Cheesecake brownies met advocaat voor Pasen - Recepten voor Pasen van Foodblog Foodinista

Cheesecake brownies met advocaat voor Pasen of wanneer jij wilt

Deel deze post

Wie houd er niet van brownies? Wij wel! En met de Paasdagen voor de deur zijn we de keuken in gedoken voor een Paas brownies recept met advocaat cheesecake. Pure chocolade brownies, daar kun je niet omheen. We toppen de chocolade brownies met een laagje cheesecake met advocaat.

Een lichte smaak van advocaat en tijdens het bakken gaat de alcohol eruit. Dit maakt de brownies weer voor iedereen toegankelijk, maar het geeft wel een beetje de Paassmaak eraan. Vind je advocaat tuttig? Ik denk dat het met dit brownies recept met advocaat toch wel verleden tijd is, want brownies zijn natuurlijk helemaal niet tuttig.

Tijd om de keuken in te duiken en te gaan bakken. Het is tijd voor een lekker Paasdagen bakrecept. Cheesecake brownies met advocaat voor de Paasdagen of gewoon voor wanneer jij het lekker vindt. Deze brownies kun je natuurlijk als verwennerij eten bij een kopje koffie of thee, maar ook als toetje bij de Paasbrunch, Paaslunch of bij het Paasdiner met een bolletje ijs. In ieder geval veel bakplezier en smullen maar tijdens de Paasdagen!

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Cheesecake brownies met advocaat voor Pasen - Bakrecepten Foodblog Foodinista

Meer inspiratie voor de Paasdagen? Al mijn Paasrecepten kun je hier bekijken.

Cheesecake brownies met advocaat voor Pasen - Recepten voor Pasen van Foodblog Foodinista

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten voor Cheesecake brownies met advocaat 20 stuks

Ingrediënten voor het browniesbeslag

  • 150 gram bloem
  • 75 gram cacaopoeder
  • 130 gram bruine basterdsuiker
  • 290 gram fijne kristalsuiker
  • 175 gram roomboter
  • 2 eetlepels advocaat
  • 1 theelepel vanille extract
  • 3 eieren
  • 125 gram pure chocolade

Voor de 125 gram chocolade kun je een reep raspen maar ook werken met pure chocoladedruppels. Makkelijker en sneller.

Cheesecake brownies met advocaat voor Pasen - Recepten voor Pasen van Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor de cheesecaketopping met advocaat

  • 200 gram roomkaas
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 ei
  • 2 eetlepels advocaat

Tips voor de bereiding van brownies met advocaat cheesecake topping

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten en 70 minuten in de oven
Benodigdheden: mengschaal, ovenschaal, bakpapier, spatel, pannenlikker, lepel, steelpan

Cheesecake brownies met advocaat voor Pasen - Recepten voor Pasen van Foodblog Foodinista

Recept Brownies voor Pasen – Brownies met Advocaat cheesecake topping

Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier, zodat je na het bakken de brownies simpel en snel uit de schaal kunt tillen.

Cheesecake topping voorbereiding

Klop in een schaal de roomkaas, één ei, suiker en advocaat los tot een gladde roomkaas topping. Zet de roomkaas topping apart.

Brownie beslag maken

Meng in een mengschaal de bloem, cacao, kristalsuiker, bruine basterdsuiker, vanille en eieren. Meng dit alles goed door elkaar. Het brownie beslag wordt dan nog geen gladde massa. Meng vervolgens de gesmolten boter door het beslag en meng dit goed door elkaar, zodat je een glad brownies beslag heb. De chocolade mag er nu ook doorheen. De chocolade is dan nog niet gesmolten, maar dat is ook niet de bedoeling.

Cheesecake brownies met advocaat voor Pasen - Recepten voor Pasen van Foodblog Foodinista

Cheesecakebrownies met advocaat bakken

Giet het brownies beslag in de ovenschaal. Het beslag is heel erg plakkerig. Probeer het glad te strijken met een pannenlikker. Maak de pannenlikker even schoon. Giet het cheesecakelaagje op de brownieslaag en maak ook deze laag glad met de pannenlikker. Let op dat deze laag niet mengt met brownies beslag. Plaats de brownies in de oven voor 70 minuten in de oven op 150 graden. Als de brownies klaar zijn laat je deze even vijf minuten afkoelen, zodat je de brownies makkelijk kunt snijden en 20 brownies klaar hebt liggen. Eet de brownies nog warm met bijvoorbeeld ijs of deel de cheesecakebrownies koud uit.

Meer inspiratie voor de Paasdagen? Al mijn Paasrecepten kun je hier bekijken.

Brownie recepten van Foodinista

Meer brownie recepten van Foodinista? Bekijk dan ook eens de dubbele choco brownies en de bounty brownies.

Meer recepten  ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie