
21 aug Hartige taart met geitenkaas en perzik
Het is verwennerij om taart te eten bij de lunch of het diner? Dit vind ik ook. In de lente en zomer kun je deze taart ook nog extra zoet maken, want dan zijn perziken in het seizoen en deze combineren zo lekker met geitenkaas. Ik kan op het idee om met perziken en geitenkaas een heerlijke hartige taart te bakken. Deze hartige taart met geitenkaas en perzik is eigenlijk heel simpel om te maken en vervolgens een echte verwennerij. Lekker met een frisse salade voor erbij en je bent zo klaar voor een zomerse picknick. En ja dat vinden wij toch echt wel een hele lekkere lunch of maaltijd bij het avondeten waar zelfs de kinderen enthousiast van worden, want wie zegt er nee tegen taart als lunch of avondeten?
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten hartige taart met geitenkaas, perzik en courgette
- 1 kant-en-klare taartbodem
- 4 platte perziken
- 6 chevre geitenkaasjes
- 250 ml creme fraiche
- 3 eieren
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 courgette
- handje paneermeel
- snufje peper en zout
- paar takjes tijm
Tips voor de bereiding van de hartige taart met geitenkaas en perzik
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 25 minuten voorbereiding en 45 minuten in de oven
Benodigdheden: snijplank, mes, hakmolen, mengschaal, garde, taartvorm met losse bodem, lepel

Recept hartige taart met geitenkaas en perzik
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Bereiden van de taartbodem
Plaats de taartbodem in de taartvorm met het bakpapier. Druk alles goed aan en prik gaatjes in de taartbodem. Plaats de taartbodem in de oven voor vijftien minuten, zodat deze kan voorbakken. Wanneer er een natte vulling in de taartbodem is gegoten dan zal deze niet meer goed bakken. Maak ondertussen de taartvulling voor de hartige taart met geitenkaas, courgette en perzik.
Taartvulling bereiden voor de hartige taart met geitenkaas en perzik
Klop de geitenkaas, creme fraiche en eieren tot een glad mengsel. Snipper de rode uien en de knoflook fijn met een mes of in een hakmolen. Meng deze met een snufje peper en zout door de taartvulling. Snijd vervolgens de courgette in blokjes en meng ook deze door de taartvulling. Snijd de perziken alvast in plakjes en bewaar deze nog even apart. Wanneer de 15 minuten voorbij zijn dan kun je de taartbodem uit de oven halen. Laat deze wel even 5 minuten afkoelen en laat de oven afkoelen naar 190 graden.
Maak de hartige taart met perzik en geitenkaas ovenklaar
Meng de taartvulling nog een keer goed. Verdeel de paneermeel over de taartbodem. De paneermeel neemt overbodig vocht op, zodat de bodem stevig blijft met een crunch. Giet vervolgens de taartvulling in de taartbodem. Verdeel de plakjes over de taart en de takjes tijm. Plaats hartige taart in de oven voor 35 minuten op 190 graden.
Haal de hartige taart met perzik, geitenkaas en courgette uit de oven en laat deze 10 minuten afkoelen en de vulling binden, zodat deze heerlijk zal smaken.
Hartige taart recepten van Foodblog Foodinista
Meer recepten voor hartige taarten? Wat dacht je van de volgende recepten:
- Een klassieker en een favoriet de hartige taart met tonijn
- Maak ook een uienkaastaart met spekjes.
- Of ga voor de preitaart!
Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's