Pasta met makreel en kappertjes recept van Foodblog Foodinista

Pasta met makreel en kappertjes

Deel deze post

Wat ik zo leuk vind aan deze pasta met makreel en kappertjes? Het pasta recept met makreel en kappertjes kun je direct uit de pan, opwarmen, als pastasalade eten bij de barbecue of bij een picknick en eigenlijk bij heel veel momenten. Heb je er ‘savonds genoeg van dan kun je de pasta ook de volgende dag meenemen voor de lunch in een luchtdichte lunchbox. Een gevarieerd pasta recept voor diverse momenten. Wij hebben de pasta met makreel en kappertjes gewoon als diner gegeten met een frisse salade en als makkelijke maaltijd. Zo maak je de pasta met makreel en kappertjes.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten pasta met makreel en kappertjes voor 2 personen

  • 150 gram pasta naar keuze ik gebruikte farfalle
  • 1 blikje makreel op olie
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 3 bosuitjes
  • 1 appel
  • eetlepel kappertjes
  • hand verse peterselie
  • parmezaanse kaas voor garnering
  • snuf peper en zout
  • 2 eetlepels olijfolie

Tips voor de bereiding van de pasta met makreel en kappertjes

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, wok, spatel, mes, snijplank, lepel en vergiet

Maak ook eens de witlofsalade met makreel en een frisse honingdressing

Pasta met makreel, kappertjes en appel recept op foodblog Foodinista

Recept voor pasta met makreel en kappertjes

Kook de pasta beetgaar met een eetlepel olijfolie en snufje zout. Verder kook je de pasta helemaal volgens de verpakking.

Pasta met makreel maken

Snipper de bosuitjes, snijd de appel in blokjes, snijd de peterselie fijn. Verhit in de wok of hapjespan de olijfolie. Roerbak de bosuitjes, appel en kappertjes. Giet ondertussen de makreel af en snijd deze in kleinere stukken. Wok ook de makreel mee. Blus alles af met de creme fraiche tot een sausje en knijp de limoen uit over de saus. Zet de verhitting even uit. Giet de pasta af en meng de pasta door de pastasaus met makreel. De verhitting mag ook weer laag aan. Maak vervolgens op smaak met een snufje zout, peper en het grootste gedeelte van de peterselie. Een klein beetje kun je bewaren voor de garnering. De pasta met makreel met is ondertussen klaar. Schep op de borden en maak de pasta af met geraspte parmezaanse kaas en peterselie.

Meer makreelrecepten

Meer recepten met makreel? Maak dan ook de frisse makreelsalade met appeltortilla pizza met makreel en de Aziatische makreelsandwich.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie