Verse guacamole

Verse guacamole

Deel deze post

Lekker gezond dippen. Zelf ben ik dol op guacamole en je kunt het natuurlijk op verschillende manieren maken. Ik hou van een frisse, beetje zure verse guacamole met veel verse groente. Heerlijk bij de nachos, chipjes, taco’s of groente dippen in de groente. Daarbij zijn avocado’s heel erg gezond en goed voor je, wat toevallig het hoofdingrediënt is.

Ingrediënten voor mijn verse guacamole

2 rijpe avocado’s
2 bosuitjes
1 tomaat
paprikapoeder
2 eetlepels yoghurt
1 teen knoflook
1 rode peper
1/2 limoen
2 takjes koriander

Tips voor het guacamole recept

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 10 minuten
Bendigdheden: schaaltje, snijplank, mes, knoflookpers, lepel, vork, handcitruspers

Recept voor verse guacamole 

Eigenlijk is het heel simpel alles door elkaar en mengen maar, maar toch mijn beschrijven voor het maken van de guacamole. Dit voor een fijne structuur en de juiste smaken.

Snijd de avocado’s open en lepel ze beiden uit, de avocado’s fijn prakken en meng de yoghurt erdoor. Hierdoor krijg je een zacht mengsel. Snij de bosuitjes fijn en meng deze erdoorheen doe het zelfde met de koriander blaadjes. Snij de rode peper fijn en haal de zaadlijsten eruit, terwijl je van heel pittig houdt, en meng de rode peper er doorheen. Knijp de halve limoen uit en meng het sap door de guacamole. Snij de tomaat heel fijn en haal de zaadlijsten eruit, anders wordt de guacamole heel nat en niet zacht. De laatste stap het uitknijpen van de knoflook, want guacamole kan niet zonder. Meng deze er goed door en strooi de paprikapoeder als versiering over de guacamole.

Tijd om gezond te snacken met guacamole! Guacamole moet je natuurlijk eten nachos! Een tip maak mijn nachos met tonijn of nachos met kip.

Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Desiree
    Geplaatst op 09:51h, 27 augustus

    Ooh lekker! Ik ben ook dol op guacamole, gebruik dit altijd bij het dippen van (zelfgemaakte) tortillachips en doe het ook vaak bij Mexicaanse gerechten! Ga het toch een keer zelf maken! Liefs Desiree

  • Persoonlijk Alfabet A Foodblog Foodinista
    Geplaatst op 15:03h, 09 maart

    […] voor veel recepten en kan avocado op ieder moment van de dag eten. Ontbijt, lunch, diner of bij het snacken en gelukkig is avocado gezond, anders had ik echt een probleem. Avocado is echt mijn superfood ook […]

Geef een reactie