recept voor spaghetti met spinazie en blauwe kaas foodblog Foodinista

Spaghetti met spinazie en blauwe kaas

Deel deze post

Er zijn van die smaken die gaan gewoon heel goed samen vind ik, ook spinazie en blauwe kaas zijn gewoon zo’n match. Eerlijk blauwe kaas of gorgonzola je moet er van houden, maar bij mij ligt er eigenlijk altijd wel een puntje in de koelkast. Ideaal voor een snelle pasta, zoals dit recept voor spaghetti met spinazie en blauwe kaas. Mocht je denken dit pasta recept is misschien toch wel een zware pasta voor in de zomer? Ja, dat zal ik niet ontkennen. Maar spinazie is toch een seizoenproduct voor de zomer. Spinazie kun je het hele jaar eten, oké, maar is het echt allerlekkerst en vers in Nederland in de lente en zomer en wanneer komt een snelle pasta nou niet goed uit? En je zal het proeven spinazie combineert gewoon zo ontzettend goed met gorgonzola.

Ingrediënten voor spaghetti met spinazie en gorgonzola voor 4 personen

  • 500 gram spaghetti
  • 250 gram gorgonzola
  • 400 gram verse bladspinazie
  • 1 rode ui
  • grote hand pijnboompitjes
  • snufje zout
  • snufje peper
  • 1 el olijfolie
  • 50 gram pecorino

Tips voor de bereiding van de spaghetti met gorgonzola en spinazie

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, wok, vergiet, snijplank, mes, spaghetti tang, spatel

recept voor spaghetti met spinazie en blauwe kaas foodblog Foodinista

Recept voor spaghetti met spinazie en gorgonzola

Kook de spaghetti,  met een beetje zout. Giet de pasta ongeveer twee minuten eerder af dan, zoals op de verpakking aangegeven. In de wok gaart de pasta nog verder met de saus. Bewaar bij het afgieten van de spaghetti ongeveer 50 ml. kookvocht voor de saus. Dit is anders dan normaal water, want in het kookvocht is zetmeel van de pasta om de saus mee te binden.

Terwijl het water voor de pasta staat te koken en de pasta kookt: 
Snipper de rode ui.
Verhit de olijfolie in de wok.
Roerbak de rode ui kort in de wok, en verhit de eerste helft van de spinazie, laat deze slinken en vervolgens het tweede deel. De wok staat nu nog op een  hoog vuur.

Ondertussen is de spaghetti bijna al dente:
Draai de wok terug naar een lage verhitting.
Ondertussen kan de pasta erbij met het kookvocht.
Verkruimel de blauwe kaas door de pasta en meng goed door elkaar de spaghetti tang helpt er het beste bij.
Maal grof peper door de pasta en meng de pijnboompitjes er doorheen.
De spaghetti met spinazie en blauwe kaas is klaar en verdeel over de borden. Maak de pasta nog even af met een beetje geraspte pecorino.

Pasta recepten van Foodblog Foodinista

Meer pastarecepten maken? Dan zijn de volgende pastarecepten misschien ook wel iets voor jou:
* Maak ook de pasta ovenschotel met salami en gorgonzola.
* Nog een pasta ovenschotel maken, maar dan een macaroni ovenschotel met ham en kaas.
* Simpel, maar zo lekker pasta met cherrytomaatjes in botersaus.

Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie