Rode pesto recept foodblog Foodinista

Mijn rode pesto recept

Deel deze post

Vorige week gaf ik je na lange tijd mijn groene pesto recept. Eerlijk is eerlijk, dan kan mijn rode pesto recept toch niet achterblijven? Deze maak ik ook veel vaker. Zo makkelijk en deze ingrediënten heb ik eigenlijk altijd wel in huis en ik schat de kans best wel groot in dat het bij jouw ook zo is. De rode pesto gebruik ik gewoon om te smeren om op een broodje, maar ook bij ovenschotels om vis in te smeren, kip in te smeren of bij pasta. Zowel groene als rode pesto kun je natuurlijk kopen in een potje, maar pesto zelf maken vind ik gewoon lekkerder en smaakvoller. Een ander ding zelf pesto maken is ook nog ontzettend simpel, je moet het alleen even doen. Mijn pesto maak je zo.

Mijn rode pesto recept foodblog Foodinista

Ingrediënten rode pesto

100 gram gedroogde tomaatjes
5 cherrytomaatjes
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels pijnboompitjes
40 gram parmezaanse kaas in blokjes
teentje knoflook
halve limoen
snuf peper en zout

Tips voor de bereiding van de rode pesto

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 10 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, hakmolen, koekenpan, spatel

Rode pesto recept receptblog Foodinista

Mijn rode pesto recept

Verhit in de koekenpan 1 theelepel rode pesto en smeer de olijfolie uit de met keukenpapier, zodat de koekenpan alleen is ingevet. Bewaar de overige 2,5 eetlepel olijfolie voor de pesto. Grill in de koekenpan de pijnboompitjes en laat deze vervolgens afkoelen.

Deel de cherrytomaatjes door de helft en verzamel de cherrytomaatjes, gedroogde tomaatjes, peper, zout, olijfolie, parmezaanse kaas en pijnboompitjes in de hakmolen. Knijp de limoen uit. Pureer alles op puls grof in de hakmolen en maak zo mijn rode pesto recept.

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geef een ander smaakje aan deze Italiaanse soep met zelfgemaakte rode pesto of varieer met pasta en vervang de saus door de zelfgemaakte rode pesto.

Geen reactie's

Geef een reactie