Amandelspijsbroodjes met chocolade - Kerstrecept - Foodblog Foodinista

Amandelspijsbroodjes met chocolade en amandelen

Deel deze post

Op zoek naar een leuk zoet recept voor tijdens de feestdagen? Iets lekkers bij de koffie, maar niet te groot of een zoete lekkernij voor bij de koffie? Wij rollen dan graag een croissantje. Dan heb ik iets leuks en lekkers voor je. Maak zelf amandelspijsbroodjes met chocolade. Je kunt natuurlijk een kerstkrans aansnijden, maar zoals altijd is zelf maken leuker en deze kleine bites zijn ook nog eens leuk om mee te nemen en mooi om te presenteren op een schaal. Voor de vulling maak je de amandelspijs natuurlijk zelf. We starten dan ook met het maken van de amandelspijs voor de vulling. Zelf amandelspijs maken is echt heel simpel en veel lekkerder dan kant en klaar kopen. Vervolgens kun je een dag later de amandelbroodjes maken. De amandelbroodjes kun je ook een dag voor het ontbijt maken of voor de feestdagen, zodat je altijd iets op tafel kunt zetten eventueel kun je de broodjes invriezen. Wil je nog een je nog een lekker recept met amandelspijsvulling maken bekijk dan ook de amandelspijscroissants eens en stel zo een heerlijk kerstonbijt samen. Eet smakelijk en geniet van deze feestelijke recepten. Veel bakplezier met het maken van deze chocolade-amandelspijsbroodjes.

Amandelspijsbroodjes met chocolade - Kerstrecept - Foodblog Foodinista

Voor de feestdagen op zoek naar leuke cadeautjes voor foodies? Kijk dan eens hier.

Amandelspijsbroodjes met chocolade - Bakrecept - Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor 20 kleine amandelspijsbroodjes met chocolade

Ingrediënten Amandelspijs maken

100 gram amandelmeel, zoals deze
100 gram fijne suiker
1 theelepel koekkruiden, zoals deze
1/2 ei

Amandelspijsbroodjes met chocolade - Feestdagen recepten - Foodblog Foodinista

Ingrediënten amandelspijsbroodjes maken

10 vellen bladerdeeg, zoals deze
handje amandelschaafsel
100 gram smelt chocolade, zoals deze
1/2 ei
handje gouden versieringen, zoals deze

Tips voor de bereiding

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten en 20 minuten in de oven, voorbereiden van de spijs 10 minuten (wel een avond vooraf)
Benodigdheden: bakpapier, lepel, garde, schaaltje, bakkwast, schaal, au bain marie pannetje, steelpan, vershoudfolie, zoals deze

Amandelspijsbroodjes met chocolade - Feestdagen recepten - Foodblog Foodinista

Recept Amandelspijsbroodjes met chocolade

Maak als eerste de amandelspijs. Maak deze een avond vooraf, want de suiker dient samen te gaan met de amandelmeel. Een avondje in de koelkast is dan ook het beste. Amandelspijs maak je als volgt.

Amandelspijs recept

Meng in een schaal de suiker, koekkruiden en amandelmeel door elkaar. Kluts een ei. Giet een half ei bij de suiker en amandelmeel. Blijf kneden tot je amandelmeel hebt. Maak een bol en bewaar het in vershoudfolie en leg het een nachtje in de koelkast. De volgende ochtend kun je de amandelspijsbroodjes maken.

P.s. je kunt ook meer amandelspijs maken natuurlijk! Verdubbel dan steeds de hoeveelheden. Een goed idee natuurlijk, want dan kun je ook deze amandelspijscroissants maken.

Het andere halve ei bewaar ik in de koelkast voor de volgende ochtend.

Amandelspijsbroodjes met chocolade - Feestdagen recepten - Foodblog Foodinista
Amandelspijsbroodjes met chocolade en amandelen - Bakken voor kerst - Foodblog Foodinista

Amandelspijsbroodjes maken met chocolade

Verwarm de oven voor op 210 graden. Bakpapier mag op de ovenplaat. Verdeel het bladerdeeg over het bakpapier en snijd het bladerdeeg in twee lange strookjes. Maak 20 kleine bolletjes amandelspijs en druk deze op één helft van het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg steeds dicht, zodat je een vierkant amandelbroodje krijgt. Nog rauw natuurlijk. Druk de amandelbroodjes rondom dicht met bijvoorbeeld een gebaksvorkje, krijg je ook een mooi streepjesmotief. Kluts een ei en smeer de broodjes in met het ei gebruik daarvoor een bakkwast. Plaats de amandelbroodjes 20 minuten in de oven op 200 graden.

Amandelbroodjes versieren met chocolade en amandelen

Wanneer ze broodjes zijn gebakken laat je deze op de bakplaat afkoelen op bijvoorbeeld het fornuis. Smelt vervolgens de chocolade au bain marie. Zet in één schaaltje het amandelschaafsel neer en in een ander schaaltje de feestelijke versieringen, zo krijg je een routine bij het versieren. Wanneer de chocolade is gesmolten haal je een bakkwast door de chocolade en smeer je een amandelbroodje in met chocolade. strooi amandelschaafsel en sprinkels herhaal dit bij alle 20 broodjes. Plaats de amandelbroodjes op bijvoorbeeld snijplanken en zet de amandelbroodjes met chocolade vervolgens in de koelkast, zodat de chocolade goed hard kan worden. Vervolgens is het tijd voor snoepen!

Feestdagen recepten van Foodblog Foodinista?

Meer kerstrecepten van Foodblog Foodinista? Wat dacht je bijvoorbeeld van één van de volgende recepten? Dan bedoel ik vooral voor de zoete trek, zoals voor bij de koffie, ontbijt of voor het dessert. Een lekker toetje maken of iets zoets bij de koffie maken is soms helemaal niet moeilijk.

– Wat dacht je van een chocolademousse met maar twee ingrediënten?
– Simpel, maar altijd heel erg lekker? Dat is een Eton Mess en het kerst recept kun je hier vinden.
– Dol op merengue, maar liever een taart? Maak dan dit recept! De merengue taart met chocolade en rood fruit. Je kunt de taart hier vinden.
– Lekker, het ziet er mooi uit, maar ook nog eens simpel is dit straciatella torentje. Een leuk recept wat je hier kunt vinden.

Meer recepten lezen en ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie