
22 nov Konijn in kersensaus met rode vruchten
Konijn in rode kersensaus. Zo zacht en mals en wat was het heerlijk. Een familierecept van vroeger. Af en toe maak ik nog konijn en dan moet ik er altijd even aan denken, want het vlees blijft even zacht en mals en een heerlijk saus maakt het konijn bereiden af, want konijn is stoofvlees. Wat dit recept ook ideaal maakt voor de feestdagen. Je kunt de konijn vooruit bereiden en alvast wegzetten. Voor het kerstdiner zelf dien je het stoofpotje alleen maar op te warmen en zo geniet je zelf ook van het diner.
Recepten met konijn
Al eerder maakte ik een stoofschotel met konijn in donker bier die je hier kunt vinden. Maar konijn is zoet even smaakvol en een klassieker en daarom is het nu tijd voor mijn recept voor konijn in kersensaus met rode vruchten.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten stoofpot met konijn in kersensaus met rode vruchten voor 4 personen
- 4 konijnenpoten
- 2 rode uien
- klontje roomboter
- 2 eetlepels bloem
- 2 flesjes kriekenbier
- 2 eetlepels mosterd
- 1 eetlepel appelstroop
- 2 blaadjes laurier
- 1/2 theelepel kaneel
- 100 ml rundvleesbouillon
- 3 plakken ontbijtkoek
- 200 gram gedroogde pruimen
- 700 gram kersen op siroop zonder pit
- 1 eetlepel kersenjam
- snufje peper en zout
Tips voor de bereiding voor de stoofpot met konijn en kersen
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 2,5 Tip: Ik stoof een dag vooraf, dan vind ik stoofschotels veel lekkerder en malser.
Benodigdheden in de keuken voor het bereiden van de konijn in kersensaus
- stoofpan
- snijplank
- mes
- spatel
- schaal
- maatbeker
TIP ingrediënten voor erbij
- sperzieboontjes
- aardappelkroketjes (uit de oven, frituur of airfryer)

P.s. Op zoek naar de leukste cadeautjes voor foodies voor de feestdagen? Kijk dan hier!

Recept stoofpot met konijn in kersensaus met rode vruchten
Konijn braden
Smelt de boter in de stoofpan. Kruid de konijn rondom met de peper en zout en braad de konijn rondom. Terwijl de konijn braadt; snipper de ui.
Haal het konijn uit de pan en bewaar in de schaal. Braad de uien. De bloem kan er bij en blijf roeren. De bloem gaat later de saus binden. De konijn kan terug in de pan.
Kersensaus maken
Blus af met het bier en de bouillon. Zorg met de spatel dat het eerder gemaakte mengsel niet aanbakt en schraap het van de bodem.
Meng ook de laurier, kaneel en extra peper en zout door het konijn stoofpotje. Laat de konijn 60 minuten sudderen op lage verhitting.

Konijn met kersausensaus en rode vruchten maken
Als laatste mogen de kersen en pruimen bij de konijn. Laat het verder stoven. Smeer de peperkoek in met appelstroop en en mosterd. Leg de peperkoek boven op de stoofschotel. De peperkoek zal opengenomen worden door de saus, maar de kersensaus krijgt veel smaken en gaat mooi glimmen door de appelstroop. Laat dit alles nog 30 minuten stoven en vervolgens afkoelen. De konijn stoofpot vind ik zelf de volgende dag het allerlekkerst.
Stoofschotel recepten inspiratie van Foodblog Foodinista
Meer stoofschotels maken? Dan inspireer ik je graag met de volgende recepten:
- Wat dat je van een Marokkaanse stoofschotel?
- Nog een stoofpotje maken, maar dan een stoofschotel met Italiaanse smaken.
- Variëren met een Oosterse stoofschotel met 5 spices kruiden
Meer recepten en kookboekentips ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's