21 jul Spaghetti met pistache pesto
Een pistachepesto geeft weer een andere smaak dan een normale groene pesto of rode pesto. Ook heb je voor een pistache pesto iets meer kracht nodig op de blender of keukenmachine. De pistachenootjes zijn groter en stugger. Bij selderij paranotenpesto moet je ook meer kracht zetten. Dan maak je een gezonde lekkere frisse pesto. Mijn blender en keukenmachine konden deze kracht nog niet helemaal aan. Jammer! Met een sterke staafmixer gaat het prima. Dan zet je snel een heerlijke pasta op tafel. De spaghetti met pistachepesto.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en volgt altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor up-dates.
Ingrediënten voor de Pistache pesto voor een dipbakje of 2 borden spaghetti pistache pesto
- 1 zak pistache nootjes
- 1 limoen
- snuf zout en peper
- 100 ml extra vergine olijfolie
- 1 basilicum plantje
- handje Parmezaanse kaas
- 1 knoflookteentje
Tips voor erbij
- 250 gram verse spaghetti
- 1 eetlepel olijfolie en snufje zout
- Parmezaanse kaas
Tips voor de bereiding van de pistache pesto
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 5 minuten + het ontpitten van de pistachenootjes
Benodigdheden voor het bereiden van de pesto en pasta
- snijplank
- mes
- hakmolen
- pan
- pastatang
Recept pistache pesto
Eigenlijk is het super simpel, alles draait om de smaak voor de pistachepesto! Ontpit de pistachenootjes en doe deze in de blender. Giet de olijfolie in de blender, snijd de limoen door de helft en knijp deze uit in de beker met een stukje limoenschil Een snufje peper en zout erbij. Maak de knoflook schoon en snijd deze in vier partjes. Snijd de kaas in kleine blokjes en doe deze ook in de beker. Haal de blaadjes van de basilicumplant en vul de beker op. Draai de beker dicht en blender alles in één keer. Je krijgt na ongeveer twee minuten en pulsen een zachte en olie-achtige pistache pesto met een klein en fris zuurtje. In vergelijking tot een normale pesto heeft deze pistache pesto meer een notensmaak.
Recept spaghetti met pistachepesto
Zelf heb ik spaghetti gemaakt en een de pistache pesto gebruikt voor een spaghetti met pistache pesto als avondmaaltijd. Maar de pistache pesto is lekker als dip, op een broodje of als marinade. De pesto heb ik alleen in een schaal uit de beker gehaald, pasta gekookt en vervolgens door elkaar gemaakt. Dat was alles. Top de spaghetti met pistachepesto af met extra Parmezaanse kaas.
Meer pastarecepten van foodblog Foodinista? Kijk dan ook eens bij de volgende recepten.
- Het recept voor mijn penne Arrabiata.
- Romige pasta met ricottasaus.
- Of maak de vegetarische pasta met aubergine in gorgonzolasaus.
Meer recepten en musthave tips van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's