hartige aspergetaart recept foodblog foodinista

Hartige taart met asperges en bladerdeeg

Deel deze post

Deze hartige taart met asperges en bladerdeeg is mooi om te zien en ook nog eens erg lekker! Het lijkt misschien moeilijker dan een doorsnee aspergegerecht, maar dit hartige taart is niet moeilijk om te maken. Volg de stappen en het komt goed. Het kost alleen een beetje meer tijd. wel heb je dan een pronkstuk bij een brunch, lunch of diner. Ook is dit recept met asperges tijdens de Paasdagen. Dit is een aspergerecept om van te genieten alleen plan hier wel zeker een uur voor in om het te maken. Deze aspergetaart kun je zowel koud als warm eten. Dus je kunt ook vooruit eten of de taart meenemen. Wil je deze taart bereiden voor een aspergemaaltijd denk dan bijvoorbeeld aan een combinatie met aspergesoep en aspergesalade op toast. Start met het bakken van de hartige aspergetaart met bladerdeeg.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Hartige aspergetaart bakken - Aspergerecept Foodblog Foodinista

Benodigdheden hartige aspergetaart

  • 8 vellen bladerdeeg of 2 grote vellen bladerdeeg
  • 8 witte asperges
  • handje peterselie
  • handje bieslook
  • snufje zout
  • 250 gram ricotta
  • 125 gram creme fraiche
  • 2 eieren
  • 100 gram geraspte kaas

Tips voor de bereiding van de hartige aspergetaart

Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: Voorbereiding 45 minuten en oven 20 minuten na de voorbereidingen

Benodigdheden in de keuken

hartige aspergetaart recept

Recept voor hartige aspergetaart

Ontdooi het bladerdeeg geheel, zodat het kneedbaar is. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bladerdeegbodem maken

Start met het inknippen van het bakpapier in de hoeken, zodat het bakpapier beter in de taartvorm past. hierdoor krijg je als de aspergetaart helemaal klaar is om op te eten deze veel makkelijker uit de vorm. Vervolgens mag het bakpapier in de bakvorm. Verdeel de vellen bladerdeeg rondom in de bakvorm, zodat de tartvorm rondom goed gevuld is. Als de oven is voorverwarmd dan mag de taartvorm twintig minuten in de oven. Het bladerdeeg zal gaan rijzen, maar hierdoor krijg je straks ook een mooie knapperige taart. Haal de taart na twintig minuten uit de oven en laat deze een beetje afkoelen. Wanneer je direct de vulling er in giet is het mogelijk dat deze gaat schiften, door de kaas en eiervulling.

Laat de oven ondertussen afkoelen naar 180 graden.

Aspergevulling bereiden voor de hartige taart

Ondertussen kook je het water voor de asperges met een snufje zout en maak je de asperges schoon en snij je deze door de helft. Als het water kookt, kunnen de asperges voor 8 minuten worden gekookt. Giet de asperges af en laat de asperges afkoelen.

Aspergetaartvulling maken

Meng het taartmengsel dit zijn de twee eieren, ricotta, creme fraiche en snijd de peterselie fijn dan mag deze er ook bij. Klop het met een garde tot een zacht mengsel. Als de taartbodem na circa tien minuten is afgekoeld dan kan de vulling in de taart.

Aspergetaart afbakken

Plaats de taart op 180 graden in de oven voor 20 minuten. Deze mag er uit als je een zachte custard vulling hebt. Na deze bakronde mogen de asperges er op. Deze kun je er zacht in drukken. Plaats de taart nog 10 minuten terug in de oven en klaar is de aspergetaart!

aspergetaart recept

Aspergerecepten van Foodinista

Foodinista heeft nog meer asperge seizoensrecepten voor het aspergeseizoenom van te genieten.

Direct de artikelen ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Kim
    Geplaatst op 09:33h, 07 mei

    Dit klinkt echt zo onwijs lekker! Leuk om een keer wat anders te doen met asperges.

Geef een reactie