Spaghetti in ricottasaus met spinazie en zalm - Foodblog Foodinista

Spaghetti in ricottasaus met spinazie en zalm

Deel deze post

Ricotta kun je heel goed verwarmen. Deze spaghetti in ricottasaus met spinazie en zalm is daar een heel goed voorbeeld van. Het pastarecept met ricottasaus is heerlijk. Dit bord met spagheti in ricottasaus met spinazie en zalm kwam op tafel en het is om je vingers bij af te likken. Heerlijk romig. Wil je spaghetti recept met ricotta, spinazie en zalm zelf ook maken? Lees dan mee, want geloof mij dit spaghettirecept met ricotta wil je maken.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Spaghetti in ricottasaus met spinazie en zalm - Foodblog Foodinista
Spaghetti in ricottasaus met spinazie en zalm - Foodblog Foodinista

Ingrediënten spaghetti in ricottasaus met spinazie en zalm voor 2 personen

  • 250 gram verse spaghetti
  • 250 gram ricotta
  • 400 gram verse spinazie
  • 200 gram gerookte zalm
  • 75 ml room (ongeklopte slagroom)
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote hand vers gesneden platte peterselie, basilicum en oregano gemengd
  • 1/4 limoen
  • snufje chilipeper
  • snufje zout
  • olijfolie

Tips voor de bereiding van de spaghetti met ricotta, spinazie en zalm

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten

Benodigdheden in de keuken

  • snijplank
  • pan
  • hapjespan met goede anti-aanbaklaag
  • vergiet
  • mes
  • spatel
  • pastatang en knoflookpers
  • garde
  • ronde schaal met hoge rand
  • pastatang
Spaghetti in ricottasaus met spinazie en zalm - Foodblog Foodinista
Spaghetti in ricottasaus met spinazie en zalm - Foodblog Foodinista

Recept Spaghetti met Ricottasaus, zalm en spinazie

Kook de spaghetti volgens de verpakking met een snufje zout. Laat de spaghetti goed uitlekken in het vergiet deze mag niet vochtig zijn.

Spinazie wokken

Wok de spinazie in de hapjespan. Verhit in de hapjespan een eetlepel olijfolie. Knijp de knoflookteentjes uit en roerbak deze mee totdat alle spinazie is geslonken zet de verhitting vervolgens uit. Maak ondertussen de ricotta uit.

Ricottasaus maken

Klop in een schaalde ricotta met een garde luchtige. Meng de room door de ricotta en twee eetlepels olijfolie. Rasp 30 gram van de Parmezaanse kaas en de limoenschil door de ricotta, bewaar de overige Parmezaanse kaas voor de garnering. Breng de ricottasaus op smaak met een snufje chili peper en zout. Klop de ricottasaus door elkaar. Snijd de verse fijn en meng deze met en spatel door de ricotta. Snipper de gerookte zalm en meng ook deze met een spatel door de ricotta.

De ricottasaus staat klaar, de spaghetti is afgegoten en de spinazie is geslonken dan kun je één pastarecept gaan creëren.

Maak de spaghetti in ricottasaus met spinazie en zalm

Verhit de pan met spinazie. Schep de spaghetti met behulp van de pastatang door de spinazie. Zorg dat deze goed mengt. Zet de verhitting laag. Schep vervolgens met behulp van een pannenlikker de ricotta door de spaghetti met spinazie en blijf dit mengen met behulp van de spaghettitang en een spatel. Zorg dat alles goed gemeng is en één geheel wordt. Dan ben je klaar! Serveer op de borden en maak af met de laatste Parmezaanse kaas naar smaak. Eet makelijk!

Spaghetti in ricottasaus met spinazie en zalm - Foodblog Foodinista

Meer pastarecepten van Foodblog Foodinista

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op InstagramFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Rosie
    Geplaatst op 22:21h, 02 februari

    Wauw wat een lekker recept , ik ga het morgen maken, dankjewel.

Geef een reactie