Uientaart met spekjes recept

Uientaart met spekjes

Deel deze post

Makkelijk en rustig bakken met een budget recept of restjes die je in de keuken hebt? Dan kun je het recept uientaart met spekjes en kaas op het menu zetten. Restjes kaas, uien en spekjes gaan in de hartige taart. En je hebt binnen 30 minuten een lekkere hartige taart op tafel staat. Perfect bij een frisse salade of als bij gerecht bij een kom soep, zoals kippensoep of tomatensoep. Misschien had je al een grote pan staan of nog restjes van een lang weekend en zocht je nog een bijgerecht, zoals deze uientaart en is je maaltijd zo weer compleet.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Benodigdheden uientaart met spekjes 4 personen

  • Quiche en taartdeeg bodem
  • 4 uien
  • 150 gram gerookte en magere spekjes
  • 75 gram gerapste kaas
  • 2 eieren
  • 300 ml Griekse yoghurt
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Tips voor de bereiding van de uientaart

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en oven 35 minuten
Benodigdheden: vork, taartvorm, mengschaal, hakmolen of keukenmachine, garde

Recept uientaart met spekjes en kaas

Taartbodem bakken

Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de taartbodem met het bakpapier in de taartbodem en snijd deze op maat. Zorg dat het een dunne luchtige bodem wordt. Prik een aantal gaatjes in de bodem en bak de taartbodem in 15 minuten af in de oven op 175 graden.

Vulling maken voor uientaart

Tijdens het bakken, maak je de vulling. Klopt de Griekse yoghurt en het ei tot een los mengsel in een mengschaal en voeg hier zout en peper aan toe naar smaak. Snij de uien in dunne ringen en meng deze er doorheen. Voeg de spekjes toe en rasp de kaas. Maak er een glad mengsel van.

Uientaart met kaas en spekjes bakken

Als de bodem uit de oven is, verwarm dan de oven naar 200 graden. Giet dan het mengsel op de hartige taartbodem en plaats deze nog 20 minuten in de oven op 200 graden.

Direct de nieuwste blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie