Romige pasta met spinazie

Romige pasta met spinazie

Deel deze post

Pasta is altijd een lekkere en snelle oplossing voor als je snel wilt koken en lekker wilt eten. Ook deze pasta met romige spinazie. Gezond en heel snel gemaakt.

Met de reden dat pasta snel en makkelijk te maken kan zijn is het misschien wel één van lievelings gerechten. Ook omdat je er heel veel kan variëren. Deze pasta is echt ideaal voor de makkelijke maandag als je even geen zin hebt om te koken. De pasta is ook nog vegetarisch dus past ook nog in het meatless monday rijtje.

Benodigdheden romige pasta met spinazie (4 personen)

300 gram penne (heb je andere pasta ook heel lekker met spaghetti)
200 gram spinazie
250 gram champignons
3 tenen knoflook
10 takjes bieslook
4 lepels mascarpone
snufje peper
2 theelepel olijfolie
2 eetlepels pijnboompitjes
voor de garnering parmezano of pecorino kaas

Recept romige pasta met spinazie

Start met het water opzetten in een pan om de pasta te koken. Hier mag één theelepel olijfolie bij voor het niet plakken. Als het water kookt mag de pasta erbij. Kook het zo al dente als jij wilt.

Snij ondertussen de champignons in plakjes en maak de knoflooktenen schoon.
Verwarm de wok en de olijfolie mag erin.
Als het warm genoeg is voeg de champignons en spinazie toe en wok deze warm en zacht.

Wokken van spinazie en champignons
Wokken van spinazie en chamignon

De spinazie kan in één keer veel zijn doe deze er dan in stappen in. Bijvoorbeeld per 50 gram.

Als de groente klaar is na ciraca 5 minuten. Knijp de knoflooktenen uit met een knoflookpers.
Een snufje peper mag er ook bij en knip de bieslook fijn.
Meng het door elkaar.
De mascarpone mag in de wok en roer het goed door elkaar alles krijg een meer saus structuur en wodt romig.

Als de saus klaar is zet de warmte dan even uit.

Is de pasta ondertussen klaar? Zet de verhitting onder de groente zacht aan, zodat de saus weer warm wordt.
Giet de pasta af en verdeel deze over de borden. Verdeel vervolgens de romige spinazie over de pasta.

Garneer de pasta af met de pijnboompitjes en de kaas.

Als eerst op de hoogte van nieuwe blogs van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie