15 aug Vierkazenquiche
Dit keer en recept voor de echte kaasliefhebber! Eigenlijk best wel simpel bereiden en ideaal voor een picknick, borrel of om te eten bij een avond maaltijd met een kopje soep. Een goed gevuld vierkazenquiche. Ja ik zei het al een recept voor de echte kaasliefhebber en nog wel een echte smeuïge kaasquiche. Eerlijk deze hartige kaastaart is ook ideaal om te maken als je een aantal kaasrestjes over hebt, maar is ook gewoon de moeite waard om de planning te zetten. Gewoon weg heerlijk en smeuïg.
Ingrediënten vierkazenquiche
- 5 plakjes bladerdeeg
- 1 rode ui
- 100 gram roombrie
- 100 gram geitenkaas
- 50 gram geraspte oude kaas
- 100 gram feta
- 200 gram creme fraiche
- handje verse bieslook
- handje verse peterselie
- 1 appel
- 1 knoflookteen
- 2 eieren
- snufje peper en zout
- 1 eetlepel olijfolie
Tips voor de bereiding van de vierkazenquiche
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 25 minuten en oven 40 minuten
Benodigdheden: Taartvorm 36×13, snijplank, mes, mengschaal, garde, lepel, koekenpan, knoflookpers, bakpapier, Bakbonen
Natuurlijk kun je een extra kaas toevoegen of wisselen met de kazen! Geef er een Griekse teint aan met feta of een pittige met gorgonzola
Vierkazenquiche recept
Verwarm de oven voor op 210 graden. Smeer de taartvorm in met olijfolie, zodat het bladerdeeg niet te veel gaat plakken. Verdeel het bladerdeeg over de taartvorm, zodat de hele taartvorm is bedekt. Prik met een vorm een aantal gaatje in het bladerdeeg, zodat het niet te veel gaat rijzen. Bedek het bladerdeeg met bakpapier en met een aantal bakbonen. Plaats het bladerdeeg in de oven voor tien minuten, zodat het mooi bruin kan worden.
Snipper ondertussen de ui, de knoflook, snijd de kruiden fijn en de appel in blokjes en bewaar dit in een bakje. Klop de eieren in een schaal met de creme fraiche en peper en zout tot een glad mengsel. Meng de ui, knoflook, appel en kruiden er doorheen.
Haal het bladerdeeg uit de oven. Haal de bakbonen van het bladerdeeg en het bakpapier. Plaats de bodem nog drie minuten in de oven voor een extra knapperig laagje.
Snijd de feta, brie en geitenkaas in plakjes en kleinere stukjes. Meng deze door het mengsel. Als de bodem uit de oven komt giet dan alles in de taartbodem. Plaats het geheel in de oven voor tien minuten op 190 graden. Haal de taart uit de oven gratineer de vierkazentaart en plaats de vierkazenquiche nog vijftien minuten in de oven.
Quicherecepten inspiratie van Foodblog Foodinista
Meer recepten voor quiches? Wat dacht je van de volgende recepten:
– Maak een hartige taart met tonijn.
– Maak eens een zoete kipkerriekersenquiche
– Of ga voor de preitaart!
Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's