25 jun Mijn rode pesto recept – Foodblog Foodinista
Het rode pesto recept gebruik ik om te smeren op een broodje, maar ook bij ovenschotel recepten om vis in te smeren voor de oven, kip in te smeren of bij pasta recepten of als topping op soep recepten. Zowel groene als rode pesto kun je natuurlijk kopen in een potje, maar pesto zelf maken is lekkerder, smaakvoller en gezonder door de verse groente en kruiden die in zelfgemaakte pesto gaan. Een ander ding zelf pesto maken is ontzettend simpel, je moet het alleen even doen. Mijn rode pesto recept maak je zo.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten rode pesto
- 100 gram gedroogde tomaatjes
- 5 cherrytomaatjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels pijnboompitjes
- 40 gram parmezaanse kaas
- teentje knoflook
- halve limoen
- snuf peper en zout
Tips voor de bereiding van de rode pesto
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 10 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, hakmolen, koekenpan, spatel
TIP! PLAATS DE RODE PESTO MET CHERRY TOMAATJES ALS SMEERSELTJE OP DE ITALIAANSE BORRELPLANK
Mijn rode pesto recept
Pijnboompitjes grillen
Verhit in de koekenpan 1 theelepel olijfolie en smeer de olijfolie uit de met keukenpapier, zodat de koekenpan alleen is ingevet. Bewaar de overige 2,5 eetlepel olijfolie voor de pesto. Grill in de koekenpan de pijnboompitjes en laat deze vervolgens afkoelen.
Frisse rode pesto maken
Deel de cherrytomaatjes door de helft en verzamel de cherrytomaatjes, gedroogde tomaatjes, peper, zout, olijfolie, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes in de hakmolen. Knijp de limoen uit. Pureer alles op puls grof in de hakmolen en maak zo mijn rode pesto recept.
Geef een ander smaakje aan deze Italiaanse soep met zelfgemaakte rode pesto of varieer met pasta en vervang de saus door de zelfgemaakte rode pesto.
Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's