Pistache pesto recept van Foodblog Foodinista

Pistache pesto met de Breville Blend-Active Pro

Deel deze post

Al een tijdje stond het simpele recept voor een pistache pesto op mijn lijstje om een keer te maken. Eigenlijk heel erg simpel, maar in tegenstelling tot een normale groene pesto of rode pesto heb je voor een pistache pesto iets meer kracht nodig op de blender of keukenmachine. De nootjes zijn groter en eigenlijk het hoofdingrediënt van de pesto. Mijn blender en keukenmachine konden deze kracht nog niet helemaal aan. Jammer! Tot mij gevraagd werd of ik de Breville Blend-Active Pro wilde uittesten. Yes! Was mijn gedachte een goede reden om mijn pistache pesto te maken en te testen of deze blender zo sterk is als ze zeggen. Hij zou namelijk zonder morren en gezeur uitstekend nootjes pulsen, fijn pletten en vermalen. Je kunt trouwens ook perfect smoothies maken met de Breville Blend, daar twijfel ik niet aan. Ideaal is ook dat je alles direct fijn maalt in een beker die je kunt koelen in de koelkast en dat er een hoes voor de beker bij wordt geleverd, zodat je je beker buiten de deur koel kunt houden. Nou ja, ik ga het je toelichten.

Ingrediënten voor de Pistache pesto voor een dipbakje of 2 borden spaghetti pistache pesto

1 zak pistache nootjes
1 limoen
snuf zout en peper
100 ml olijfolie
1 basilicum plantje
handje Parmezaanse kaas
1 knoflookteentje

Voor de pasta voor 2 personen: 250 gram verse spaghetti, 1 eetlepel olijfolie en snufje zout

Tips voor de bereiding van de pistache pesto

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 5 minuten + het ontpitten van de pistachenootjes
Benodigdheden: snijplank, mes en de Breville Blend Active Pro

Mix voor Pistache pesto in de Breville Blender foodblog Foodinista

Recept pistache pesto

Eigenlijk is het super simpel, alles draait om de smaak voor de pistachepesto! Ontpit de pistachenootjes en doe deze in de blenderbeker. Giet de olijfolie in de beker, snijd de limoen door de helft en knijp deze uit in de beker. Een snufje peper en zout erbij. Maak de knoflook schoon en snijd deze in vier partjes. Snijd de kaas in kleine blokjes en doe deze ook in de beker. Haal de blaadjes van de basilicumplant en vul de beker op. Draai de beker dicht en blender alles in één keer. Je krijgt na ongeveer twee minuten en pulsen een zachte en olie achtige pistache pesto met een klein en fris zuurtje. In vergelijking tot een normale pesto heeft deze pistache pesto meer een notensmaak.

Zelf heb ik spaghetti gemaakt en een de pistache pesto gebruikt voor een spaghetti met pistache pesto als avond maaltijd. Maar de pistache pesto is lekker als dip, op een broodje of als marinade. De pesto heb ik alleen in een schaal uit de beker gehaald, pasta gekookt en vervolgens door elkaar gemaakt. Dat was alles.

Mix voor Pistache pesto in de Breville Blender foodblog Foodinista
Pistache pesto recept van Foodblog Foodinista

Meer over de Breville Blend-Active Pro

Wat ik fijn vond is dat ik de pesto in de middag heb gemaakt en deze direct in de beker in de koelkast heb gezet. Makkelijk voor het bewaren. Bij de blender krijg je ook een klein bakje bijgeleverd voor als je alleen noten wilt pulsen. Heel makkelijk, want ik heb een hekel aan het breken van noten of kleiner maken. Met een hamer springen ze altijd alle kanten uit en de blender is er sterk genoeg voor. Voor een smoothie vind ik het makkelijk dat de beker mooi sluit en dat je naast het mesje een aparte dop en hoes krijgt meegeleverd. De Breville Blend staat voorlopig nog wel even bij mij in de keuken. Ook aangezien hij weinig tot geen ruimte inneemt. Dat is een extra voordeel.

Meer pastarecepten van foodblog Foodinista? Kijk dan ook eens bij:
* Het recept voor mijn penne Arrabiata.
* Romige pasta met ricottasaus.
* Of maak de vegetarische pasta met aubergine in gorgonzolasaus.

Meer recepten en musthave tips van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

ga(‘create’, ‘UA-43776150-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Geen reactie's

Geef een reactie