Lasagne met zalm, spinazie en courgette - Lasagnerecept van Foodblog Foodinista

Lasagne met zalm, spinazie en courgette

Deel deze post

Zin in een grote schaal comfort food? Dan is lasagne toch je beste vriend? Lasagne is in ieder geval een heel goed idee! Daarvoor hebben wij een nieuwe lasagne gemaakt die hier erg in de smaak viel. Lasagne met zalm, spinazie en courgette. Met de courgette vervangen we de helft van de lasagnevellen, dus lekker gezond! En zo blijft het toch comfort food en genieten. Sowieso genieten we altijd wel van pasta, naast lasagne, en daarom staan er ook veel pastarecepten op de foodblog. Bij de pasta kun je bijvoorbeeld ook de lasagne met tonijn vinden en de lasagne met courgette en salami, zo blijf je een beetje variëren met je schaal vol pastaliefde. Maar heb je zin in lasagne en wil je ook eens variëren met lasagne met zalm? Maak dan eens deze lasagne en bouw een lasagne met natuurlijk lasagnevellen, maar ook met courgette, romige spinazie en zalm. Zullen we de lasagne gaan ‘bouwen’. Lees mee.

Lasagne met zalm, spinazie en courgette - Lasagnerecept van Foodblog Foodinista
Lasagne met zalm, spinazie en courgette - Lasagnerecept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Lasagne met zalm, spinazie en courgette voor 6 personen

200 gram gedroogde lasagne vellen volkoren, bijvoorbeeld deze
3 courgettes
200 gram gerookte zalm
500 gram diepvries spinazie
2 rode uien
150 gram boursin
1 teentje knoflook
1 eetlepel gedroogde oregano
350 ml melk
klontje boter
snufje nootmuskaat
handje geraspte pecorino en of Parmezaanse kaas
4 eetlepels olijfolie
snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de lasagne met gegrilde courgette, spinazie en zalm

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 45 minuten en 45 minuten in de oven
Benodigdheden: wok of hapjespan, ovenschaal, garde, schaaltje, bakkwast, spatel, 2 lepels, ovenplaat en bakpapier, barbecuetang

Lasagne recept met zalm, spinazie en courgette van Foodblog Foodinista
Lasagne met zalm, spinazie en courgette - Lasagnerecept van Foodblog Foodinista

Recept lasagne met zalm, spinazie en gegrilde courgette

Verwarm de oven voor op 190 graden en smeer de ovenschaal alvast ligt in met olijfolie. Eerst gaan we de courgette grillen in de oven. Laat de spinazie ook alvast een beetje ontdooien. Plaats deze anders even in een schaaltje in de oven. Deze ontdooit ondertussen wanneer de oven verwarmt.

Courgette grillen in de oven

De courgette kun je in plakken snijden met een scherp mes. Snijd de courgetteplakken ongeveer 0,5 cm dik. Verdeel deze op bakpapier op de ovenplaat. Snijd er zo veel mogelijk. Je kunt ze in ongeveer twee rondes grillen. Smeer de courgettes in met olijfolie en strooi met zout over de courgettes. Gril de courgette in 10 minuten in de oven. Plaats vervolgens de tweede grillplaat in de oven.

Laat de oven na het grillen afkoelen naar 175 graden.

Lasagne met zalm, spinazie en courgette - Lasagnerecept van Foodblog Foodinista

Maak de spinaziesaus

Snipper de rode uien en de knoflook. Verhit in de hapjespan of wok een beetje olijfolie. Fruit de knoflook met rode uien voor ongeveer vijf minuten. De spinazie kan in de pan en ga roerbakken, totdat je één massa hebt. Laat de spinazie vervolgens 5 minuten sudderen, ook totdat het niet meer zo nat is. Breng de spinazie op smaak met een snufje peper en de oregano. De spinaziesaus maak je af met de Boursin. Meng dit alles door elkaar en zet de saus even apart.

Bechamelsaus maken

Smelt in een pannetje een klontje boter. Klop met een garde de bloem door de boter, totdat je een gladde roux hebt. Klop langzaam in delen de melk door de roux. Start met 100 ml en blijf kloppen, de bechamel is nu dik. Giet al kloppend weer 100 ml bij de bechamel en blijf kloppen, totdat je een gladde bechamelsaus hebt. Herhaal dit nog een keer met de laatste 150 ml. Blijf ongeveer 5 minuten kloppen met de garde. De saus mag niet koken en de saus moet wel dikker worden. De verhitting mag uit. Breng de saus kloppend op smaak met een snufje zout, Pecorinokaas, snufje zwarte peper en nootmuskaat.

Lasagne met zalm, spinazie en courgette - Lasagnerecept van Foodblog Foodinista

Lasagne bouwen met zalm, spinazie en courgette

Smeer de schaal in met olijfolie. Als eerste mag er een dun laagje spinaziesaus in de schaal. Vervolgens een laagje lasagnebladen. Spinaziesaus, zalm en courgettebladen. Herhaal dit met spinaziesaus, zalm, courgettebladen en lasagnebladen. De middelste laag één keer bechamelsaus. Vervolgens herhaal je de eerste en de tweede stap nog een keer. Top af met lasagnebladen. Op het laatste de bechamelsaus en rasp rijkelijk Parmezaanse kaas over de lasagne. Plaats de ovenschotel in de oven voor 45 minuten op 175 graden. Eet smakelijk!

Courgette en aubergine van Foodblog Foodinista

Meer smulrecepten van Foodinista voor een heerlijk tv avondje en relaxen? Maak dan eens één van de volgende recepten.

Meer gezonde recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie