Ovenpasta recept met spinazie en ei Foodblog Foodinista

Ovenpasta met spinazie en ei – Ovenschotel met pasta, spinazie en ei

Deel deze post

Een klassieker en misschien wel een favoriet uit je kindertijd. Spinazie met ei, daarbij is het ook nog eens budgetfood. Deze keer alleen in een nieuw jasje gestoken en als snelle complete maaltijd. Dat zijn denk ik toch wel prettige combinaties. Voor dit recept maak ik een ovenschotel met pasta met deze klassieke ingrediënten. Je kunt wel zeggen dat Italië en de typisch Nederlandse keuken een beetje samen komen in de pastarecept. Natuurlijk kun je variëren met deze ovenpasta. Zo gebruikte ik bij dit recept ook ham, maar je kunt ook goed de ovenpasta met salami maken voor meer pit. Het is waar je voorkeur naar uit gaat, maar eerst het ovenpasta recept.

Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor nog meer leuke recepten.

Ingrediënten voor de ovenpasta met spinazie en ei voor 2 personen

  • 200 gram minipasta, spirelli of penne
  • 1 rode ui
  • 200 gram diepvriesspinazie
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels mascarpone
  • 125 gram hamblokjes
  • 2 eieren
  • 1 theelepel oregano
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snuf peper en zout

Kijk hier voor nog meer pasta recepten inspiratie

Tips voor de bereiding van de ovenpasta met spinazie en ei

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten en 8 minuten in de oven
Benodigdheden: snijplank en mes of hakmolen, lepel, theelepel, wok, ovenschaal, pan

Ovenpasta recept met spinazie en ei Foodblog Foodinista

Recept voor ovenpasta met spinazie en ei 

Verwarm de oven voor op 175 graden en kook het water voor de pasta met snufje zout en olijfolie.

Snijd of hak de rode ui en de knoflook fijn. Verwarm olie in de wok en roerbak de ui en de knoflook. Meng vervolgens de spinazie door de rode ui en de knoflook en laat deze smelten en wokken.

Kook ondertussen de pasta beetgaar en onthoud dat deze ook nog verder gaart in de oven.

Meng de organo en een snufje peper en zout door de spinazie en wok de hamblokjes even mee.

Giet de pasta af en meng deze door de spinazie in de wok. Meng vervolgens de mascarpone door de pasta. Giet de pasta over in de ovenschaal. Maak twee kuiltjes in de pasta en breek de eieren. Gratineer de ovenpasta en plaats de pasta ovenschotel in de oven voor 8 minuten op 175 graden. De eieren zijn vervolgens zacht gegaard, zodat je een extra sausje door de pasta hebt. Zijn de eieren nog niet ver genoeg gegaard, laat dan de temperatuur zakken naar 160 graden en kijk even mee in de oven, want nu gaat het snel!

Tijd om de pasta uit de oven te halen.

Wil je het recept voor meerderen personen maken? Maak dan de pasta in twee ovenschalen of echt een hele grote ovenschaal, maar voor de eieren kan dit lastig zijn.

Ovenpasta recepten van Foodblog Foodinista

Meer ovenpasta recepten maken? Dan zijn de volgende pastarecepten misschien ook wel iets voor jou:
* Maak ook eens deze ovenschotel met salami?
* Nog een pasta ovenschotel maken, maar dan een macaroni ovenschotel met ham en kaas.
* Simpel, maar zo lekker pasta met cherrytomaatjes in botersaus.

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Truus
    Geplaatst op 10:36h, 10 oktober

    Kan dit gerecht ook met verse spinazie

  • admin
    Geplaatst op 23:04h, 19 oktober

    Zeker! Dan heb je alleen wel echt een grote hoeveelheid nodig. Diepvries spinazie is sterk geconcentreerd en dat vind ik voor deze ovenschotel wel fijn. Als je verse spinazie gebruikt moet je zeker 900 gram gebruiken om dezelfde hoeveelheid te krijgen en deze eerste wokken. Diepvriesspinazie is verder even gezond, niet a la creme natuurlijk.

Geef een reactie