Nachos met tonijn en kaas recept van Foodinista

Smeuïge nachos met tonijn en kaas

Deel deze post

Echt een guilty pleasure en een ultieme weekend snack, voor mij in ieder geval en bij ons thuis gaat het er goed in: Nachos! Ik maak de nachos op verschillende manieren en ik heb diverse nachorecepten, maar dit recept voor smeuïge nachos met tonijn en kaas is echt een favoriet, die ik moet delen. Regelmaat kijk ik ook bij de borrel in een brasserie op de menukaart en dan zie ik ook nachos, maar eerlijk en sorry, dan word ik toch vaak teleurgesteld. Nachos, een beetje tomatensaus, gesmolten kaas en een bakje zure room ernaast of van die nep guacamole, dat is het dan. Nachos texmex stijl zijn veel meer, goed gevuld, smeuïg, uit de oven en eigenlijk gewoon bijna een maaltijd. Ook lekker als snack in plaats van brood bij een kop pittige tomatensoep, maar natuurlijk ook bij de vrijdagmiddag of zaterdagmiddagborrel. De nacho’s zijn warm en bijna een maaltijd en daar gaat het om bij zo’n verwennerij na een werkweek. Maak deze nacho’s eens met tonijn en kaas, maar maak bijvoorbeeld ook eens de nacho’s met chorizo! Wow echt zo lekker. Of voor de vegetariërs of de gezondere lekkerbekken de nacho’s met vijf bonensoorten. Smullen en snacken met een gezonder gevoel.

Nachos met tonijn en kaas recept van Foodinista

Ingrediënten nachos met tonijn en kaas

1 zak nachochips naturel
1 avocado
half blikje tomatenblokjes
1 blikjes tonijn op water
100 gram mais uit blik
1 rode ui
50 ml creme fraiche
100 gram geraspte jonge kaas
klein handje koriander
1 bosuitje
snufje gedroogde rode peper

Tips voor de bereiding van de nachos

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 10 minuten en 20 minuten in de oven
Benodigdheden: Mes, snijplank, mengschaal, ovenschaal, oven

Recept nachos met tonijn en kaas

Start met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.

Verdeel in de ovenschaal de nachochips.
Meng vervolgens in de mengschaal de uitgelekte tonijn, de tomatenblokjes en mais. Snipper de rode ui en meng deze ook door het mengsel, net als de rode peper. Giet het mengsel over de chips.
Snij de avocado in vierkante blokjes en verdeel deze over de schaal. Verdeel vervolgens de creme fraiche met een lepel over het mengsel in kloddertjes. Het gaat allemaal nog smelten dus dan loopt het uit over de saus.
Strooi de kaas over de nachos.

Plaats alles voor 15 minuten in de oven op 180 minuten en nog 5 minuten in de grill op 180 graden. Blijf er dan wel even bijstaan, want de nachos mogen natuurlijk niet zwart worden.

Snij de koriander fijn, net als de bosuitjes en verdeel deze er als laatste over. Niet echt dol op koriander dan vergeet je de koriander. En dan snacken maar!

Meer TexMex recepten van Foodblog Foodinista

Nog een schaal met nachos’s maken? Kijk ook eens bij de nachos met kip en nog meer avocado, maak dan ook de guacamole.

Meer recepten maken en ontvangen van Foodblog Foodinista. Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

De nieuwsbrief ontvangen? Ook dat kan! Schrijf je in de zijbalk in voor de nieuwsbrief van Foodblog Foodinista en ontvang regelmatig de nieuwste recepten, winacties en andere food lifestyle blogs in je mailbox.



gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

Geen reactie's

Geef een reactie