hartige aspergetaart recept foodblog foodinista

Hartige aspergetaart

Deel deze post

Al best wel lang staat er op mijn receptenlijstje een hartige aspergetaart en ik heb de hartige aspergetaart gemaakt! Heel mooi om te zien en ook nog eens erg lekker! Het lijkt misschien moeilijker dan een doorsnee aspergegerecht, maar zo moeilijk is het eigenlijk helemaal niet. Het kost alleen een beetje meer tijd. Dat ik in het aspergeseizoen graag met asperges kook en ze natuurlijk ook eet dat heb je al regelmatig in de recepten blogs kunnen lezen. Dit is weer een aspergerecept om van te genieten alleen plan hier wel zeker een uur voor in om het te maken. Het is bijvoorbeeld een goed idee om dit recept te maken voor een brunch of lunch met gasten, want deze aspergetaart kun je ook vooraf maken en net zo lekker koud eten. Dit kan met de meeste aspergerecepten niet, behalve met aspergesalades. Normaal moet je de asperges toch wel direct na het koken opeten. Alleen hoe maak je deze heerlijke aspergetaart.

Hartige aspergetaart bakken - Aspergerecept Foodblog Foodinista

Benodigdheden hartige aspergetaart

8 vellen bladerdeeg
8 witte asperges
handje peterselie
snufje zout
250 gram ricotta
125 gram creme fraiche light
2 eieren
100 gram geraspte ‘normale’ kaas
1 vel bakpapier

Tips voor de bereiding van de hartige aspergetaart

Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: Voorbereiding 45 minuten en oven 20 minuten na de voorbereidingen
Benodigdheden: springvorm met 28 cm doorsneden, snijplank, mes, aspergeschiller, kruidenschaar, garde, mengschaal, kaasrasp, schaar

hartige aspergetaart recept

Recept voor hartige aspergetaart

Voorbereiding: Ontdooi het bladerdeeg geheel, zodat het kneedbaar is.

Zo gezegd, zo gedaan, want zo moeilijk is deze hartige taart met asperges eigenlijk helemaal niet. Alleen gaat er wel even een uurtje van je tijd in door de stappen die je moet doorlopen en natuurlijk het bladerdeeg maakt het ook wel makkelijk.

Start met het inknippen van het bakpapier in de hoeken, zodat het bakpapier beter in de taartvorm past. hierdoor krijg je als de aspergetaart helemaal klaar is om op te eten deze veel makkelijker uit de vorm. Vervolgens mag het bakpapier in de bakvorm. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verdeel de vellen bladerdeeg rondom in de bakvorm, zodat de tartvorm rondom goed gevuld is. Als de oven is voorverwarmd dan mag de taartvorm twintig minuten in de oven. Het bladerdeeg zal gaan rijzen, maar hierdoor krijg je straks ook een mooie knapperige taart. Haal de taart na twintig minuten uit de oven en laat deze een beetje afkoelen. Als je direct de vulling er in giet is het mogelijk dat deze gaat schiften, door de kaas en eiervulling.

Laat de oven ondertussen afkoelen naar 180 graden.

Terwijl de taartbodem in de oven staat

Ondertussen kook je het water voor de asperges met een snufje zout en maak je de asperges schoon en snij je deze door de helft. Als het water kookt, kunnen de asperges voor 8 minuten worden gekookt. Giet ze vervolgens af en laat ze afkoelen.

Meng het taartmengsel dit zijn de twee eieren, ricotta, creme fraiche en snij de peterselie fijn dan mag deze er ook bij. Klop het met een garde tot een zacht mengsel. Als de taartbodem na circa tien minuten is afgekoeld dan kan de vulling in de taart.

Plaats de taart op 180 graden in de oven voor 20 minuten. Deze mag er uit als je een zachte custard vulling hebt.

Na deze bakronde mogen de asperges er op. Deze kun je er zacht in drukken. Plaats de taart nog 10 minuten terug in de oven en klaar is de aspergetaart!

Aspergerecepten van Foodinista

Foodblog Foodinista heeft nog meer asperge seizoensrecepten om van te genieten.

Direct de nieuwste blogs ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

aspergetaart recept

1Reactie
  • Kim
    Geplaatst op 09:33h, 07 mei

    Dit klinkt echt zo onwijs lekker! Leuk om een keer wat anders te doen met asperges.

Geef een reactie