bruschetta recept ideeën

Bruschetta recept ideeën

Deel deze post

Bruschetta’s! Heerlijk voor feestjes, klein voorgerechtjes of een paar kleine bruschetta’s voor het ontbijt, lunch of diner maken een heerlijke maaltijd! Met deze Bruschetta recept ideeën kun je een mooie feestelijk bord vullen of ze nu voor jezelf of voor en feestelijk gezelschap zijn, smullen wordt het in ieder geval.

Bruschetta’s zijn niet meer weg te denken uit de maaltijd en je kunt er zoveel mee! Lekker creatief koken. Uiteindelijk eten ze in Zuid-Europa niet anders. Met een klein touch ook wel een heerlijk pincho genoemd. Voor de feestdagen een paar heerlijke een simpele tips hoe je snel lekkere en gevarieerde bruschetta’s op  tafel zet.

De Bruschetta recept ideeën

Het maken van het brood voor de Bruschetta’s:

Benodigdheden:
1 Ciabattabrood
2 knoflooktenen
2 eetlepels olijfolie

Het is geen probleem om voor de bruschetta’s een ouder brood van de bakker te gebruiken. Gebruik voor de bruschetta’s een ciabatta.
Een andere mogelijkheid voor het brood is om een afbak ciabatta te gebruiken. Het voordeel deze kun je altijd in huis hebben in folie.

Verwam de oven voor op 200 graden. Heb je een grillpan of grill, dan is het ook mooi om daar het brood op te grillen met de streepjes op het brood.

Snij het brood in plakken van circa 1 cm. dik en leg ze klaar op de ovenplaat. Leg er voor het door druppelen van de olijfolie altijd bakpapier of een ander soort ovenfolie onder. Smeer de ciabatta’s in met knoflook. Snij hiervoor de knoflooktenen in 4 delen en knijp er een beetje in, zodat de sappen vrij komen. Smeer deze uit over de sneden brood. Doe vervolgens de olijfolie in een apart bakje, zodat je deze met een kookkwast mooi over het brood kan uitsmeren.

Ingescmeerde bruschetta's voor de

Ingesmeerde bruschetta’s voor de oven

Schuif het bruschettabrood in de oven voor 15 minuten op 200 graden. Gaat het op de grillpan doe het dan voor 5 minuten op beiden kanten of tussen de grill voor 5 minuten.

Gegrild bruschetta brood it de oven

Gegrild bruschetta brood uit de oven

Bruschetta met bospaddestoelen en Italiaanse kruiden (4 bruschetta’s):

Benodigdheden:
75 gram bospaddestoelen
5 blaadjes basilicum
halve theelepel gedroogde oregano
1 theelepel olijfolie
1 lente ui

De olijfolie mag in een apart bakje. Snij de bospaddenstoelen in dunne plakjes en meng deze met de olie. Snij de lente ui fijn en doe het zelfde met de basilicum. Meng deze ook door de bospaddenstoelen. Doe de oregano erbij. Verhit een kleine koekenpan ligt. Doe de bospaddenstoelen in de koekenpan en zorg dat dit met de kruiden bakt en dat de champignons mooi olie achtig zacht worden.

Verdeel de bospaddenstoelen over de bruschetta’s en klaar zijn de bruschetta’s met bospaddenstoelen.

Bruschetta Bospaddenstoel

Heel makkelijk deze Bruschetta’s met bospaddenstoelen en ook nog vegetarisch dus iedereen blij!

Bruschetta nummer 2: De Oosterse vega bruschetta

Benodigdheden voor 4 bruschetta’s:
1/4 courgette
2 smalle strookjes rode paprika
2 gedroogde dadels
1 theelepel olijfolie
1 bosui
5 blaadjes mint.

Snij de courgette in fijne stukjes voor het gezicht is het wel mooi als overal de donker groene schil zichtbaar is. Snij ook de paprika in kleine stukjes en doe het zelfde met de bosui snij deze fijn. Vervolgens mag de mint fijn worden geknipt. Meng deze met de olijfolie in een apart bakje, zodat de groente al goed zacht wordt. Snij ondertussen de dadel in mooie fijne stukjes en laat deze apart liggen.
Verhit de koekenpan ligt. Bak de groente en de mint kort in de koekenpan, zodat deze zacht wordt en een mooie olijfolie smaak heeft. Als het goed is verhit en alles zacht is haal het uit de koekenpan. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Voeg vervolgens de dadels toe. En verdeel het mengsel over de bruschetta’s.

Bruschetta Feest: De Oosterse Bruschetta

Bruschetta nummer 3 dadels en spekjes:

De benodigdheden voor 4 bruschetta’s:
50 gram spekjes
2 dadels
30 gram roomkaas
5 blaadjes basilicum

Verhit een koekenpan en bak de spekjes in hun eigen vet. Snij ondertussen de dadels in kleine stukjes. Als de spekjes goed zijn gebakken lek het vet van de spekjes uit bijvoorbeeld in keukenpapier.  Meng ze met de dadels. Snij de basilicum fijn en meng ook deze door de dadels en spekjes. Smeer de bruschetta’s in met de roomkaas en verdeel het mengsel er overheen.

Bruschetta's zoet en zout

Serveer de Bruschetta’s op een mooie houten tapasplank.

Meer inspiratie voor bruschetta’s staan bij deel 2 van de Bruschetta recept ideeën.

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: