springroll met rivierkreeftjes, mango en avocado recept van Foodblog Foodinista

Springroll met rivierkreeftjes, mango en avocado

Deel deze post

Springrolls doen mij denken aan mijn reis door Vietnam. Deze rondreis door Vietnam is ondertussen al weer zes jaar terug. Naast dat het een gevarieerd land is herinner ik mij heerlijk eten in Vietnam, waaronder springrolls. In Vietnam de klassieker, maar wij gaan variëren. Een springroll met rivierkreeftjes, mango en avocado recept. Een fris springrolls recept met fruit en groente en een leuke variatie met de rivierkreeftjes en een hoisin dip en pindadip.

Dipsausjes bij de springrolls

Bij een springroll mogen, nee moeten goede sausjes om in te dippen niet ontbreken. Alleen al omdat je het zoete en zachte van de springroll met een zoute of zoete smaak wilt combineren. Bij deze springroll met rivierkreeftjes combineer je een hoisindipsausjes en een pinda dipsausjes. Een zout sausjes en een zoet pittigsausjes. Zo komen alle smaken bij dit kleine spinrgroll recept voorbij.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

springroll met rivierkreeftjes, mango en avocado recept van Foodblog Foodinista

TIP: Ook het recept voor de rivierkreeftjes cocktail met whiskysaus al gezien? Een mooi voorgerecht voor de feestdagen. Of maak een duo voorgerecht met de springroll en een kleine rivierkreeftjes cocktail.

Ingrediënten voor de spingroll met rivierkreeftjes mango en avocado 8 stuks en bijpassende sausjes

Springroll met rivierkreeftjes, mango en avocado

  • 8 lenterolvellen (en misschien een aantal extra, de vellen zijn gevoelig)
  • 150 gram rivierkreeftjes
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • bosje koriander, houd je er echt niet van dan kun je de koriander bijvoorbeeld vervangen door Peterselie of munt. Ook fris!
  • 100 gram fijne noodles of mihoen
  • 1 stronk Romaine sla

Hoisin dip ingrediënten

Pittige pindadip ingrediënten

  • 100 gram ongezouten pinda’s
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 ui
  • 1 eetlepel chili knoflooksaus
  • 1 eetlepel olijfolie
pindasaus dipsaus recept van Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de springroll met rivierkreeftjes, mango en avocado

Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: 60 minuten

Benodigdheden voor het bereiden van de springrolls

  • 5 bakjes
  • snijplank
  • 2 pannen
  • 2 schaaltjes
  • mes
  • theelepel
  • lepel
  • staafmixer
  • grote schaal

Snel een Aziatische maaltijd op tafel? Maak dan ook eens een pokebowl met zalm, mango en avocado

Springrolls recept met dipsausjes van Foodblog Foodinista

Recept voor springroll met rivierkreeftjes, mango en avocado

Bereid als eerste de ingrediënten voor die de vulling van springrolls gaan worden. Snijd de mango en de avocado in partjes en snijd de koriander fijn. Wel de noodles volgens de verpakking. Snijd deze vervolgens fijn en bewaar in een bakje. Maak de sla schoon en pluk de bladen eraf. Deze blijven verder heel. Zet deze ingrediënten even aan de kant met de rivierkreeftjes om de sausjes te maken. Zet een grote schaal met heet water klaar voor het dippen van de loempiavellen.

Aziatische dipsausjes maken voor bij de springroll met rivierkreeftjes

Verhit in een pan olijfolie. Snipper de ui en gaar de ui, totdat deze bruin gaat zien. Meng de pinda’s door de ui en verhit deze nog even mee. Blus af met de kokosmelk, chili knoflooksaus en sojasaus. Laat de pittige pindadipsaus sudderen voor 15 minuten op een laag vuurtje. Roer de dipsaus af en toe even door.

Hoisin dipsaus maken

Maak ondertussen de hoisindip. Meng de hoi sin saus en vissaus door elkaar. Knijp een halve limoen uit en meng de sap door de hoi sin dip. Maak af met een bosuitje.

Pureer de pindasausdip en schenk ook deze in een schaaltje. Garneer ook deze af met een bosuitje.

Rollen van de springrolls met rivierkreeftjes

Maak de rijstvellen om en om zacht. Start met de eerste twee rijstvellen en leg deze op elkaar. Ik gebruik voor een stevige springroll twee vellen, zodat de vellen minder snel scheuren. Verdeel als volgt de vulling voor de springroll met rivierkreeftjes, mango en avocado voor een mooie kleurspeling. De rivierkreeftjes, mango en avocado naast de riverkreeftjes, verdeel de koriander over de ingrediënten, vervolgens een hand noodjes en de sla boven op de noodles. Vouw het rijstpapier aan de bovenkant en onderkant naar binnen toe en rol de rolls met een stevige hand dicht van rechts naar links.

Herhaal het bereiden van de springrolls nog zeven keer en alle springrolls zijn klaar om te dippen in de hoi sin dip en de pindasausdip.

Springrolls recept met dipsausjes van Foodblog Foodinista

Aziatische recept inspiratie

Meer Aziatische recept inspiratie? Maak dan ook eens deze zomerse lenterolletjes of ga roerbakken met de rijst met krab!

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie