springroll met rivierkreeftjes, mango en avocado recept van Foodblog Foodinista

Springroll met rivierkreeftjes, mango en avocado

Deel deze post

Springrolls doen mij denken aan mijn reis door Vietnam. Deze rondreis door Vietnam is ondertussen al weer zes jaar terug. Naast dat het een gevarieerd land is herinner ik mij ook heel veel lekker eten in Vietnam. Springrolls hebben wij met grote hoeveelheden gegeten en in alle soorten en smaken. Logisch ook, want je kunt heel veel variëren. Oké in Vietnam is er een klassiek recept, maar in Europa willen wij nog wel eens afwijken. Ik ook. Daarom varieerde ik ook met een springroll met rivierkreeftjes, mango en avocado. Daar ging nog meer bij voor een goede vulling en smaak, maar lees daarvoor het recept voor de springroll. Bij een springroll mogen goede sausjes om in te dippen niet ontbreken. Alleen al omdat je het zoete en zachte van de springroll met een zoute of zoete smaak. Met hulp van Lee Kum Kee maakte ik voor bij de springroll een zilte hoi sin dip en een pittige satésaus. En let op! Want dit is extra leuk binnenkort komt er ook nog een winactie op Facebook en Instagram, waarmee jij een heerlijk pakket van Lee Kum Kee kunt winnen. Dan kun je dit springroll recept in het geheel na maken.

springroll met rivierkreeftjes, mango en avocado recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor de spingroll met rivierkreeftjes mango en avocado 8 stuks en bijpassende sausjes

Ingrediënten springroll

 • 16 lenterolvellen
 • 150 gram rivierkreeftjes
 • 1 avocado
 • 1 mango
 • bosje koriander, houd je er echt niet van dan kun je de koriander bijvoorbeeld vervangen door Peterselie of munt. Ook fris!
 • 100 gram fijne noodles of mihoen
 • 1 stronk Romaine sla

Ingrediënten Hoisin dip

 • 4 eetlepels hoi sin saus van Lee Kum Kee
 • halve limoen
 • 1 theelepel vissaus
 • 1 bosui
Hoi sin dipsaus recept Foodblog Foodinista

Ingrediënten pittige pindadip

 • 100 gram ongezouten pinda’s
 • 200 ml kokosmelk
 • 3 eetlepels sojasaus
 • 1 ui
 • 2 eetlepels chili knoflooksaus
 • 1 eetlepel olijfolie
pindasaus dipsaus recept van Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de springroll met rivierkreeftjes, mango en avocado

Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: 60 minuten
Benodigdheden: 5 bakjes, snijplank, 2 pannen, 2 schaaltjes, mes, theelepel, lepel, staafmixer, grote schaal

Snel een Aziatische maaltijd op tafel? Maak dan ook eens een pokebowl met zalm, mango en avocado

Springrolls recept met dipsausjes van Foodblog Foodinista

Recept voor springroll met rivierkreeftjes, mango en avocado

Bereid als eerste de ingrediënten voor die de vulling van springrolls gaan worden. Snijd de mango en de avocado in partjes en snijd de koriander fijn. Wel de noodles volgens de verpakking. Snijd deze vervolgens fijn en bewaar in een bakje. Maak de sla schoon en pluk de bladen eraf. Deze blijven verder heel. Zet deze ingrediënten even aan de kant met de rivierkreeftjes om de sausjes te maken.

Aziatische dipsausjes maken voor bij de springroll met rivierkreeftjes

Verhit in een pan olijfolie. Snipper de ui en gaar de ui, totdat deze bruin gaat zien. Meng de pinda’s door de ui en verhit deze nog even mee. Blus af met de kokosmelk, chili knoflooksaus en sojasaus. Laat de pittige pindadipsaus sudderen voor 15 minuten op een laag vuurtje. Roer de dipsaus af en toe even door.

Maak ondertussen de hoisindip. Meng de hoi sin saus en vissaus door elkaar. Knijp een halve limoen uit en meng de sap door de hoi sin dip. Maak af met een bosuitje.

Pureer de pindasausdip en schenk ook deze in een schaaltje. Garneer ook deze af met een bosuitje.

Rollen van de springrolls met rivierkreeftjes

Tijd om de springrolls te rollen. Kook in de waterkoker voldoende water om een grote schaal te gieten. En doe daar ongeveer één vierde koud water bij. Maak de rijstvellen om en om zacht. Start met de eerste twee rijstvellen en leg deze op elkaar. Ik gebruik voor een stevige springroll twee vellen, zodat de vellen minder snel scheuren. Verdeel als volgt de vulling voor de springroll met rivierkreeftjes, mango en avocado voor een mooie kleurspeling. De rivierkreeftjes, mango en avocado naast de riverkreeftjes, verdeel de koriander over de ingrediënten, vervolgens een hand noodjes en de sla boven op de noodles. Vouw het rijstpapier aan de bovenkant en onderkant naar binnen toe en rol de rolls met een stevige hand dicht van rechts naar links. Herhaal dit nog zeven keer en alle springrolls zijn klaar om te dippen in de hoi sin dip en de pindasausdip.

Springrolls recept met dipsausjes van Foodblog Foodinista

Winnen! De sausjes van Lee Kum Kee

Inspireert de Aziatische keuken jou ook? Kun je wel lekkere sausjes gebruiken met een volle Aziatische smaak? Dan heb ik leuk nieuws houd zowel Facebook als Instagram in de gaten, want daar komt een leuke winactie aan met de heerlijke sausjes van Lee Kum Kee die ik in dit recept heb gebruikt. Niet wachten? De Aziatische producten van Lee Kum Kee zijn onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn en Asian Foodlovers

Aziatische recept inspiratie

Meer Aziatische recept inspiratie? Maak dan ook eens deze zomerse lenterolletjes of ga roerbakken met de rijst met krab!

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie