Schol op de barbecue simpel recept foodblog Foodinista

Zo simpel is schol op de barbecue

Deel deze post

Regelmatig krijg ik reacties dat ik niet zo heel veel visrecepten post op de blog. Ik dacht dat het eigenlijk best wel mee valt. Regelmatig eet ik vis en voor mijn gevoel eet ik daardoor gevarieerd. Blijkbaar kies ik er vaker voor als ik uiteten ga en belanden, daardoor de recepten niet op de blog. (Ondertussen is dit wel veranderd en kun je diverse visrecepten vinden op de foodblog). Ik ga het anders doen, want ook vis en simpel en heerlijk gaan heel goed samen. Het barbecueseizoen ben ik dit jaar begonnen met vis. Een keer iets anders. Vis is even simpel om te bereiden als een kipspiesje, als het al niet minder bewerkelijk is. Shop, in dit geval de schol, bij de reguliere supermarkten zoals Albert Heijn of de viswinkel en let op het MSC keurmerk dan weet je ook dat je kwaliteit vis shopt en het duurzaam gevangen is. Een pluspunt in deze tijd denk ik. Gezond is vis sowieso. De schol waar ik voor gekozen heb is rijk aan vitamine A, B en D. Vrijdagavond genoten wij van schol van de barbecue. Zag je al een foto voorbijkomen op mijn instagram? In dit blog neem ik je mee hoe makkelijk schol op de barbecue te bereiden is en krijg je het recept van schol op de barbecue met citroen en peterselie van mij, wat echt simpel is, zodat jij straks ook schol grilt op de barbecue en kunt gaan variëren.

Barbecueën met schol foodblog Foodinista

Ingrediënten schol op de barbecue 4 personen

  • 8 scholfilets, schoongemaakt en verkrijgbaar bij reguliere supermarkten zoals Albert Heijn en de viswinkel.
  • 2 citroenen
  • bos peterselie
  • snuf zeezout voor een mooie kleur himalayazout en anders zeezout
  • olijfolie

Extra voor bij de barbecue: brood, boter, salade of iets wat je zelf helemaal bij jouw barbecuefeestje vindt passen, maar de schol is het hoofdgerecht.

Tips voor de bereiding voor schol op de barbecue

Moeilijkheid 1-5: 1 (het is echt heel simpel!)
Tijdsduur: Voorbereiding 3 minuten en op de grill 5 minuten met de barbecue dicht
Benodigdheden: barbecue, barbecue rooster om de vis tussen te klemmen, barbecue kwastje, snijplank, mes

Schol op de barbecue recept foodblog Foodinista

Recept schol bereiden op de barbecue

Ik bereidde in de keuken alles voor, zodat wij buiten alles tussen het barbecuerooster konden plaatsen en met gemak konden barbecueën. Dit kost heel weinig tijd.

Citroenen in plakjes snijden en in een bakje meenemen, boter in kleine plakjes snijden en in een bakje meenemen, zoutmolen meenemen naar buiten en peterselie schoonspoelen.

Spoel de scholfilets schoon onder koud water en droog ze af met een schone theedoek of keukenpapier. Ik vind zelf een theedoek makkelijk, keukenpapier scheurt toch sneller en blijft plakken en de schol kun je mee naar buiten nemen in de theedoek op een groot bord. Dat is alles.

Verwarm de barbecue op 150 graden en smeer het barbecuerooster in met de olijfolie, zodat de schol niet gaat plakken.

Schol op de barbecue recept foodblog Foodinista

Plaats één of twee scholfilets tussen het grillrooster, afhankelijk van de grootte van de scholfilets en het rooster. Verdeel per schol twee schijfjes citroen, twee takjes peterselie, een klontje boter ertussen en knijp het rooster dicht. Strooi een snufje zout er overheen en plaats het rooster voor vijf minuten op de barbecue.

Klaar is vervolgens de schol. De schol is echt botermals!

Schol op de barbecue simpel recept foodblog Foodinista

Meer visrecepten voor op de barbecue van Foodblog Foodinista?

Maak ook eens deze zalmburgers op de barbecue. Heel simpel en verrukkelijk om zelf te maken. Maar maak in plaats van barbecuespiesjes met kip, ook heel lekker, ook eens deze zalmspiesjes op de barbecue. Visrecepten voor op de barbecue zijn tenslotte om je vingers bij af te likken.

Meer barbecueën? Foodblog Foodinista heeft nog meer barbecuerecepten.

Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

1Reactie
  • Richelle
    Geplaatst op 15:05h, 29 september

    Ik heb ook zo barbecue rooster en die vind ik echt ideaal als we gaan BBQ’en. Vandaag is het ook weer heerlijk weer dus ga dit vanavond proberen. Ik heb er al zin in!!

Geef een reactie