recept voor spaghetti met spinazie en blauwe kaas foodblog Foodinista

Spaghetti met spinazie en gorgonzola

Deel deze post

Er zijn van die smaken die gaan gewoon heel goed samen gaan. Een perfecte combinatie is spaghetti met spinazie en gorgonzola. Daarvoor maken we dan ook lekker en simpel pasta recept wat je altijd snel op tafel kunt zetten. De spaghetti met spaghetti in gorgonzolasaus met spinazie. Groente blijven eten voor de gezondheid, vezels en in een vegetarisch pasta recept voor ijzer en vitamine B.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Gorgonzola ben jij een liefhebber?

Eerlijk blauwe kaas of gorgonzola je moet er van houden, maar bij mij ligt er eigenlijk altijd wel een puntje in de koelkast. Wij houden van die stevige smaak. Veel kaaseters schrikken toch van de blauwe kleur en denken dat gorgonzola of de kaas met een blauwe kleur altijd scherp en schimmelachtig is of een heel bittere smaak heeft. Maar dit is helemaal niet waar. Je kunt kiezen voor een Dolce (zachte) gorgonzola of een piccante (scherpe) gorgonzola en dan kies je eigenlijk voor een zacht kaasje in je pastasaus of voor een pittige variant. Hoe pittig je de kaassaus maakt daar ben je dus zelf verantwoordelijk voor. Nog geen liefhebber? Dan kun je dus zelf kiezen en misschien ook oefenen met gorgonzola eten. Ideaal voor een snelle pasta, zoals dit pasta recept met spaghetti met spinazie en blauwe kaas.

Lekker snel vegetarisch pasta recept

Mocht je denken dit pasta recept is misschien toch wel een zware pasta door de kaassaus? Ja, dat zal ik niet ontkennen, kaassaus is machtiger dan rode saus. Maar alleen spinazie toevoegen is ook weer minder zwaar dan met vleessaus zo wissel je de ingrediënten af. En je zal het proeven spinazie combineert gewoon zo ontzettend goed met gorgonzola. Zo maak je de pasta met gorgonzola en spinazie.

Ingrediënten voor spaghetti met spinazie en gorgonzola voor 4 personen

  • 500 gram spaghetti
  • 250 gram gorgonzola naar keuze
  • 400 gram verse bladspinazie
  • 1 rode ui
  • grote hand pijnboompitjes
  • snufje zout
  • snufje peper
  • 1 el olijfolie
  • 50 gram pecorino

Tips voor de bereiding van de spaghetti met gorgonzola en spinazie

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, hapjespan, vergiet, snijplank, mes, spaghetti tang, spatel

recept voor spaghetti met spinazie en blauwe kaas foodblog Foodinista

Recept voor spaghetti met spinazie en gorgonzola

Spaghetti koken

Kook de spaghetti met een snufje zout. Giet de pasta ongeveer twee minuten eerder af dan, zoals op de verpakking aangegeven. In de hapjespan gaart de pasta nog verder met de saus. Bewaar bij het afgieten van de spaghetti ongeveer 50 ml. kookvocht voor de saus. Dit is anders dan normaal water, want in het kookvocht is zetmeel van de pasta om de saus mee te binden.

Terwijl het water voor de pasta staat te koken en de pasta kookt

Snipper de rode ui. Verhit de olijfolie in de wok.Roerbak de rode ui kort in de wok, en verhit de eerste helft van de spinazie, laat deze slinken en vervolgens het tweede deel. De wok staat nu nog op een  hoog vuur.

Ondertussen is de spaghetti bijna al dente

Draai de hapjespan terug naar een lage verhitting. Ondertussen kan de pasta erbij met het kookvocht.
Verkruimel de gorgonzola door de pasta en meng goed door elkaar de spaghetti tang helpt er het beste bij. Maal grof peper door de pasta en meng de pijnboompitjes er doorheen. De spaghetti met spinazie en gorgonzola is klaar en verdeel over de borden. Maak de pasta nog even af met een beetje geraspte pecorino.

Pasta recepten van Foodblog Foodinista

Meer pastarecepten maken? Dan zijn de volgende pastarecepten misschien ook wel iets voor jou:

Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie