
24 apr Smeuïge nachos met tonijn en kaas
Echt een guilty pleasure en een ultieme weekend snack: Nachos! Op de foodblog staan diverse nacho recepten, maar dit recept voor smeuïge nachos met tonijn en kaas is echt een favoriet en een origineel nacho recept, zoals de nacho’s met burrata met een Italiaanse twist. Voor originele nacho recepten kun je bij Foodblog Foodinista kijken.
Lekker nacho’s eten!
Nacho’s zijn lekker bij op de borrelplank. Vervang je stokbroodje bij een kop pittige tomatensoep ook eens door een schaal nacho’s en de avondmaaltijd is ook compleet. Deze schaal nacho’s combineert ook goed met de Mexicaanse kippensoep. Lekker in het weekend. Nacho’s zijn warm en bijna een maaltijd en daar gaat het om bij zo’n verwennerij na een werkweek.
Lekkere nacho recepten
Maak deze nacho’s eens met tonijn en kaas, maar maak bijvoorbeeld ook eens de nacho’s met chorizo! Wow echt zo lekker. Of voor de vegetariërs of de gezondere lekkerbekken de nacho’s met vijf bonensoorten. Smullen en snacken met een gezonder gevoel.
Volg Foodinista op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste recepten en tips van Foodinista. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten nachos met tonijn en kaas
- 1 zak nachochips naturel
- 1 avocado
- 150 gram gezeefde tomaten
- 1 blikjes tonijn op water
- 100 gram mais uit blik
- 1 rode ui
- 50 ml creme fraiche
- 100 gram geraspte jonge kaas
- klein handje koriander
- 1 bosuitje
- snufje gedroogde rode peper
Tips voor de bereiding van de nachos
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 10 minuten en 20 minuten in de oven
Benodigdheden in de keuken
- mes
- snijplank
- mengschaal
- ovenschaal
- oven
Recept nachos met tonijn en kaas
Start met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
Nacho’s met tonijn bereiden voor de oven
Verdeel in de ovenschaal de nachochips. Meng in de mengschaal de uitgelekte tonijn, de gezeefde tomaten en mais. Snipper de rode ui en meng deze ook door het mengsel, net als de rode peper. Giet het mengsel over de nacho’s.
Lekkere nacho topping
Snijd de avocado in vierkante blokjes en verdeel deze over de schaal. Verdeel vervolgens de creme fraiche met een lepel over het mengsel in kloddertjes. Het gaat allemaal nog smelten dus dan loopt het uit over de saus. Strooi de kaas over de nacho’s.
Nacho’s onder de grill
Plaats alles voor 15 minuten in de oven op 180 minuten en nog 5 minuten in de grill op 180 graden. Blijf er dan wel even bijstaan, want de nachos mogen natuurlijk niet zwart worden.
Snij de koriander fijn, net als de bosuitjes en verdeel deze er als laatste over. Niet echt dol op koriander dan vergeet je de koriander. En dan snacken maar!
Meer TexMex recepten van Foodblog Foodinista
Nog een schaal met nachos’s maken? Kijk ook eens bij de nachos met kip en nog meer avocado, maak dan ook de guacamole.
Meer recepten maken en ontvangen van Foodblog Foodinista. Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.
De nieuwsbrief van Foodinista ontvangen? Ook dat kan! Schrijf je in de zijbalk in voor de nieuwsbrief van Foodinista en ontvang regelmatig de nieuwste recepten, winacties en andere foodlifestyle artikelen en recepten in je mailbox.
Geen reactie's