24 mei Zo simpel is schol op de barbecue
Het barbecueseizoen ben ik dit jaar begonnen met vis. Vis is even simpel om te bereiden als een kipspiesje, op de barbecue die ik ook heerlijk zijn. Je kunt gevarieerd barbecueën. Shop, in dit geval de schol, bij de reguliere supermarkten zoals Albert Heijn of de viswinkel en let op het MSC keurmerk dan weet je ook dat je kwaliteit vis shopt en de vis duurzaam gevangen is. Vis eten is gezond en wissel dan ook regelmatig je voeding af. De schol waar ik voor gekozen heb is rijk aan vitamine A, B en D. Ik deel met je hoe makkelijk schol op de barbecue te bereiden is. Natuurlijk deel ik een simpel en heerlijke recept met je voor het bereiden van schol op de barbecue met citroen en peterselie, zodat jij straks ook schol grilt op de barbecue en kunt gaan variëren.
TIP! Lekker bij het scholletje op de barbecue de huisgemaakte frisse barbecuesalade met kerrie, appeltjes en doperwtjes.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en volgt altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor up-dates.
Ingrediënten schol op de barbecue 4 personen
- 8 scholfilets, schoongemaakt en verkrijgbaar bij reguliere supermarkten zoals Albert Heijn en de viswinkel.
- 2 citroenen
- bos peterselie
- snuf zeezout voor een mooie kleur himalayazout en anders zeezout
- olijfolie
Extra tips voor bij de barbecue:
- brood
- kruidenboter
- barbecuesalade
Tips voor de bereiding voor schol op de barbecue
Moeilijkheid 1-5: 1 (het is echt heel simpel!)
Tijdsduur: Voorbereiding 3 minuten en op de grill 5 minuten met de barbecue dicht
Benodigdheden voor het bereiden van het schol recept
- barbecue
- barbecue rooster om de vis tussen te klemmen
- barbecue kwastje
- snijplank
- mes
Recept schol bereiden op de barbecue
Ik bereidde in de keuken alles voor, zodat wij buiten alles tussen het barbecuerooster konden plaatsen en met gemak konden barbecueën. Dit kost heel weinig tijd.
Schol op smaak brengen tussen het rooster
Citroenen in plakjes snijden en in een bakje meenemen, boter in kleine plakjes snijden en in een bakje meenemen, zoutmolen meenemen naar buiten en peterselie schoonspoelen.
Schol voorbereiden voor de barbecue
Spoel de scholfilets schoon onder koud water en droog ze af met een schone theedoek of keukenpapier. Ik vind zelf een theedoek makkelijk, keukenpapier scheurt toch sneller en blijft plakken en de schol kun je mee naar buiten nemen in de theedoek op een groot bord. Dat is alles.
Schol grillen op de barbecue
Verwarm de barbecue op 150 graden en smeer het barbecuerooster in met de olijfolie, zodat de schol niet gaat plakken.
Plaats één of twee scholfilets tussen het grillrooster, afhankelijk van de grootte van de scholfilets en het rooster. Verdeel per schol twee schijfjes citroen, twee takjes peterselie, een klontje boter ertussen en knijp het rooster dicht. Strooi een snufje zout er overheen en plaats het rooster voor vijf minuten op de barbecue.
Klaar is vervolgens de schol. De schol is echt botermals!
Visrecepten voor op de barbecue van Foodblog Foodinista?
Maak ook eens deze zalmburgers op de barbecue. Heel simpel en verrukkelijk om zelf te maken. Maar maak in plaats van barbecuespiesjes met kip, ook heel lekker, ook eens deze zalmspiesjes op de barbecue. Visrecepten voor op de barbecue zijn tenslotte om je vingers bij af te likken.
Meer barbecueën? Foodblog Foodinista heeft nog meer barbecuerecepten.
Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.
Richelle
Geplaatst op 15:05h, 29 septemberIk heb ook zo barbecue rooster en die vind ik echt ideaal als we gaan BBQ’en. Vandaag is het ook weer heerlijk weer dus ga dit vanavond proberen. Ik heb er al zin in!!