Hartige taart met geitenkaas en perzik recept van Foodblog Foodinista

Hartige taart met geitenkaas en perzik

Deel deze post

Het is toch gewoon verwennerij om taart te eten bij de lunch of het diner? Dat vind ik ook. In de lente en zomer kun je deze taart ook nog extra zoet maken, want dan zijn perziken in het seizoen en deze combineren zo lekker met kaas. Ik kam op het idee om met perziken en geitenkaas een heerlijke hartige taart te bakken. Deze hartige taart met geitenkaas en perzik is eigenlijk heel simpel om te maken en vervolgens een echte verwennerij. Lekker met een frisse salade voor erbij. En ja dat vinden wij toch echt wel een hele lekkere lunch of maaltijd bij het avondeten waar zelfs de kinderen enthousiast van worden, want wie zegt er nee tegen taart?

Hartige taart met geitenkaas en perzik recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten hartige taart met geitenkaas, perzik en courgette

1 kant en klare taartbodem
4 platte perziken
6 chevre geitenkaasjes
250 ml creme fraiche
3 eieren
2 rode uien
2 teentjes knoflook
1 courgette
handje paneermeel
snufje peper en zout
paar takjes tijm

Tips voor de bereiding van de hartige taart met geitenkaas en perzik

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 25 minuten voorbereiding en 45 minuten in de oven
Benodigdheden: snijplank, mes, hakmolen, mengschaal, garde, taartvorm met losse bodem, lepel

Quiche recept met perzik, courgette en geitenkaas van Foodblog Foodinista

Recept hartige taart met geitenkaas en perzik

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Bereiden van de taartbodem

Plaats de taartbodem in de taartvorm met het bakpapier. Druk alles goed aan en prik gaatjes in de taartbodem. Plaats de taartbodem in de oven voor vijftien minuten, zodat deze kan voorbakken. Wanneer er een natte vulling in de taartbodem is gegoten dan zal deze niet meer goed bakken. Maak ondertussen de taartvulling voor de hartige taart met geitenkaas, courgette en perzik.

Taartvulling bereiden voor de hartige taart met geitenkaas en perzik

Klop de geitenkaas, creme fraiche en eieren tot een glad mengsel. Snipper de rode uien en de knoflook fijn met een mes of in een hakmolen. Meng deze met een snufje peper en zout door de taartvulling. Snijd vervolgens de courgette in blokjes en meng ook deze door de taartvulling. Snijd de perziken alvast in plakjes en bewaar deze nog even apart. Wanneer de 15 minuten voorbij zijn dan kun je de taartbodem uit de oven halen. Laat deze wel even 5 minuten afkoelen en laat de oven afkoelen naar 190 graden.

Maak de hartige taart ovenklaar

Meng de taartvulling nog een keer goed. Verdeel de paneermeel over de taartbodem. De paneermeel neemt overbodig vocht op, zodat de bodem stevig blijft met een crunch. Giet vervolgens de taartvulling in de taartbodem. Verdeel de plakjes over de taart en de takjes tijm. Plaats hartige taart in de oven voor 35 minuten op 190 graden.

Haal de hartige taart met perzik, geitenkaas en courgette uit de oven en laat deze 10 minuten afkoelen en de vulling binden, zodat deze heerlijk zal smaken.

Hartige taart recepten van Foodblog Foodinista

Meer recepten voor hartige taarten? Wat dacht je van de volgende recepten:
– Een klassieker en een favoriet de hartige taart met tonijn
– Maak ook een uienkaastaart met spekjes.
– Of ga voor de preitaart!

Bekijk de nieuwste collectie – shop tops, jurken, broeken, blazers en meer!

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie