Ovenpasta recept met spinazie en ei Foodblog Foodinista

Ovenpasta met spinazie en ei

Deel deze post

Een klassieker en misschien wel een favoriet uit je kindertijd. Spinazie met ei, daarbij is het ook nog eens budgetfood. Deze keer alleen in een nieuw jasje gestoken en als snelle complete maaltijd. Dat zijn denk ik toch wel prettige combinaties. Voor dit recept maak ik een ovenschotel met pasta met deze klassieke ingrediënten. Je kunt wel zeggen dat Italië en de typisch Nederlandse keuken een beetje samen koken. Natuurlijk kun je variëren met deze ovenpasta. Zo gebruikte ik bij de recept ook ham, maar je kunt ook goed de ovenpasta met salami maken voor meer pit. Het is waar je voorkeur naar uit gaat, maar eerst het ovenpasta recept.

Ingrediënten voor de ovenpasta met spinazie en ei voor 2 personen

200 gram minipasta, spirelli of penne
1 rode ui
200 gram diepvriesspinazie
1 teen knoflook
3 eetlepels mascarpone
125 gram hamblokjes
2 eieren
1 theelepel oregano
geraspte parmezaanse kaas
1 eetlepel olijfolie
snuf peper en zout

Tips voor de bereiding van de ovenpasta met spinazie en ei

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten en 20 minuten in de oven
Benodigdheden: snijplank en mes of hakmolen, lepel, theelepel, wok, ovenschaal, pan

Ovenpasta recept met spinazie en ei Foodblog Foodinista

Recept voor ovenpasta met spinazie en ei 

Verwarm de oven voor op 175 graden en kook het water voor de pasta met snufje zout en olijfolie.

Snijd of hak de rode ui en de knoflook fijn. Verwarm olie in de wok en roerbak de ui en de knoflook. Meng vervolgens de spinazie door de rode ui en de knoflook en laat deze smelten en wokken.

Kook ondertussen de pasta beetgaar en onthoud dat deze ook nog verder gaart in de oven.

Meng de organo en een snufje peper en zout door de spinazie en wok de hamblokjes even mee.

Giet de pasta af en meng deze door de spinazie in de wok. Meng vervolgens de mascarpone door de pasta. Giet de pasta over in de ovenschaal. Maak twee kuiltjes in de pasta en breek de eieren. Gratineer de ovenpasta en plaats de pasta ovenschotel in de oven voor 8 minuten op 175 graden. De eieren zijn vervolgens zacht gegaard, zodat je een extra sausje door de pasta hebt. Zijn de eieren nog niet ver genoeg gegaard, laat dan de temperatuur zakken naar 160 graden en kijk even mee in de oven, want nu gaat het snel!

Tijd om de pasta uit de oven te halen.

Wil je het recept voor meerderen personen maken? Maak dan de pasta in twee ovenschalen of echt een hele grote, maar voor de eieren kan dit lastig zijn.

Meer ovenpasta recepten maken? Dan zijn de volgende pastarecepten misschien ook wel iets voor jou:
* Maak ook eens deze ovenschotel met salami?
* Nog een pasta ovenschotel maken, maar dan een macaroni ovenschotel met ham en kaas.
* Simpel, maar zo lekker pasta met cherrytomaatjes in botersaus.

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: