kaas in kleine blokjes, scheur de kip in kleinere stukjes en snijd de peterselie fijn.

Sperziebonen stamppot maken

Giet de aardappels af en laat deze 1 minuutje op laag vuur droog koken. Zet de verhitting uit. Giet ondertussen de sperziebonen af. De boter en melk mag bij de aardappels. Stamp de aardappels tot een gladde aardappelpuree. Stamp de sperziebonen door de aardappels. Meng met een spatel de helft van de kaas en de kip, peterselie en de appel door de stamppot. Strooi de laatste kaas over de stamppot met sperziebonen. Eet smakelijk!

Stamppotrecepten van Foodinista

Lekker toch stamppot op een koude dag? Maak anders ook eens één van de volgende stamppotrecepten.
* Stamppot met rucola en kruidenkaas. Weer eens iets anders en verrassend lekker. Het recept kun je hier vinden.
* Ook heel smakelijk is de andijviestamppot, waarvoor je het recept hier kunt vinden.
* Een klassieker en echt winters? Dan wil je hutspot met suddervlees. en daarvoor kun je het recept hier vinden.

Meer recepten en food musthaves van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie