Pokebowl met hoisin eend recept Foodblog Foodinista

Pokebowl met hoisin eend

Deel deze post

Toen het deze zomer dertig graden was zat ik te genieten van deze pokebowl met hoisin eend. Ik weet het, je eet toch geen eend in zomer? Eend is wild en je eet eend in de herfst en de winter. Daar ben ik het mee eens. Maar na negen maanden zwangerschap had ik een wensenlijstje gemaakt met ingrediënten die ik toch wel een lange tijd niet mocht en daar stond deze hoisin eend op. Verder geen aardappelpuree of zware groente erbij, wat ook erg lekker is, maar gewoon de hoisin eend in een frisse pokebowl. Het recept voor de pokebowl met hoisin eend heb ik maar even laten liggen voor het wild seizoen. Ik heb maar even gewacht tot het moment dat jullie er ook aan toe zijn. Al moet ik zeggen dat deze frisse poké bowl erg goed smaakte in de zomer hoor. Nu het wild seizoen is begonnen zeg ik; van deze pokebowl met hoisin eend moet je een keer genieten, en dat kan gewoon het hele jaar door, en je maakt de hoisin eend pokebowl als volgt.

Recept poké bowl met eend in hoisin saus recept van foodblog Foodinista

Ingrediënten pokebowl met hoisin eend voor 2 personen

 • 100 gram rijst onbereid of 200 gram afgekoeld gekookte rijst
 • 1 eendenborst van ongeveer 180 gram
 • kwart komkommer
 • 1 wortel
 • 2 eetlepels hoisinsaus
 • 1 eetlepel sojasaus
 • 1 theelepel sesamsaus
 • handje verse koriander
 • 1 teentje knoflook
 • 1 avocado
 • snufje peper en zout
 • 1 bosui
 • eetlepel sesamzaad

Tip kook de rijst een dag eerder of gebruik een restje rijst van een eerdere maaltijd van één of twee dagen eerder. 

Tips voor de bereiding van de pokebowl met hoisin eend

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, fileermees, mes, rasp, dunschiller, koekenpan, pan, lepel, vork, spatel, knoflookpers, aluminiumfolie

Recept hoisin eend pokebowl van foodblog Foodinista

Recept pokebowl met hoisin eend

Kook als eerste de rijst volgens de verpakking en laat deze afkoelen. Het is echt ideaal om dit een dag van te voren te doen of om een restje rijst te gebruiken van een maaltijd van één of twee dagen er voor te gebruiken. Een pokebowl is een ideaal gerecht wanneer je wilt koken met restjes.

Verdeel de rijst alvast over de borden of je ‘bowls’.

Verhit de koekenpan en gebruik geen olie, boter of ander vet. We grillen de eend in eigen vet. Snijd het witte, vette gedeelte van de eend in met ongeveer vijf inkepingen. Start vervolgens met het grillen van de eend op de vette kant op hoog vuur. Draai na vijf minuten de verhitting naar een midden stand en draai de eend om. Laat deze nog drie minuten grillen op de vlees kant. Haal de eend uit de pan en wikkel deze in het aluminium, zodat de eend warm blijft en kan nagaren. Laat de koekenpan met het vet op het fornuis staan deze gebruiken we straks nog even.

Snijd de komkommer in plakjes, maak de wortel schoon en rasp de wortel, snijd de bosui fijn, snijd de avocado in plakjes en snijd de koriander fijn. Verdeel de groente en kruiden apart van elkaar in de pokebowl.

Maak de saus hoisinsaus. Klop de hoisin met de sojasaus, sesamsaus, snufje peper en knijp de knoflook uit en meng het sesamzaad door de hosinsaus. Laat de saus even staan.

Snijd de eend in plakjes en verdeel deze over de pokebowl.

Verhit dit koekenpan en verhit de saus één minuut in de koekenpan en schep vervolgens de saus met een lepel over de eend. Tijd om te genieten van de pokebowl met hoisin eend en het allerlekkerste eet je de pokebowl natuurlijk met stokjes!

Aziatische recept inspiratie van Foodblog Foodinista

Meer Aziatische recept inspiratie? Maak dan ook eens de pokebowl met zalm en mangospingrolls met rivierkreeftjes en mango of ga roerbakken met de rijst met krab!

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie