22 mrt Quiche met groene asperges, ei en gruyere kaas
Een quiche of hartige taart hoort er eigenlijk gewoon bij tijdens de Paaslunch of Paasbrunch. En eigenlijk is deze quiche met groene asperges, ei en gruyere kaas gewoon een mooi lente recept, maar ook voor de Paasdagen is het leuke inspiratie. Het is toch gewoon verwennerij om taart te eten bij de brunch, lunch of het diner en dan kan het even goed een hartige taart zijn? Dat vind ik dus wel, sowieso worden kinderen altijd al iets enthousiaster van het woord taart als is het natuurlijk eigenlijk een quiche. Met het aspergeseizoen voor de deur, maar nog even geduld voor de witte asperges en trek in lenterecepten zette ik deze aspergetaart met groene asperges en ei op tafel. Asperges en eieren blijven natuurlijk een geweldige combinatie. Dit kun je ook zien bij mijn diverse aspergerecepten, waarbij dit zelden ontbreekt en ben je toch op zoek naar witte asperges dan is de taart met witte asperges een aanrader, variëren kan natuurlijk kan natuurlijk geen kwaad. Maar zet eerst maar één hartige taart of quiche op tafel zoals deze quiche met groene asperges, ei en gruyere. Een kruidige quiche vol smaken en de smaak van de lente. Waar het vooral tijdens de Paasdagen tegenwoordig toch om draait.
Meer leuke ideeën voor Pasen? Zoals voor de Paastafel, lekkere chocolade voor Pasen of de leukste drankjes en cadeautjes? Heb je mijn 50 ideeën voor Pasen blog al gezien?
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Quiche met groene asperges, ei en gruyere kaas voor 12 punten
- 1 kant en klare taartbodem
- 1 puntje gruyere kaas van 300 gram
- 200 gram groene asperge tips
- 1 bakje paturain cuisine
- 250 ml creme fraiche
- handje verse fijn gesneden bieslook en peterselie
- 8 eieren
- 2 rode uien
- snufje peper en zout
Ook lekker zoet bakken voor de Paasdagen? Bekijk dan het recept voor deze brownies met cheesecake en advocaat.
Tips voor de bereiding van de quiche met groene asperges, eieren en gruyere
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 35 minuten voorbereiding en 45 minuten in de oven
Benodigdheden: snijplank, mes, hakmolen, mengschaal, garde, taartvorm met losse bodem, lepel
Recept hartige taart met groene asperges, eieren en gruyere
Kook 6 eieren en laat deze afkoelen in de koelkast voordat je de eieren pelt en halveert. De overige 2 eieren zijn voor het binden van de vulling van de quiche. Verwarm de oven voor op 210 graden.
Bereiden van de taartbodem
Plaats de taartbodem in de taartvorm met het bakpapier. Druk alles goed aan en prik gaatjes in de taartbodem. Je kunt de randen afsnijden, maar ik vouw deze meestal naar binnen. Maak ondertussen de taartvulling voor de quiche.
Taartvulling bereiden voor de quiche met groene asperges, eieren en gruyere kaas
Klop de eieren, creme fraiche en Paturain tot een glad mengsel. Rasp de Gruyere kaas door de vulling van de quiche. Snipper de rode uien met een mes of in een hakmolen. Meng de rode uien met een snufje peper en zout door de hartig taartvulling. Meng de peterselie en bieslook door de taartvuling. Snijd van de helft van de asperges de kontjes van de asperges en snijd de asperges door de helft. Meng deze asperges door de vulling. Giet de vulling in de taartvorm. Snijd van de andere helft van de asperges de kontjes eraf en verdeel deze over de quiche. Halveer de eieren en druk de eieren in de quiche. Plaats de quiche voor 45 minuten in de oven op 210 graden.
Meer leuke ideeën voor Pasen? Zoals voor de Paastafel, lekkere chocolade voor Pasen of de leukste drankjes en cadeautjes? Heb je mijn 50 ideeën voor Pasen blog al gezien?
Meer Hartige bak recepten van Foodinista?
Bak bijvoorbeeld eens een hartige cake of variëer met hartige taarten en plaattaarten. Ik geef je nog een aantal hartige bak ideeën.
- Bak ook eens een hartige cake, zoals deze Griekse hartige cake met feta.
- Een hartige taart bakken is altijd ideaal bij de brunch, lunch of het avond eten, zoals deze hartige taart met perzik en geitenkaas. Je kunt er alle kanten mee op.
- Een plaattaart is makkelijk, lekker en altijd populair, zoals deze plaattaart met tomaat, mozzarella en pancetta.
Meer recepten en culinaire tips van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's