Dessert recept Pavlova rood fruit en chocolade van Foodblog Foodinista

Delicieux Dessert van Lidl – Rood fruit Pavlova met chocolade

Deel deze post

Wil je een heerlijk en feestelijk dessert op tafel zetten tijdens het kerstdiner? Maar ben je niet een hele grote keukenprinses of keukenprins. Wil je wel stralen met een slot dessert bij het kerstdiner en net als Lidl ook voor goud gaan? Dan heb ik een tip voor je! Zet een geweldige en heerlijke rood fruit pavlova met chocolade op tafel. Klinkt het ingewikkeld? Dat kan ik mij voorstellen. Het klinkt niet alleen heerlijk, maar ook een beetje uitdagend wellicht. Dat is beiden de bedoeling. Het geheim is dat het allemaal heel simpel kan zijn. Met een beetje hulp van Delicieux van Lidl zet jij net als ik een sprankelend kerstdessert op tafel. Een extra tip: deze pavlova met rood fruit en chocolade zal ook heel goed smaken als taart bij de koffie of thee. Hoe je dit Delicieux Dessert van Lidl met het recept van Foodinista op tafel zet? Dat ga ik natuurlijk met je delen.

Rood Fruit pavlova met chocolade dessert van Foodblog Foodinista

Delicieux Pavlova van Lidl

Het is niet moeilijk om tijdens de feestdagen mooie en verrassende gerechten op tafel te zetten voor ook nog eens een leuke prijs. Daarbij is het geeneens nodig dat jij een verborgen sterrenchef bent. Ook Lidl supermarkten heeft dit jaar weer een prachtig luxe feestdagen assortiment samengesteld met diverse voorbereide gerechten, recepten en onderdelen voor luxe gerechten waar je zelf mee aan het werk kunt. Ondertussen heeft alleen Lidl alvast wat werk uit handen genomen en creëer jij alleen nog de finishing touch. De Pavlova is daar een voorbeeld van. Met de pavlovabodem van Delicieux kun je zelf een desserttaart bouwen om je kerstdiner af te sluiten met een heerlijk dessert.

Delicieux Dessert van Lidl Pavlova met aardbeien frambozen en chocolade recept van Foodblog Foodinista

Wat is een pavlova?

Een pavlova is een schuimtaart die juist niet heel erg netjes is en is gemaakt van eiwitten en suiker. Het moeilijkste gedeelte heeft Lidl alvast voor je gedaan. Zij hebben de pavlova bodem voor je gemaakt. De pavlova is officieel een Australisch dessert speciaal gemaakt voor de Russische ballerina Pavlova. Om de pavlova bodem nog lekkerder te maken werd de eiwitbodem aangekleed, met haar favoriete garneringen. Dit recept is een favoriet gebleken van velen en heeft voor altijd de naam pavlova gekregen. Ook ik heb mijn Delicieux pavlova van Lidl extra lekker gemaakt met mijn favorieten. Wellicht kun je het al raden; rood fruit en chocolade. Met kerst mag je tenslotte uitpakken. Ondertussen vraag ik mij af wie niet dol is op deze combinatie?

Delicieux Dessert van Lidl Pavlova met aardbeien frambozen en chocolade recept van Foodblog Foodinista

Recept Rood fruit pavlova met chocolade voor 8 personen

1 Delicieux pavlova bodem van Lidl
125 gram frambozen
100 gram bramen
150 gram aardbeien
20 ml water
2 eetlepels suiker
1 vanillestokje
250 ml slagroom
50 gram pure chocolade
250 gram kerstchocolade

Tips voor de bereiding van de pavlova met rood fruit en chocolade

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: 2 steelpannen, schaal, 2 wegwerp spuitzakken met 1 klein siermondje en 1 groot siermondje, groot glas, snijplank, mesje, groot bord of houten plank eventueel bedekt met folie, handmixer en staafmixer, garde

Delicieux pavlova recept met rood fruit en chocolade

Voor het maken van de pavlova heb je een groot bord nodig of een grote houten snijplank nodig. Voor een meer feestelijke uitstraling heb ik deze bekleed met zilverfolie. De pavlova zelf is een basis, maar deze ga je uiteindelijk rondom versieren. Daarvoor heb je de ruimte nodig op het bord of op de houten plank. Je begint als volgt; plaats als eerste de pavlova in het midden. Volg vervolgens de onderstaande stappen en de pavlova staat heel snel op tafel.

Rode bessensaus

Maak de helft van de aardbeien en de helft van de frambozen schoon. Kook de frambozen en de aardbeien met water en een theelepel suiker op laag vuur.

Chocoladeroom

Start met het maken van de chocolade slagroom. Met deze slagroom ga je de frambozen vullen. Smelt in een pannetje, op laag vuur, de chocolade in de slagroom. Klop deze ondertussen met de garde, totdat het een gladde chocoladeroom is. Laat de chocoladeroom afkoelen in de koelkast.

Rode bessensaus

Haal de rode vruchten van het vuur af en maak met de staafmixer een gladde saus van de rode vruchten. Schenk de saus in een klein bakje en laat de rode vruchtensaus afkoelen in de koelkast.

Vanilleroom

Klop vervolgens de overige slagroom met de suiker tot een stevige slagroom in ongeveer tien minuten. Gebruik daarvoor een handmixer. Snijd vervolgens de vanille uit het vanillestokje en meng de vanille met de lepel door de slagroom heen.

Steek het grootste siermondje in de spuitzak en vul de spuitzak met de vanilleroom. Ik vind het makkelijk om de spuitzak in een groot glas te zetten dan gaat de room er makkelijk in. Vouw het uit einde dubbel en bewaar de vanilleroom even apart.

Gevulde frambozen met Chocoladeroom

Haal de chocoladeroom uit de koelkast en klop deze stijf tot een chocolade slagroom. Vul een spuitzak met het kleine spuitmondje met de chocolade slagroom. Hoe dit makkelijk gaat heb ik eerder toegelicht bij de vanille slagroom. Bewaar vervolgens de chocoladeroom even.

Delicieux Dessert van Lidl Pavlova met aardbeien frambozen en chocolade recept van Foodblog Foodinista
Rood fruit en chocolade voor het pavlova dessert

Maak de pavlova met rood fruit en chocolade af. Start met het spuiten van de vanilleroom. Duw de room door de zak heen en knip de zak aan de onderkant open. Spuit vervolgens circa acht toefjes vanille slagroom rondom de pavlova en zes toefjes op de pavlova.

Start vervolgens met het versieren van de pavlova. Doe dit als eerste met het fruit. Start met de bramen en de aardbeien te verdelen over en rondom de pavlova. Spuit vervolgens de chocolade slagroom voorzichtig in de frambozen en verdeel deze ook rondom de pavlova en over de pavlova.

Bij de Lidl kocht ik ook diverse leuke kerstchocolade, zoals kerstklokjes en hulstblaadjes. Niet alleen lekker, maar ze zien er ook heel leuk uit! Deze verdeelde ik over en rondom de pavlova.

Maak vervolgens de pavlova met rood fruit en chocolade af door de saus van aardbeien en frambozen te druppelen over de frambozen. Maak de saus niet helemaal op, maar serveer deze er voor de liefhebber apart bij.

Meer dessert recepten voor de feestdagen?

– Wat dacht je van een chocolademousse met maar twee ingrediënten?
– Of een dessert torentje met evenveel chocolade, maar met mascarpone.
– Ook bij Lidl kun je meer inspiratie vinden voor dessert recepten.

Meer dessert recepten ontvangen van Foodblog Foodinista. Volg Blog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

– Dit recept is in samenwerking met Delicieus van Lidl –

Geen reactie's

Geef een reactie