01 feb Lasagne met zalm, spinazie en courgette
Zin in een grote schaal comfort food? Maak dit lasagne recept met zalm, spinazie en courgette. Lasagne met zalm, spinazie en courgette. In deze ovenschotel vervangen we met courgette de helft van de lasagnevellen. Dit gezonder en koolhydraatarmer.
Genieten van pasta ovenschotel recepten
Sowieso genieten we altijd wel van pasta, naast lasagne, en daarom staan er ook veel pastarecepten op foodblog Foodinista. Bij pasta recepten op Foodinista kun je bijvoorbeeld ook de lasagne met tonijn vinden en de lasagne met courgette en salami. Met deze recepten blijft je variëren met lasagne recepten.
Lasagne recept met zalm, spinazie en courgette
Maar heb je zin in lasagne en wil je ook eens variëren met lasagne met zalm? Maak dan eens deze lasagne en bouw een lasagne met natuurlijk lasagnevellen, courgette, romige spinazie en zalm. Zullen we de lasagne maken? Lees mee met het zalm lasagne recept.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Lasagne met zalm, spinazie en courgette voor 6 personen
- 200 gram gedroogde lasagne vellen volkoren
- 3 courgettes
- 200 gram gerookte zalm
- 500 gram diepvries spinazie
- 2 rode uien
- 150 gram roomkaas
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 350 ml melk
- klontje roomboter
- snufje nootmuskaat
- handje geraspte Parmezaanse kaas
- 4 eetlepels olijfolie
- snufje peper en zout
Tips voor de bereiding van de lasagne met gegrilde courgette, spinazie en zalm
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 45 minuten en 45 minuten in de oven
Benodigdheden voor de bereiding in de keuken
- wok of hapjespan
- ovenschaal
- garde
- schaaltje
- bakkwast
- spatel
- 2 lepels
- ovenplaat en bakpapier
- barbecuetang
Recept lasagne met zalm, spinazie en gegrilde courgette
Verwarm de oven voor op 190 graden en smeer de ovenschaal alvast ligt in met olijfolie. Eerst gaan we de courgette grillen in de oven. Laat de spinazie ook alvast een beetje ontdooien. Plaats deze anders even in een schaaltje in de oven. Deze ontdooit ondertussen wanneer de oven verwarmt.
Courgette grillen in de oven
De courgette kun je in plakken snijden met een scherp mes. Snijd de courgetteplakken ongeveer 0,5 cm dik. Verdeel deze op bakpapier op de ovenplaat. Snijd er zo veel mogelijk. Je kunt ze in ongeveer twee rondes grillen. Smeer de courgettes in met olijfolie en strooi met zout over de courgettes. Gril de courgette in 10 minuten in de oven. Plaats vervolgens de tweede grillplaat in de oven.
Laat de oven na het grillen afkoelen naar 175 graden.
Maak de spinaziesaus
Snipper de rode uien en de knoflook. Verhit in de hapjespan of wok een beetje olijfolie. Fruit de knoflook met rode uien voor ongeveer vijf minuten. De spinazie kan in de pan en ga roerbakken, totdat je één massa hebt. Laat de spinazie vervolgens 5 minuten sudderen, ook totdat het niet meer zo nat is. Breng de spinazie op smaak met een snufje peper en de oregano. De spinaziesaus maak je af met de roomkaas met kruiden. Meng dit alles door elkaar en zet de saus even apart.
Bechamelsaus maken
Smelt in een pannetje een klontje boter. Klop met een garde de bloem door de boter, totdat je een gladde roux hebt. Klop langzaam in delen de melk door de roux. Start met 100 ml en blijf kloppen, de bechamel is nu dik. Giet al kloppend weer 100 ml bij de bechamel en blijf kloppen, totdat je een gladde bechamelsaus hebt. Herhaal dit nog een keer met de laatste 150 ml. Blijf ongeveer 5 minuten kloppen met de garde. De saus mag niet koken en de saus moet wel dikker worden. De verhitting mag uit. Breng de saus kloppend op smaak met een snufje zout, Pecorinokaas, snufje zwarte peper en nootmuskaat.
Lasagne bouwen met zalm, spinazie en courgette
Smeer de schaal in met olijfolie. Als eerste mag er een dun laagje spinaziesaus in de schaal. Vervolgens een laagje lasagnebladen. Spinaziesaus, zalm en courgettebladen. Herhaal dit met spinaziesaus, zalm, courgettebladen en lasagnebladen. De middelste laag één keer bechamelsaus. Vervolgens herhaal je de eerste en de tweede stap nog een keer. Top af met lasagnebladen. Op het laatste de bechamelsaus en rasp rijkelijk Parmezaanse kaas over de lasagne. Plaats de ovenschotel in de oven voor 45 minuten op 175 graden. Eet smakelijk!
Courgette en aubergine van Foodblog Foodinista
Meer smulrecepten van Foodinista voor een heerlijk tv avondje en relaxen? Maak dan eens één van de volgende recepten.
- Heel veel courgette en echt smullen, maar zonder pasta. Dat is het recept voor deze koolhydraatarme lasagne. Het recept kun je hier vinden.
- Ook lekker en met een Griekse twist? De geroosterde aubergines met gehakt en feta.
- Snel en waanzinnig lekker? Maak dan eens de noedels met garnalen en prei.
Meer gezonde recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's