Truffellasagne met spinazie en mascarpone - Foodblog Foodinista

Truffellasagne met spinazie en mascarpone

Deel deze post

Zin in een grote schaal comfort food? Dan is pasta altijd je vriend! Lasagne is een echt comfort food recept, zoals deze truffellasagne met spinazie en mascarpone die je ook makkelijk bij het kerstdiner op tafel kunt serveren. Een keer geen lasagne met tomatensaus, maar een ander lasagne recept maken met groente en de sjieke smaak van truffel dan is dit lasagne recept met truffel, mascarpone en spinazie voor jou.

Lasagne recept met truffel

Het is weer eens iets anders, maar wel een aanrader voor de truffelliefhebbers. Zo gaat je comfort food toch wel next level. Uit Frankrijk had ik een potje met witte truffel tapenade meegebracht, die je natuurlijk in Nederland ook gewoon kunt kopen, en deze stond al even in de koelkast. De vraag was alleen wat ik er mee ging maken. De herfst en winter vragen toch om iets vollere maaltijden en zo kwamen we uit op lasagne met truffel. Houd je er ook van om te variëren met lasagne? Dan is deze lasagne met zalm wellicht ook een recept voor jou? Maar eerst misschien deze truffellasagne met spinazie en mascarpone maken en misschien al testen voor de feestdagen?

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Truffellasagne met spinazie en mascarpone - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Lasagne met truffel, spinazie en mascarpone voor 4 personen

  • 250 gram gedroogde lasagne vellen volkoren, bijvoorbeeld deze
  • 400 gram verse spinazie
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram champignons
  • 2 eetlepels truffel tapenade
  • bol mozzarella geraspt
  • 1 rode ui
  • teentje knoflook
  • parmezaanse kaas
  • eetlepel olijfolie
  • snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de truffellasagne met spinazie, champignons en mascarpone

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 45 minuten en 45 minuten in de oven
Benodigdheden: wok of hapjespan, ovenschaal, spatel, snijplank, mes, lepel, rasp

Truffellasagne met spinazie en mascarpone - Foodblog Foodinista

Recept Truffellasagne met spinazie en mascarpone

Verwarm de oven voor op 180 graden en smeer de ovenschaal alvast ligt in met olijfolie of spray met bakspray.

Maak de spinazietruffelsaus

Snipper de rode ui en de knoflook. Verhit in de hapjespan of wok een beetje olijfolie. Fruit de knoflook met rode ui voor ongeveer vijf minuten. De spinazie kan in de pan en ga roerbakken, totdat je één massa hebt. Laat de spinazie vervolgens 5 minuten sudderen, ook totdat het niet meer zo nat is. Snijd ondertussen de champignons en plakjes en roerbak deze mee. Breng de spinazie op smaak met een snufje peper en de truffeltapenade. De spinaziesaus maak je af met twee eetlepels mascarpone. De overige mascarpone bewaar je voor een tussenlaag en de toplaag. Meng dit alles door elkaar en zet de saus even apart.

Lasagne bouwen met truffel, spinazie en champignons

Als eerste mag er een dun laagje spinaziesaus in de schaal. Herhaal de spinaziesaus met truffel. Dek af met de lasagnebladen. Smeer deze één keer in met de mascarpone. Dek af met de laatste laag spinazie met truffel. Bedek met de lasagneblade. Smeer de lasagnebladen in met mascarpone. Breek de mozzarella en verdeel deze over de mascarpone. Rasp pecorino of parmezaan over de mozarella. Klaar is de lasagne. De lasagne mag in de oven voor 45 minuten op 180 graden. Eventueel daarna nog 5 minuten onder grill voor een mooie goudbruine laag.

Ovenschotel recepten van Foodblog Foodinista

Meer ovenschotel recepten van Foodinista?

Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie