Nachoschotel met chorizo en paprika ovenschotel recept Foodblog Foodinista

Nachoschotel met chorizo en paprika – Mexicaanse ovenschotel met nacho’s

Deel deze post

Deze nacho ovenschotel wil je. Nacho’s met chorizo en paprika. Natuurlijk vergeten we de avocado en kaas niet. Alleen wisselen we een beetje af met de hoofdingrediënten voor deze nacho ovenschotel. Zie je het al voor je? Heerlijk achter in de tuin, een biertje erbij in het zonnetje en dan TexMex nacho ovenschotel. Echt een traktatie!

Het ziet er prachtig uit al die kleuren dus dat was wel interessant en onder de groente en chorizo zijn de nachochips verstopt. Een mooie combinatie op een zaterdagmiddag. Een goede manier om met snacken nog een beetje groente te eten met dit nacho recept.

Op de blog kun je ook mijn recept lezen voor de nachoschotel met smeuïge kaas, tonijn en maïs. Een aanrader al zeg ik het zelf en nu zal ik het recept voor de nachoschotel met chorizo en paprika gaan toelichten. Zo moeilijk is het allemaal, gewoon variëren!

Nacho's met chorizo en paprika ovenschotel recept Foodblog Foodinista

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en volgt altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor up-dates.

Ingrediënten nachoschotel met chorizo en paprika

  • zak nacho’s naturel
  • 100 gram chorizo
  • 1 gele paprika
  • blik tomatenblokjes
  • 1 avocado
  • 1 bosuitje
  • theelepel gerookte zoete paprikapoeder
  • handje geraspte kaas
  • 1 eetlepel creme fraiche
  • snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de nachoschotel met chorizo en paprika

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, schaal, lepel, ovenschotel

Tip: Geen snackmoment? Maar een keer iets anders bij het diner? Maak dan een pittige tomatensoep en vervang de broodjes door een gedeelde nachoschotel. Dat is weer eens anders.

Nacho's met chorizo en paprika ovenschotel recept Foodblog Foodinista

Recept nachoschotel met chorizo en paprika

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Nacho ovenschotel maken

Verdeel de nacho’s over de ovenschaal. Meng in de mengschaal de tomatenblokjes, peper, zout en de paprikapoeder. Snijd de paprika, chorizo, avocado en het bosuitje fijn. Verdeel de helft van de paprika, chorizo, avocado en het bosuitje over de nacho’s. Verdeel de tomatensaus er overeen. En verdeel de creme fraiche in theelepels over de tomatensaus. Verdeel nu ook de andere helft van de groente en de chorizo over de tomatensaus en de creme fraiche.

Nacho’s met chorizo in de oven

Maak de ovenschotel met nacho’s af met de geraspte kaas en plaats de nacho’s in de oven voor vijftien minuten op 180 graden.

Nacho recepten op Foodblog Foodinista

Nog een schaal met nacho’s maken? Kijk ook eens voor een vegetarische nachoschotel met bonen of maak een klassieke nachoschotel met de nacho’s met kip en nog meer avocado, maak dan ook de guacamole.

Meer recepten ontvangen van Foodinista. Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

2 Reactie's
  • Jascha
    Geplaatst op 15:55h, 22 juni

    Ziet er echt heerlijk uit, maar hoe éét je het? Chips ertussenuit trekken in de hoop dat er iets op blijft zitten? Of op een apart bordje scheppen?

  • admin
    Geplaatst op 16:01h, 22 juni

    Haha Jascha, goede vraag hoor! Je mag zeker genieten van fingerfood. Er blijft zeker voldoende opzitten. Niet zo’n fan van? Schep dan iets op een eigen bordje met een grotere lepel en dan komt het ook zeker goed. Sowieso, geniet er van!

Geef een reactie