Uientaart met spekjes recept

Uientaart met spekjes

Deel deze post

Na een heerlijk weekend start de week gewoon weer op maandag. Een dag om even in je routine te komen en misschien ook je budget weer even bij te werken na een gezellig weekend. Dan is een budgetrecept en een na een druk weekend een simpel recept ook welkom. Mooi! Om rustig op te starten staat deze uientaart met spekjes zo op tafel en ook nog eens een budgetrecept.

De uientaart met spekjes is voor 4 personen en smaakt beter, gezonder en wordt ook nog eens een dinerrecept met een frisse salade erbij. Tip en snel gemaakt: hak een komkommer, 2 tomaten, rucolamix, limoen uitknijpen en een beetje olijfolie. Dan heb je binnen een paar minuten een simpele salade op tafel staan.
Maar natuurlijk ook nog even de uientaart met spekjes maken.

Benodigdheden uientaart met spekjes 4 personen

5 bladen diepvriesbladerdeeg
4 uien
150 gram gerookte en magere spekjes
75 gram gerapste kaas
2 eieren
300 ml Griekse yoghurt
extra nodig: olijfolie, peper en zout

Tips voor de bereiding van de uientaart

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en oven 35 minuten
Benodigdheden: vork, taartvorm, mengschaal, hakmolen of keukenmachine, garde

Recept uientaart met spekjes

Verwarm de oven voor op 175 graden. Spray of smeer de bakvorm in met olijfolie en rol het bladerdeeg uit. Zorg dat het een dunne luchtige bodem wordt. Prik een aantal gaatjes in de bodem en bak de taartbodem in 15 minuten af in de oven op 175 graden.

Tijdens het bakken, maak je de vulling. Klopt de Griekse yoghurt en het ei tot een los mengsel in een mengschaal en voeg hier zout en peper aan toe naar smaak. Snij de uien in dunne ringen en meng deze er doorheen. Voeg de spekjes toe en rasp de kaas. Maak er een glad mengsel van.

Als de bodem uit de oven is, verwarm dan de oven naar 200 graden. Giet dan het mengsel op de hartige taartbodem en plaats deze nog 20 minuten in de oven op 200 graden.

Serveer met de salade en klaar ben je voor de maandag!

Direct de nieuwste blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie