Nachoschotel met chorizo en paprika ovenschotel recept Foodblog Foodinista

Nachoschotel met chorizo en paprika

Deel deze post

Nacho’s vind ik echt een ultiem snack recept en daarom maakte ik afgelopen zaterdag ook weer eens nachoschotel toen ik echt even behoefte had om te snacken. Heerlijk achter in de tuin, een biertje erbij in het zonnetje en dan is zo’n TexMex ovenschotel echt een traktatie! De peuter vond de nacho’s ook geweldig. Het zag er prachtig uit al die kleuren dus dat was wel interessant en onder de groente en chorizo waren natuurlijk nacho chipjes verstopt een mooie combinatie op een zaterdagmiddag. Een goede manier om hem ook een beetje aan allerlei smaken te laten wennen, al waren de chipjes natuurlijk favoriet. Ach we werken er aan zal ik maar zeggen. Op de blog kun je ook mijn recept lezen voor de nachoschotel met smeuïge kaas, tonijn en maïs. Een aanrader al zeg ik het zelf en nu zal ik het recept voor de nachoschotel met chorizo en paprika gaan toelichten. Zo moeilijk is het allemaal, gewoon variëren!

Nacho's met chorizo en paprika ovenschotel recept Foodblog Foodinista

Ingrediënten nachoschotel met chorizo en paprika

zak nacho’s naturel
100 gram chorizo
1 gele paprika
blik tomatenblokjes
1 avocado
1 bosuitje
theelepel gerookte zoete paprikapoeder
handje geraspte kaas
1 eetlepel creme fraiche
snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de nachoschotel met chorizo en paprika

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, schaal, lepel, ovenschotel

Tip: Geen snackmoment? Maar een keer iets anders bij het diner? Maak dan een pittige tomatensoep en vervang de broodjes door een gedeelde nachoschotel. Dat is weer eens anders.

Nacho's met chorizo en paprika ovenschotel recept Foodblog Foodinista

Recept nachoschotel met chorizo en paprika

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verdeel de nacho’s over de ovenschaal.

Meng in de mengschaal de tomatenblokjes, peper, zout en de paprikapoeder.

Snijd de paprika, chorizo, avocado en het bosuitje fijn. Verdeel de helft van de paprika, chorizo, avocado en het bosuitje over de nacho’s.

Verdeel de tomatensaus er overeen. En verdeel de creme fraiche in theelepels over de tomatensaus. Verdeel nu ook de andere helft van de groente en de chorizo over de tomatensaus en de creme fraiche. Maak de ovenschotel met nacho’s af met de geraspte kaas en plaats de nacho’s in de oven voor vijftien minuten op 180 graden.

Nachorecepten op Foodblog Foodinista

Nog een schaal met nacho’s maken? Kijk ook eens voor een vegetarische nachoschotel met bonen of maak een klassieke nachoschotel met de nacho’s met kip en nog meer avocado, maak dan ook de guacamole.

Meer recepten ontvangen van Foodinista. Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

De nieuwsbrief ontvangen? Ook dat kan! Schrijf je in de zijbalk in voor de nieuwsbrief van Foodblog Foodinista en ontvang regelmatig de nieuwste recepten, winacties en andere food lifestyle blogs in je mailbox.

ga(‘create’, ‘UA-43776150-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

2 Reactie's
  • Jascha
    Geplaatst op 15:55h, 22 juni

    Ziet er echt heerlijk uit, maar hoe éét je het? Chips ertussenuit trekken in de hoop dat er iets op blijft zitten? Of op een apart bordje scheppen?

  • admin
    Geplaatst op 16:01h, 22 juni

    Haha Jascha, goede vraag hoor! Je mag zeker genieten van fingerfood. Er blijft zeker voldoende opzitten. Niet zo’n fan van? Schep dan iets op een eigen bordje met een grotere lepel en dan komt het ook zeker goed. Sowieso, geniet er van!

Geef een reactie