Gevulde avocado met spicy tuna salade - Pittige tonijnsalade - Foodblog Foodinista

Gevulde avocado met spicy tuna salade – Pittige tonijnsalade

Deel deze post

Welke sushiroll is jouw favoriet? Zelf ben ik niet zo’n hele pittige eter, maar toch kun je mij heel erg blij maken met de spicy tuna roll. Oké het allerliefst eet ik de spicy tuna roll met rauwe tonijn. Het is alleen niet altijd feest. Tonijn blijft uiteindelijk altijd lekker en het is mager, wanneer je tonijn op water eet, en tonijn kan heel gezond zijn. Wanneer je trek krijgt in sushi cravings dan kun je natuurlijk snel sushi bestellen of de keuken in duiken voor het maken van sushi, maar wat is het veel werk! Een andere oplossing is een poke bowl bestellen, of de keuken in duiken voor de poke bowl met zalm en mango. Maar ik dacht een keer aan iets anders voor de lunch of voor tussendoor, waar je ook een sushi gevoel van krijgt en wat je heel lekker en snel kunt maken. Een gevulde avocado met spicy tuna salade. Smullen en je kunt even aan sushi denken voor een klein budget.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Gevulde avocado met spicy tuna salade - Pittige tonijnsalade

Variëren met de gevulde avocado met spicy tuna salade

Natuurlijk kun je nog veel meer met de gevulde avocado met spicy tuna. Je kunt bijvoorbeeld ook alleen de pittige tonijn salade maken en deze lekker smeren op een crackertje of stokbroodje. Avocado erbij kan altijd. Maar je kunt met rijst, zeewiersalade en salade ook een complete salade maken en je complote sushimaaltijd of poke bowl staat op tafel. Bouw rond de gevulde avocado met pittige tonijn salade jouw favoriete maaltijd. In ieder geval eet smakelijk met een klein geniet momentje.

Gevulde avocado met spicy tuna salade - Pittige tonijnsalade

Ingrediënten gevulde avocado met spicy tuna salade voor 2 avocado’s

  • 2 avocado’s
  • 1 blikje tonijn op water
  • kwart limoen, alleen de schil is nodig
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 rode peper
  • handje sesamzaad
  • snufje zout
  • 1 eetlepel siracha saus, zoals deze
  • 1 eetlepel mirin rijstwijn, zoals deze
  • Bakje zeewiersalade voor erbij, zoals deze

Tips voor de bereiding van de gevulde avocado’s met pittige tonijnsalade

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: schaaltje, eetlepel, theelepel, snijplank, scherp mes, rasp

Gevulde avocado met spicy tuna salade - Pittige tonijnsalade - Foodblog Foodinista

Recept gevulde avocado’s met spicy tuna

Pittige tonijnsalade maken

Laat de tonijn uitlekken, zodat het vocht eruit is. Maak ondertussen in het schaaltje de basis voor de salade. Meng de mayonaise met de sirachasaus en de mirin en breng de saus op smaak met een snufje zout. Rasp de schil van de limoen door de saus. Maak de tonijnsalade af met de tonijn.

Avocado’s vullen met pittige tonijn

Snijd de avocado’s met een pittige mes rondom netjes open. Snijd rondom de pit. Zorg er voor dat de avocado’s zacht zijn, zodat je de avocado’s ook lekker kunt uit eten met een lepel. Haal de pit uit de avocado’s. Vul de avocado’s met de pittige tonijnsalade. Snijd de rode peper in ringen en garneer de gevulde avocado’s met de zeewier, het sesamzaad en de rode peper. Serveer vervolgens extra zeewiersalade bij de avocado’s. Eet smakelijk!

Gevulde avocado met spicy tuna salade - Pittige tonijnsalade - Foodblog Foodinista

Aziatische recept inspiratie van Foodblog Foodinista

Meer Aziatische recept inspiratie? Maak dan ook eens de, pokebowl met hoisin eend, pokebowl met zalm en mangospingrolls met rivierkreeftjes en mango of ga roerbakken met de rijst met krab!

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.Geen reactie's

Geef een reactie