Pasta met makreel en kappertjes recept van Foodblog Foodinista

Pasta met makreel en kappertjes

Deel deze post

Wat ik zo leuk vind aan deze pasta? De pasta met makreel en kappertjes kun je zowel direct uit de pan, natuurlijk wel op je bord, warm eten, maar is ook een heerlijke pastasalade voor bijvoorbeeld bij de barbecue of bij een picknick. Heb je er ‘savonds genoeg van dan kun je de pasta ook de volgende dag meenemen voor de lunch. Een multifunctioneel pastarecept. Wij hebben de pasta met makreel en kappertjes gewoon als diner gegeten en mooi meegenomen is dat deze gevarieerde pasta gewoon heel snel op tafel staat. Hoe je dat doet? Lees mee en bekijk het pastarecept.

Ingrediënten pasta met makreel en kappertjes voor 2 personen

150 gram pasta naar keuze ik gebruikte farfalle
1 blikje makreel op olie
1 limoen
2 eetlepels creme fraiche
3 bosuitjes
1 appel
eetlepel kappertjes
hand verse peterselie
parmezaanse kaas voor garnering
snuf peper en zout
2 eetlepels olijfolie

Tips voor de bereiding van de pasta met makreel en kappertjes

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, wok, spatel, mes, snijplank, lepel en vergiet

Pasta met makreel, kappertjes en appel recept op foodblog Foodinista

Recept voor pasta met makreel en kappertjes

Kook de pasta beetgaar met een eetlepel olijfolie en snufje zout. Verder kook je de pasta helemaal volgens de verpakking.

Snipper de bosuitjes, snijd de appel in blokjes, snijd de peterselie fijn. Verhit in de wok of hapjespan de olijfolie. Roerbak de bosuitjes, appel en kappertjes. Giet ondertussen de makreel af en snijd deze in kleinere stukken. Wok ook de makreel mee. Blus alles af met de creme fraiche tot een sausje en knijp de limoen uit over de saus. Zet de verhitting even uit. Giet de pasta af en meng de pasta door de pastasaus met makreel. De verhitting mag ook weer laag aan. Maak vervolgens op smaak met een snufje zout, peper en het grootste gedeelte van de peterselie. Een klein beetje kun je bewaren voor de garnering. De pasta met makreel met is ondertussen klaar. Schep op de borden en maak de pasta af met geraspte parmezaanse kaas en peterselie.

Meer makreelrecepten

Meer recepten met makreel? Maak dan ook de frisse makreelsalade met appeltortilla pizza met makreel en de Aziatische makreelsandwich.



Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: